Ahoj, v jednom vláknu jsem řešil pískání z od klínového řemene za studeného motoru. Ten mi vyměnili, ale problém neodstraněn. Zajel jsem do jiného servisu, kde jsem nechal auto napřesnoc. Druhý den mi volali s tím, že si myslí, že je to od vodní pumpy. Už předtím podobný pískání dělala vodní pumpa na jiném hyundaii. Jelikož servisuju jenom u Hyundai, tak by to šlo na záruku. Dnes jsem jel na výměnu .. Po hodině mi volají, že mají menší problém. Vodní pumpu, co objednali, je pro Mild-Hybrid. Naštěstí ji technik nejdřív porovnal s tou na autě. Problém je, že vodní pumpa na 1.5 DPI není skladem, není ani vedená, že by se někde aktuálně vyráběla. Dohodli jsme se, že ji "objednají" a bude se čekat. Zkusil jsem ještě obvolat jiný servis, kde mi dali i přesný kód té pumpy. Ale potvrdili, co mi bylo řečeno. Podíval jsem se na net, téměř nikde není k mání. Jediná možnost by byla ji skoro za desítku objednat z Belgie. Ale mě by to stálo peníze, nikdo by mi za ten díl ani montáž neručil, a tu montáž by mi asi na záruku neudělali.
Nechápu, jak je možný, že u typu auta, kterých tu jezdí mraky, se nedá sehnat originál vodní pumpa.
Nedávno jsem viděl video, kde Vaculík říkal, že pokud člověk reklamuje problém na autě a servis mu není schopen do měsíce opravit danou věc, tak že má zákazník právo odstoupit od smlouvy a musejí mu být vrácena kupní cena.
Za půlroku mi končí záruka. Když budu čekat, tak se nemusí ze strany Hyundai nic dít a naopak mně může začít téct pumpa, atd ..
Co byste mi poradili, kontaktovat importéra?
Děkuji.
Vodní pumpa
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Vodní pumpa
i30 kombi, 1.5DPi Smart, kufr XXL, 2021
- Reklama
Re: Vodní pumpa
Ty na tom autě máš tolik problémů, že by jsi opravdu měl zvážit odstoupit od smlouvy.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81kw Comfort
Hyundai i30 GDW 1.6 MPI 88 kW Ambassador
HONDA Jazz 1.4 73kW
Ford Focus II Combi 1.6 74kW
Š.120,Favorit,Fabia...
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Od koupě v r. 2021 jsem řešil následující:
Výměna motorku levého zadního okna (nešlo otevřít)
Výměna ovládacích páček směrových světel (pazvuky nad rámec standardního zvuku směrovek). Po půlroce se to objevilo znova, tak mi to loni měnili podruhé.
Vrzání v létě při sešlápnutí spojkového pedálu (prý normální)
Výměna spojkového ložiska (měsíc bez auta)
A do toho to pískání v oblasti klínového řemene (ten mi v MB draze vyměnili, ale za dva dny to začlo nanovo).
Ještě mě štval hluk od podvozku, jak kdyby tam byl navolno nejakej plast, ale už jsem si asi na to zvykl.
A teď, když jsem konečně našel servis, kde mají snahu člověku pomoct a neodbudou ho frází “závada se neprojevila”, tak pro změnu nemůžou auto opravit, protože je nedostupnej díl.
Volal jsem i jinam, a tam mi tu nedostupnost sdělili takovým tónem, jak kdyby už se ta pumpa nikdy neměla vyrábět. Proto v tomhle nechci otálet. Zítra napíšu importérovi.
Výměna motorku levého zadního okna (nešlo otevřít)
Výměna ovládacích páček směrových světel (pazvuky nad rámec standardního zvuku směrovek). Po půlroce se to objevilo znova, tak mi to loni měnili podruhé.
Vrzání v létě při sešlápnutí spojkového pedálu (prý normální)
Výměna spojkového ložiska (měsíc bez auta)
A do toho to pískání v oblasti klínového řemene (ten mi v MB draze vyměnili, ale za dva dny to začlo nanovo).
Ještě mě štval hluk od podvozku, jak kdyby tam byl navolno nejakej plast, ale už jsem si asi na to zvykl.
A teď, když jsem konečně našel servis, kde mají snahu člověku pomoct a neodbudou ho frází “závada se neprojevila”, tak pro změnu nemůžou auto opravit, protože je nedostupnej díl.
Volal jsem i jinam, a tam mi tu nedostupnost sdělili takovým tónem, jak kdyby už se ta pumpa nikdy neměla vyrábět. Proto v tomhle nechci otálet. Zítra napíšu importérovi.
Držím palce a chápu tě. Já měl tři i30 a nikdy žádný problém.
Hyundai i30 HB 1.5 DPi 81 Kw Smart
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
HONDA Jazz 1.4 73kW
Š.120,Favorit,Fabia...
Jakmile je to v prodloužené záruce, tak odstoupit už nepůjde.
jak nevyrabi? to nemuze byt mozne
DPI se vyrabelo jeste letos, tak snad nemeli nekde 20000 vodnich pump ve fabrice v dobe JIT ?! asi bych se ptal vejs, kdyz maji v systemu bordel - treba ma jine vyrobni cislo a nesparovali to jako nahradu za puvodni
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
V centrálním skladu to není a žádné jiné info v servisech nemají. Jinak cena za vodní pumpu do 1.5 DPI je 13953 Kč.
Už jsem napsal na import.
Už jsem napsal na import.
- Axel.Foley