Stringo píše: ↑07 lis 2020, 09:05
Nemyslím si, že automatické stěrače jsou problém, spíš je problém v uživatelích, kteří to neumí používat. Smysl použití senzoru deště totiž není o tom, aby se to zaplo a nechalo zapnuté, ale aby se to zaplo když začne pršet a vyplo, když pršet přestane, nebo když dojedeš. Smysl té funkce je to, aby ses nezaobíral nastavováním cyklovače při změně intenzity deště, např. když jedeš a jen mrholí a ohodí tě projíždějící kamion, nebo ideální na dálnici, když předjíždíš kamiony. Mě třeba ta funkce dost chybí, byl jsem na ni zvyklý.
Vtip je v tom, že ten systém jde nastavit jinak. V Hondě Accord to bylo tak, že když byly stěrače na AUTO a 3 týdny nepršelo, tak se stěrače prostě nepohnuly

Poznámka o uživatelích, kteří neumí používat je v tento moment dost silná. Pokud jedeš třeba 500 km štreku a půlku cesty ti chčije a jak na potvoru posledních 100 km ne, tak je strašně jednoduché po dojezdu tu páčku stěračů nechat v té poloze, při které tě ráno stěrače pozdraví zamáváním po suchém skle
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
K tomuto politováníhodnému nedopatření dochází maximálně pětktrát za deset let

, ale při vší skromnosti si myslím, že to není tím, že jsem lempl, který je prostě dump user only a na auto sere...