Motor 1.5DPi

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Lizard
*

Re: Motor 1.5DPi

Příspěvek od Lizard »

Vlastní zkušenost je samo legitimní argument, já jsem používal SHU 5w-30 A3 pár let v Impreze a pro velkou spokojenost s tímto produktem jsem i do MT a předního difu použil SHELL Spirax S5 a do zadního Spirax S6 a Impreza fungovala opravdu sametově :)

Vlastně jsem SHELL přestal používat až z velké obavy z koupě fake balení, když jsem toho času četl, že SHELL a MOBIL jsou nejvíce pančovanými oleji na evropském trhu, tak jsem přešel na Ravenol a opět velká spokojenost, jen ten poměr Výkon/Cena už není tak excelentní, jako u SHU.

Můj "prudící" kámoš, který používá obě značky olejů, tvrdí, že SHU má lepší čistící schopnosti než Ravenol s technologií "Clean Synto" :?

Takže já osobně SHU mohu doporučit, jen více tíhnu k Ravenolu kvůli možnosti ověření originální produkce =D>
Hyundai i30 HB 1.5 DPI Family 2025
Reklama

Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

O Ravenol-u vím, že dělá špičkové oleje =D> a ano, jsou o něco dražší, ale nic hrozného. Z mého pohledu. Mohu jen a jen potvrdit. Kamarád ho používal v X-Ceed-u, nyní ve Formentoru, a tak tichá auta jsem snad ještě nikdy nepotkal.

Osobně jsem při nájezdu 120 000 km zkrátil interval výměny oleje na 10 000 km. Při nájezdu 180 000 km jsem přešel na francouzské Yacco (stále 5W-30). Také skvělý olej :D/ Motor se s ním stišil a spotřeba šla taky dolů.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Lizard
*

Příspěvek od Lizard »

Myslel jsem, že servisuješ v Automima, oni akceptují vlastní olej nebo u nich jsi jako "součást inventáře" a máš tam special exclusive podmínky? :mrgreen:
Hyundai i30 HB 1.5 DPI Family 2025
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Motor a převodovka“