Svítí kontrolka AIR Bag
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Svítí kontrolka AIR Bag
Pánové, poraďte. Svítí mi to a nevím co s tím. Bourané to nebylo, jenom jsem měnil baterii.
Lantra Kombi 1.6 16v, r.v.96
předtím Lantra 1.5, r.v.92-spokojenost
- Reklama
Přesně tak.....pokud ses hrabal v elektrice (jakýmkoliv způsobem), je tato závada způsobena na 99,9% tímhle - mohlo jít o jiskru na baterii - pytle jsou na to citlivky jak sviňa......
Takže zásadní rada- neotáčet klíčkem do 2 polohy s odpojenou palubovkou (ciferníkama) či s jakkoliv nekompletním elektrickým okruhem airbagů (pojistky, kontrolky, prostě vše). Taky pak zůstávají svítit .... (už se mi to stalo podruhé, skleróza nebolí, ale člověk se naplatí.......
) A bohužel tady nepomůže nic jiného než elektronický výmaz chyby (reset ŘJ je nanic, airbagy mají vlastní záložní paměť).
Takže připrav pětikilo pro hodné soudruhy v autorizovaném servise....
(nebo flašku pro kamaráda, který ma diagnostický soft na pytle a kabel pro Háčka - ale z vlatní zkušenosti vím, že takových moc není
)
Takže zásadní rada- neotáčet klíčkem do 2 polohy s odpojenou palubovkou (ciferníkama) či s jakkoliv nekompletním elektrickým okruhem airbagů (pojistky, kontrolky, prostě vše). Taky pak zůstávají svítit .... (už se mi to stalo podruhé, skleróza nebolí, ale člověk se naplatí.......

Takže připrav pětikilo pro hodné soudruhy v autorizovaném servise....

Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál 
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI

Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Ne néééé, nedělal jsem chybu, já ne. Když jsem to kupoval v bazaru, tak to nenastartovali, páč měli vytřískanou baterii. Tak ji vyměnili, nastartovali a ona ta kontrolka už svítila. Ale jak jsem pochopil, tak budu muset do servisu. Jenomže na diskuzi tady jsem četl, že se to dá udělat za cca 400-500 kč, ale v KŠV Chomutov si řekli o 2000,- a to už je myslím pálka.
Lantra Kombi 1.6 16v, r.v.96
to uz bude tezky jak znamo tak ti reknou ze nesvitila a kdyz jo tak si mel na to upozornit. (zname preci tu lidskou pakaz jmenem HamouniKamil píše:Tak,jestli Ti to svítilo při koupi v bazaru a nebyl jsi na to upozorněn ve smlouvě,tak bych to určitě reklamoval.

Severak: poptej se ve vice servisech treba i telefonicky

Lantra J2 1.8, 1996 125HP
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko
Suzuki DR 650 SE, 1996 44HP
Iveco Daily 3.0HPT 2008 180HP
Honda civic 1.8Vti 1999 169HP - supr vozitko

-
- Kontaktovat uživatele:
No,je pravda,že na to měl upozornit hned,to je fakt.Ale když má člověk takové auto prvně neví,co tam má blikat a co ne.Asi nezbude nic jiného,než na ten výmaz do H servisu.Pravděpodobně to nikde jinde v servise neudělají.Prošel jsem asi 5 servisů a nikde na to neměli vybavení.Je tam totiž ještě stará zásuvka EOBD.Já jsem za to zaplatil 400 Kč.