Dnes som po dlhom čase skontroloval motorový priestor, dolial nemrznúcu zmes do ostrekovačov....a náhodou som odšroboval veko na dolievanie motorového oleja. Na veku sa nachádza biela vrstva bordelu -niečo ako veko namazané na hrubo indulónou- je to normálne? mám najazdených 5400km. Má túto tzv.,,indulónu" ešte niekto? Mrknite sa prosím na Váš uzáver. Dík
Voda v motorovom oleji?
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Voda v motorovom oleji?
Nazdar,
Dnes som po dlhom čase skontroloval motorový priestor, dolial nemrznúcu zmes do ostrekovačov....a náhodou som odšroboval veko na dolievanie motorového oleja. Na veku sa nachádza biela vrstva bordelu -niečo ako veko namazané na hrubo indulónou- je to normálne? mám najazdených 5400km. Má túto tzv.,,indulónu" ešte niekto? Mrknite sa prosím na Váš uzáver. Dík
Hyundai i20 1,4 73kW /100k Style, Diamond Black
- Reklama
Re: Voda v motorovom oleji?
V tomto období je to normální že se vysráží voda na víčko. 
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
krči , ty máš první auto ?
není to přímo voda,je to směs z výparů motorového oleje a kondenzu,sám píšeš že je to jak indulóna,a netvoří se to jen v chladném počasí,tvoří se to pořád během provozu , a dělá to u skoro všech olejů , toto se dělo u všech aut co jsem měl,
a není to na závadu
není to přímo voda,je to směs z výparů motorového oleje a kondenzu,sám píšeš že je to jak indulóna,a netvoří se to jen v chladném počasí,tvoří se to pořád během provozu , a dělá to u skoro všech olejů , toto se dělo u všech aut co jsem měl,
a není to na závadu
i20 1,2/57kW comfort - 3/2009 do 11/2018 ~89007 km
† R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
† R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
Samé krátké jízdy = emulze na víčku oleje. Emulze = opravdu olej + voda. Chce to delší jízdu aspoň 100 km a emulze zmizí.
4) 2/2020: Mazda 6 Revolution 2,0i s manuálem
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
Dík hoši za odpoveď. Máte pravdu. Totišto na ACCENTE 1,5i som to nemal. Aspoň som to nepostrehol. Tak preto tie obavy. Prajem pekný deň.
Hyundai i20 1,4 73kW /100k Style, Diamond Black