Tlačítko - asistent brzd při jízdě s kopce
Moderátor: Moderátoři
Tlačítko - asistent brzd při jízdě s kopce
Ve svém autě mám tlačítko, kterým se má údajně zapínat nějaký asistent pro brždění při jízdě s kopce. Nějak jsem se v manuálu nedočetl o jeho skutečné funkci. Mohl by mi to někdo vysvětlit ? Kdy ho mám zapínat ?
Tucson 1.6 T-GDi 110 kW Start manuál, barva ledově bílá, 12/2023
- Reklama
Re: Tlačítko - asistent brzd při jízdě s kopce
Je to asistent zjazdu z kopca, kedy by to malo udržať pohyb auta na brzdách v strmom klesaní... napr. v teréne vyslovene "slimačím" tempom.. Podľa príručky by sa to malo aktivovať pri dostatočne strmom klesaní a rýchlosť by mala byť regulovateľná potom polohou brzdového/plynového pedálu...
Za niečo viac ako 2r, čo mám auto som to ešte nevyužil.. rsp. keď som mal príležitosť a podľa mňa boli aj splnené podmienky, tak sa mi to nejako nepodarilo nahodiť...
Za niečo viac ako 2r, čo mám auto som to ešte nevyužil.. rsp. keď som mal príležitosť a podľa mňa boli aj splnené podmienky, tak sa mi to nejako nepodarilo nahodiť...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
- Axel.Foley
Pokud jezdíš jenom po asfaltě, tak nikdy, asistent není potřebný. Leda že by jsi chtěl sjet kopec, ze kterého Ti bude šoufl (třeba sjezdovku).vortata píše: 25 srp 2024, 17:07 Ve svém autě mám tlačítko, kterým se má údajně zapínat nějaký asistent pro brždění při jízdě s kopce. Nějak jsem se v manuálu nedočetl o jeho skutečné funkci. Mohl by mi to někdo vysvětlit ? Kdy ho mám zapínat ?
Dva týdny zpět jsem jezdil po bývalém kamenolomu. Vystačil jsem si s nohami, bez asistentu.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
jestli to je tak presne i v
netusim, ale aspon v tiguanu fungoval jen pro zarazenou jednicku. Co neubrzdi motor to resi asistent brzdama s precitlivelou stabilizaci, aby ses nesmykal. Na brzdu v takovem rezimu se slapat vubec nema - jestli na ni stoupnes mas uz davno hnedy kalhoty a nejspis jsi v miste kde jsi byt nemel. A nediv se - nejede to uplne krokem nebo aspon me to prislo rychlejsi nez by mi bylo mile. Klidne to zkus v nejakem prudsim kopci, zastavit, zapnout, jednicku a pomodlit 

i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- Axel.Foley
Pravdu máš, krokem to opravdu nejede. A hlavně to dělá hrozný rachot.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White