Zdravim všechny vlastniky accenta treti generace:). Tak jsme poridili hyundae 1.5 crdi 2006, nalitane 49 000 km. V prve rade musim rict, ze auto splnilo nase ocekavani, pojezd je to perfketni, fakt luxusni auticko, akcelerace, potencial motoru, chod a zvuk motoru paradni(měli jsme accenta 1.5 1997 v benzinu a musim rict ze ho bylo v interieru slyset vice ), celkove opravdu spokojenost když to strovám s nějakou fabii např.

. Avšak uvítal bych šestý převodový stupeň. Ke spotrebe: jel sem trasu dlouhou 4,5 km prakticky však bez provozu, asi 4 krizovatky, pp sem vynuloval při nastartovani vozdidla a při dojezdu do cile spotřeba dle pp 5,7 l(jel jsem normalne, zadne velke akcelerace, zadne courani), spotreba slusna ( když vezmu v potaz město + start na studeno a kratka trasa). Spotreba mimo město je nadherna, tomuhle motoru se zkratka libi couracky mezi 50 – 80 km/h (ctvrty, paty prevodovy stupeň kolem 1600 otacek), kdy se spotreba pohybuje opravdu mezi 4-4,5 l), je však logicky třeba vzit v potaz charakter previsu kopcu atd., to je samozrejme (da se jet urcita trasa za 3 litry ale taky za

, Celkem by však me zajimalo, kde jste nekteri z vas nabrali spotreby merene na dalnici. Ja jsem jel v tomto autě obsazené já řidič + 2 dospělí a reálnou spotřebu čistě na dálnici bych viděl při 130 km/h cca 7 l, 110 km/h cca 6 litru( orientačně). Avšak jak jsem se zde dočet, někteří tu píší spotřebu při 130 km/h kolem 5 litru, což je i při obsazení pouze jedním řidičem podle mě opravdu nereálné. Možná měřeno na úseku 4 km z kopce

. Budu rád když to někdo z Vás nějak rozvede a rozpoutá diskuzi. Samozřejmě se nebudu s nikým hádat. Ale když to tu čtu, tak mi to občas opravdu přijde, že čtu blafy, které mi spíše připomínají reklamní upoutávky pro koupi tohoto vozu pro jeho úžasnou spotřebu!.V zadnem pripade tim nechci nikoho urazet, verim ze tu vsichni pisou opravdove realne zkusenosti. Spotřebu má toto auto podle mě velmi slušnou ,ale v urctitych situacích mi to prijde, ze se nekteri lide nepohybuji v realnych hodnotách, nemuzu si pomoct. Pokud tedy však nemaji nejaky special hybrid . Preju vsem pekny den a hlavne hodne spokojenych a bezproblémových km strávených v tomto vozidle;).
Hyundai Accent MCT 1.5 CRDi (81 kw), r.v. 2006