1. Garanční prohlídka

Vše o garančkách a Vašich zkušenostech se servisy.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
idam.i

Re: 1. Garanční prohlídka

Příspěvek od idam.i »

🐵🍌
A bude horšie. :cry:
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Reklama

Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

milosh píše: 13 čer 2025, 19:49 Stejne je divny, kdyz ten olej maji v sudech, tak ze ta cena je tak vysoka.
Ale jako jet do autorizaku s vlastnim, to je fakt, jako kdyz si neses maso do restaurace :shock:

1000z napisane, tak znovu odpovedam:
uctuju ti v restauracii navyse este hodinovku kuchara alebo su to proste len potraviny zostavene s nejakou prirazkou? vzhladom, ze 300g steak stoji v masne cca 150kc a v restauracii dostanes za dvojnasobok cele jedlo vratane prilohy je ta cena rozumna

musis chodit do restauracie? veceru si mozem urobit aj doma a nezanikne mi zaruka

vies Miloshi kolko je predrazeny olej v servise? pokojne o 300% a to len olej. A k tomu bezne hodinovka okolo 1200-1500kc. To je ten rozdiel neporovnatelny s nosenim si masa do restauracie
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
mozecek

Příspěvek od mozecek »

Srovnani s restauraci neni uplne spravne .. u aut je to vetsi vydirani (pominu zakonou zaruku) a pak to zacina reklamou 5 ci X let zaruky. Jo ma to podminku pujdete do autorizovaneho servisu. Ok, no bude to trosku drazsi, s tim se da pocitat. Jenze pak prijde ta realita. Zatimco si restauraci ci garaz na servis vybiram sam napr na doporuceni nebo dle recenzi, a dale se uctuje provedena prace x hodinovka + dily s nejakou marzi. Tak na garancce je clovek omezen na urcitou skupinu servisu, kde to bohuzel vetsinou chodi stejne. Je predepsan seznam ukonu s nejakym casem napr celkem 2.5 hodiny x vysoka hodiovka + dily s vysokou marzi. Kontrola karoserie je v tom casove i narocnosti tresnicka na dortu. Jenze realne je auto na dilne hodinu. Tedy ikdyz akceptuji predrazeny olej i vyssi hodinovku potom vas prakticky stejne okradou o 2-3tis kc. Kdyby tedy garancka stala 5 tis tak zkousnete snaz i vyssi cenu za olej, ale kdyz chteji 8-10 tis za hodinu prace at nezeru 2000kc i s recepci + dily v hodnote 2000kc tak jsme min 2 vyse nez by clovek cekal. Vysledkem je potom nespokojenost ve smyslu spatneho dojmu, zvlast kdyz za tu nauctovanou hodinu navic mohl ocistit brzdy apod. coz vas zase casem privede do servisu aby vas opet podojili.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Jasne, taky se mi to nelibi ty ceny, ktere tam maji za litr oleje, ale z principu to je proste divny, tam ten vlastni olej vozit, kor kdyz si pak clovek nijak neoveri, ze mu ho tam skutecne dali.

Spis mam obavy, ze si tu planovanou cenu, kterou po dotycnem budou za ten rocni servis chtit, vykompenzuji jinde.
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

Už by to chcelo "jednou pro vždy" zmeniť pohľad na problematiku ceny za garančné prehliadky:

1/ treba to chápať ako platbu poistky na záruku..
- držanie záruky nie je zadarmo a rozhodne nie je započítaná v obstarávacej cene, takže niekde na to vybrať musia.. taký vw group a X iných značiek tú záruku ešte započíta extra do kúpnej ceny (a málo to zrovna nie je pričom cenu za prehliadky zadarmo ani zďaleka nemajú)
- tak ako je možnosť si porovnať cenu a kvalitu služieb pri HP je možné úplne rovnako spraviť to isté pri výbere servisu.. potom je to už len o prípadnom vycestovaní ak sa oplatí
2/ ak chce niekto špekulovať.. môže skúsiť vlastný olej.. (na SK inak celkom ilúzia, servisy sa tomu bránia ako čert krížu), prípadne risknúť blokovú výnimku.. ale s rizikom, že hlavne pri drahšom záručnom plnení už bude takmer na 100% importér špekulovať ako neriešiť. Potom ušetrených pár sto euro za 4-5 prehliadok môže byť vykúpených opravou za vlastné v hodnote X tisíc euro.. prípadne právnik a iné chuťovky za domáhanie si vlastných nárokov.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ourejly
*

Příspěvek od ourejly »

Jj, chcel som k tomu tiež už niečo také napísať. Nie tak sofistikovane ale skôr osobne.

Ja som tu tiež špekuloval vyššie ako ušetriť nejakú kačku na garančke. Resp. som sa skôr obával, kvoli tým podivným veciam, ktoré som sa dočítal v celom vlákne a divným faktúram.

Ja som si nové auto kupoval s vedomím, že ma jednoducho 5 ročná záruka bude stáť nejaké peniaze na garančkách. Tak to beriem a je to holý fakt.
Do minulého roaka som jazdil na starom vraku (Opel Astra H 1.7 cDTI, 2023) do ktorého som za posledných pár rokov nasypal peniaze na servis a opravy, že by som si s tým zaplatil celú 5 ročnú garančku u mojej novej i30tky.

V tedy som si povedal dosť a kúpil po dlhšom uvažovaní a výbere toto auto. Ja to beriem tak, že chcem aby mi auto slúžilo, aby som s tým nemal problémy. Potrebujem sa spolahlivo dostať každý pracovný deň do práce a z práce cez leto aj zimu. Resp. mám teraz takú mentálnu pohodu, dobrý pocit z nového auta, viem, že sadnem a "jedem" a nechcem nič riešiť aj na úkor garančiek. Jednoducho si na to nejaké peniaze cez rok odložím. Ale viem, že nemusím riešiť 4 roky STK+EMS, či mi odpadne výfuk za jazdy :D, odpadne mi v speťáku zrkadlo :D, nefunkčnú klímu atd.. atd..

Tak či tak by som musel tieto veci riešiť s nejakým garážníkom, a či už dám peniaze nemu alebo teda autorizáku o pár stoviek viac,
tak to radšej nechám na autorizovaný servis s vedomím, že mám na 5 rokov pokoj, klud a môžem spolahlivo jazdiť.
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

milosh píše: 13 čer 2025, 19:49 Stejne je divny, kdyz ten olej maji v sudech, tak ze ta cena je tak vysoka.
Ale jako jet do autorizaku s vlastnim, to je fakt, jako kdyz si neses maso do restaurace :shock:
Niečo z navýšenia sú náklady na likvidáciu/spracovanie vyjazdeného oleja.. no a zvyšok je časť marže aby to ekonomicky nejako fungovalo a nebola normohodina za 5000kč..
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Garanční prohlídky, servis“