Tucson NX4 1,6TGDi, 110,kW zapalovací svíčka
Moderátor: Moderátoři
Tucson NX4 1,6TGDi, 110,kW zapalovací svíčka
Originál vymontovaná svíčka je NGK SILZKR8J 8GS, nemá někdo info pod jakým číslem hledat náhradu NGK a nebo alternativního výrobce pro tento motor. Nějak to soudruzi od Hyundai tutlají aby asi lidé kupovali origo za raketu.
- Reklama
- Axel.Foley
Re: Tucson NX4 1,6TGDi, 110,kW zapalovací svíčka
Se svíčkami bych nelaboroval, bral bych originál. Kamarád měl před časem i30 PDE 1,4 T-GDi a motoru se svíčky od Bosch nelíbily. Vzhledem k ceně a nedostupnosti u
je koupil u Kia. Zkus se také zeptat, motory jsou identické, ceny se mohou lišit.

Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
sviecky by sa mali dozit konca zaruky (pac vymena je predpisana po 75 000km /60 mesiacoch tz 5 rokoch. AK nevydrzia, snazil by som sa to hrat na zaruku. A tiez sa priklanam k nazoru neexperimentovat a poptat u KIA. Idealne na Slovensku, pretoze tam su nahradne dielu na KIU vyrazne lacnejsie nez v CR a v zasade KIA ma lacnejsie diely ako Hyundai. SViecka bude ta ista ako v Sportage NQ5
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Zatím dík za snahu, ale u Kia řeší majitelé to samé, aspoň co se týká fóra v USA, takže předpokládám, že cenová politika je stejná a už jen z principu nedám za jednu svíčku to samé jako za 4. Servis jedu ve vlastní režii a výměna mě čeká příští rok a do té doby to snad někdo vykecá. NGK stejné parametry, ale trochu odlišné číslo je běžně od 200 do 300Kč.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
nie som ziadny expert na elektro, motory a toboz nie na sviecky. Pocitam vsak, ze ak je interval 75 000km, tak pojde o iridiovky. A tam na nejaku cenovku 200-300kc/kus u NGK fakt zabudni
Od 2014 som jazdil iridiove sviecky (prave NGK) v moto a uz vtedy stali v CR asi 600kc kus tam kde obycajne Brisky a nizsie rady NGK bolo mozne kupit od 90 do 150kc. Fakt by som nad tym nespekuloval, v celkovych nakladoch je to zanedbatelne a sviecky su to, co dokaze znacne pozitivne alebo negativne ovplyvnit priebeh a zivotnost motora kor ked to menis kazdych 75 000km. Pocitam, ze asi netankujes uplne zakladne palivo, neberies najlacnejsie filtre, stierace a nelejes do toho najlacnejsi olej takze vzdy sa da urobit rozumny servisny kompromis
Neries, co riesia majitelia Hyundai a Kia v USA. Motory v EU su ine. Ries ceny tu a rozhodne doporucujem si urobit to kolecko. Samozrejme aby si na tom nestratil viac casu a penazi akoby si to nechal na autorizaku
Od 2014 som jazdil iridiove sviecky (prave NGK) v moto a uz vtedy stali v CR asi 600kc kus tam kde obycajne Brisky a nizsie rady NGK bolo mozne kupit od 90 do 150kc. Fakt by som nad tym nespekuloval, v celkovych nakladoch je to zanedbatelne a sviecky su to, co dokaze znacne pozitivne alebo negativne ovplyvnit priebeh a zivotnost motora kor ked to menis kazdych 75 000km. Pocitam, ze asi netankujes uplne zakladne palivo, neberies najlacnejsie filtre, stierace a nelejes do toho najlacnejsi olej takze vzdy sa da urobit rozumny servisny kompromis

Neries, co riesia majitelia Hyundai a Kia v USA. Motory v EU su ine. Ries ceny tu a rozhodne doporucujem si urobit to kolecko. Samozrejme aby si na tom nestratil viac casu a penazi akoby si to nechal na autorizaku

2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Nič Ti nebräni laborovať… aby si ale nakoniec neskončil s plnou poličkou “lacných” aftermarketových sviečok, ktorých cena dokopy bude viac ako sada originálnych.. pričom ešte stále nebudeš spokojný s výsledkom laborovania. Moderné motory sû na to háklivé, pričom vw group vyžaduje dokonca orientovanú montáž sviečok. (použiješ aftermarket, prípadne originál nedotiahneš ako treba) a v najhoršom si odpáliš piest a s ním celý motor. Moderný priamovstrek nie je motor z trabantatomasluko píše: ↑09 kvě 2025, 12:33 Zatím dík za snahu, ale u Kia řeší majitelé to samé, aspoň co se týká fóra v USA, takže předpokládám, že cenová politika je stejná a už jen z principu nedám za jednu svíčku to samé jako za 4. Servis jedu ve vlastní režii a výměna mě čeká příští rok a do té doby to snad někdo vykecá. NGK stejné parametry, ale trochu odlišné číslo je běžně od 200 do 300Kč.

Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Nechci laborovat, jen si představuji, že zadám kód motoru někde u inter. prodejce a koupím svíčky jako je to zvykem u jiných značek a bohužel Tucson zatím nikde nic.