http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3-pin-El ... 2eaa633379

Pokud by měl někdo zájem a nemá registraci na eBay tak cena je 6,99$ + poštovný v ČR
V případě zájmu pošlete SZ.
Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři
Bude to ještě v tomto tisíciletí a to za 95 letmechoun píše:Nejdříve počítej:
4x21W a něco navíc = cca 70W. 70W krát dejme tomu hodina denně, krát 2/3 bliká - nebliká = cca 50Wh. Jedna kWh elektriky doma včetně všech nákladů = cca 5Kč (a to jsem to přehnal). Takže těch 50Wh po vynásobení vyjde na 0,1Kč, slovy desetník denně. Elektrika v autě je dejme tomu 2x dražší, takže náklady na blikání jsou nehorázných 20 haléřů denně.
Ptám se: Ve kterém tisíciletí bude návratnost této investice?
Asi mi něco uteklo ale jaký má vliv na spotřebu altík? pokud se nepletu tak se točí pořád pořád vyrábí přebytek emergie. pořád je zátěží pro motor jediné kdy to má asi smysl je u moderních systémů které odpojují od motoru vše a připojují až při brždění ale to se tady většiny aut netýká. Takže kde je ta úspora? Jako to že to vypadá lépe má větší životnost a pro dobrý pocit ano ale jinak mi smysl opravdu utíká.Romox píše:Nepočítám s úsporou v penězích, ale když dám všude LEDky, tak ulehčím alternátoru.jarik65 píše:Bude to ještě v tomto tisíciletí a to za 95 letmechoun píše:Nejdříve počítej:
4x21W a něco navíc = cca 70W. 70W krát dejme tomu hodina denně, krát 2/3 bliká - nebliká = cca 50Wh. Jedna kWh elektriky doma včetně všech nákladů = cca 5Kč (a to jsem to přehnal). Takže těch 50Wh po vynásobení vyjde na 0,1Kč, slovy desetník denně. Elektrika v autě je dejme tomu 2x dražší, takže náklady na blikání jsou nehorázných 20 haléřů denně.
Ptám se: Ve kterém tisíciletí bude návratnost této investice?![]()
radši za těch 7 tisíc kup něco lepšího
a jakejch 7 000,- ???? 6,99$ = 130,-Kč
A pokud počítám výměnou všech žárovek za LED (krom H4) tak to je 50-150W. A nespotřebovávám tu elektriku doma ale v autě....
Takže 102kW / 10 l /100km pokud to vynásobím mezi sebou vychází mi návratnost v benzínu na 1,5 roku.
Ale nejde mi o spotřebu v benzínu, ale o to že na kratší vzdálenosti mi zbyde ~100 W/h na dobíjení baterky (jasně že blinkry a brzdy tomu moc nepřidaj, ale kapka ke kapce, a při těch nákladech na pořízení...bezva hračka)
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |