Zdá se ti to málo nebo moc? Zvu tě na svezení a uslyšíš na vlastní uši, jak moc trápím motor podtáčením. Mimochodem, čím jezdíš ty?
skutečná spotřeba
Moderátor: Moderátoři
- Axel.Foley
Re: skutečná spotřeba
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
- Reklama
- Mr. HYUNDAI
Je otázka zda Mi.Ha vůbec zaregistroval, že Axel má diesel...
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Jsi někde asi z dál,ale klidně bych si to poslechl,jináč já tu mám nového Nx4 1,6tgdi style premium, dále Mazda cx 3,chip, 2.0,Ulysse 2,2 JTD či HDI s chip,BMW 1 e87,2.0 150ps, sup 2.0 103kw, a v garáži stavím K57. Co je s čipem,tak vše odbrždené. 

mr.Hyundai
Neboj registroval.
Neboj registroval.
- Axel.Foley
Nevím, co je "z dál"... na rozdíl od tebe mám bydliště pod avatarem.
ako si na to došiel? resp. čo nazývaš podtočeným motorom?
Hyundai Tucson, 1.7 CRDi, Czech Edition, 5/2016
Podľa tejto terminológie, mam podtoceny motor pri jazde v teréne stále.
pretože ináč sa spustu situacii nedá prejsť , len na redukovanu jedna na voľnobehu, v reále cca 1000ot./m
https://linksharing.samsungcloud.com/n55feBrk1V1M toto je jedna z tych ľahkých situacii...

Oltcitak
Mícháš jablka a hrušky,tady je to z normálního provozu,ne z terénu,taky když si zajedu s kámošovou M38A1 do terénu,to jsou jiné podmínky. Vše na redukci.
Mícháš jablka a hrušky,tady je to z normálního provozu,ne z terénu,taky když si zajedu s kámošovou M38A1 do terénu,to jsou jiné podmínky. Vše na redukci.
Teoria.. prax je taká, že v každom momente jazdy sú optimálne otáčky motora iné (závislé od profilu trasy a jazdných odporov). Našťastie dá motor svoju "nespokojnosť" najavo svojim prejavom (dunenie, hrubý chod...). Ak nie si hluchý a bez citu v rukách, nohách a zadku, tak zavčasu podradíš... Motor na rovine(miernom klesaní) bez protestu zvládne 6tku aj pri 1500ot, na druhú stranu v kopci môže "prskať" aj pri 2500ot, takže vždy je to o cite k technike a nie naštudovanej momentovej krivke.. Dobrá spotreba sa podtáčaním ani urobiť nedá...Mi.Ha. píše: 22 črc 2022, 20:11 Když se nepohybuješ v oblasti kroutícího momentu,kdy to cukáš,že ani lopatky turba se nehnou a pak se každý diví,že je to zarostlé. Dvouhmota trpí,najdi si to na googlu,je toho spousta.
Pokud máš šestiválec, osmiválec,tak ten to snese i skoro na volnoběh. Ale tyhle malorážky ani náhodou.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Chlapci, nehádejte se. Pořád zapomínáte, že Hyundai vyráběl do roku 2010 Accent 1.5 CRDi se 110 koníky a krouťákem 235 NM.
Nemá naprosto žádné přiblblé asistenty absolutně ničeho, nemá ani DPF.
Na dálku při normální jízdě Liberec - Františkovy Lázně + cca 80 km po dálnici, 4,4 na 100 km. Zpátky 4,3, protože to bylo z kopce.
Prostě auto, do kterého sedneš a jedeš.
Mexican určitě potvrdí ...
Nemá naprosto žádné přiblblé asistenty absolutně ničeho, nemá ani DPF.
Na dálku při normální jízdě Liberec - Františkovy Lázně + cca 80 km po dálnici, 4,4 na 100 km. Zpátky 4,3, protože to bylo z kopce.
Prostě auto, do kterého sedneš a jedeš.
Mexican určitě potvrdí ...
Mi.ha ved to bol aj zamer môjho prispevku na margo tvojho "podtacania". Tie teoretické poučky o drzani otacok motora v oblasti s najmenšou mernou spotrebou, co zodpoveda zhruba otáčkami najvyššieho tociveho momentu su sice pekne a vo väčšine aj pravdive, ale niesu platné bez výnimky. Základom je aj tak poznat si auto, počúvať ho a dať mu čo potrebuje. Preto kludne pojdem 50tkou na 5tku. Moje auto má tak dobre spravenu spalovaciu mapu, ze to v pohode dáva.
- Axel.Foley
Pro mně normální spotřeba včetně vypalování DPF, pro někoho to asi bude z říše zázraků. Olomouc - parkoviště u Restaurace Skřítek - Olomouc. Dnes ráno.
- Přílohy
-
- 1658651595674.jpg (69.47 KiB) Zobrazeno 1147 x
To máš pravdu....

- Axel.Foley
Líbí se mi těch 14,42
Hory?

Jj, asi takto, ten čas stania bolo prestrihavanie krikov okolo cesty, samo motor s klímou v chode..