Z toho upgradu jsem nejvíc zvědavý jako moc se změní vypínání těch blbejch trpaslíků, jejichž vypnutím na začátku každé cesty dělám z Mavis příjemně normální auto

Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Potvrdzujem bude to aj počasím, detto u mňa posledné 3 tankovania o 0,5L vyššia spotrebaMr. HYUNDAI píše: ↑16 pro 2021, 09:27
Jsem nemile překvapen, jak se Mavis i Soptík v posledních dnech/týdnech rozežraly - kombinace krátkých jízd, nižších teplot, permanentně zapnutého kompresoru klimy (to vlhko je hnus) a zimních pneu zvedly v obou případech spotřebu o zhruba půl litru.
Už je to pár rokov čo mali tuším dlhodobý rapid na test vo SM... čo mi utkvelo v pamäti bola poznámka smerom k zimným pneu nokian (možno D3??). Že to boli prvé zimné pneu na ktorých sa nedalo plachtiť (auto seriózne spomaľovalo) v klesaní k Loděnici po D5... bez rýchlosti a plynu to vraj nešlo - čo si osobne matne pamätám, tak klesanie tam bolo celkom slušné .... . Potom bolo už len suché konštatovanie, že eko štítkovanie muselo byť robené po "známosti". D3 mám tiež podarované k autu, teraz už dožívajú... a pocit mám veru podobný... spotreba je tiež citeľne vyššia.Mr. HYUNDAI píše: ↑20 pro 2021, 13:29 Jenže auta na Matadorech, Hankookách a Nexenech si přidala tak 0,2 - 0,4 litru na 100 km, zatímco na těch "darovaných" Nokianech je to nárůst o 0,5 - 0,7 litru na 100 km![]()
![]()
![]()
Tak toto je pro mne takové opožděné déjà vu
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |