Dovolená

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
oltcitak

Re: Dovolená

Příspěvek od oltcitak »

Tlaky v natlakovanom systeme počas noci vydržali, len už nemám plyn, je ho tam malo, treba doplniť. Včera som objednal z dvoch zdrojov po 3 plechovky s poznámkou doručenia iba do zajtra večera. Ale keďže som našiel chladiara u nás priamo v dedine, čo mi to naplní originalym R134a, tak to znovu vypustim, odsajem aby som mu nezasral systém propanom. Dodávateľa tej náhrady som telefonicky zrušil, druhého som ponechal, lebo má aj originálne Marelli kruzky. Takže plyn pôjde s nami pre prípad nejakej komplikácie po ceste. A v Soluni nas priatel(bývalý chladiar) mi zabezpeci kúpu originálneho plynu cez jeho licenciu. Takže neskôr si to s originálnym plynom spravím všetko doma, vakuovu pumpu a meraky už mam, r134 bude tiež. A okrem toho včera sa mi narodila vnučka, nič nás nezastaví. A synovi pokrstila predne sedadlo na novom Ceedovi. Prišla na svet na prednom sedadle spolujazdca na parkovisku pred nemocnicou. Evidentne syn potrebuje rýchlejšie a väčšie auto pre buducnost :mrgreen: už na to prišiel 8)
"Rexík" 4WD, 2,5l CRDi 103kW

Kód: Vybrat vše

http://oltcitak.rajce.idnes.cz/
Reklama

Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

tu je krasne vidiet ako si ludia rozne vybavuju termin "Dovolena" =D>
My sme sa teraz spontanne rozhodli, ze vyrazime na 3 noci k Banskej Stiavnici, tesim sa a som zvedavy ako je tamojsia inftrastruktura po rokoch nachystana na obytne auto a najma ako to vyzera s cyklocestami
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

@Mexican no áno, úspešne vyriešenie problémov spojených s prípravou na dovolenku( a to aj technického rázu) napomáhajú lepšie a intenzívnejšie prežiť chvíle mimo domova. Aspoň u mňa to tak funguje. Pocit dobre vykonanej práce mi zlepšuje pocit oddychu. A na dosť často vyskytujúci sa názor, že veď doma si oddýchnem, nikam nepotrebujem ísť je blbosť. Až odlúčenie od domáceho prostredia pomôže sa odpútať od každodenných starostí. Samozrejme nie u každého, ale tím nieje pomoci. :mrgreen: Teraz momentálne riešim "problem", ci zobrať veľkú kuchyňu, alebo vystačí aj "malá"? Či zobrať euro prepravku 60×40×32 alebo len 40×30×32. :lol: a či zo 8) brať kajak alebo nie. Keďže nebudeme nikde dlhšie ako 2-3 dní, tak asi len malá kuchyňa a kajak(naposledy sa kupal v Atlantiku, tak mu znovu dožičím aj Egejske more.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Jde i takove stare auto pojistit ze by te odtahli do Cr kdyby se neco po...?
Espero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Espero »

Když jsem se ptal na havarijko u veterána, nesehnal jsem to. Auto starší 30 let nikdo nechce pojišťovat a ani Fluence ve stáří 11 let mi nedoporučovali pojišťovat na havarijko, kde odtah je. Prý by počítali s tržní cenou 80 tisíc, nižší o něco než byla skutečná v době koupě vzhledem k poklesu ceny v čase, jenže by si odpočítali spoluúčast a pak zůstatkovou hodnotu vraku. A byl bych prý rád, že bych dostal 45 tisíc. Takže prý v případě např. poškození obou nárazníků už by šlo o totálku. A u havarijka by odtah byl. Ale mám tzv veteránské povinné ručení. Nyní stojí asi tak 400,- Kč, dříve bylo levnější, ale musíš k němu mít veteránskou registraci, neboli průkaz, resp. testační aktualizaci a platnou. A myslím, že by v rámci i běžného povinného ručení šlo najít variantu s odtahem.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 22.2.2025 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
oltcitak

Příspěvek od oltcitak »

Havarijne som nikdy nemal( iba keď som leasoval). Mám základnú asistencku(v ramci PZP). Pred dvoma rokmi mi zaplatila 200E za odtah domov 70km. Ináč všetko riešim sám na ceste.
PS ale posledný update musím dať, tak som išiel k "pánovi" podnikateľovi, čo 32 rokov opravuje auta na naplnenie klimy. A aj som po pár minútach odišiel, pretože ma tam vraj nepotrebuje a nemôžem byť pri plnení, že potrebuje iba malý technický :-k a keď som predsa len otvoril kapoty, ukázal porty a povedal, že potrebujem iba 650g R134 bez farbiva a oleja, tak vycúval mojeb auto von a že skončil, že ho nikto nebude poučovať o tom ako sa opravujú autá. Normálne ma odstavil a kratkodobo som stratil reč. Zmizol som som radšej preč, aby som mu nenabryzgal do grobianov. A hneď som si dohodol na zajtra naplnenie za 50E u konkurenta. On chcel 60E. A číslo som si vymazal z kontaktov. Keby som to nechal na ňom a zisti si podľa VINka údaj, tak tam narve 1300g. A keby to nebolo predtým vakuovane 45min.mnou, tak by to pustil do jeho systému a celú náplň E134 by mu to znehodnotilo. Nevadí, ješitnými blbečkami sa zaoberať nebudem a ničiť si zdravie rozčulovaním sa [-X :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“