Jaký jsi prosím zvolil postup před nanášením té originál barvy? Já před 14 dny chytil před sebou na dálnici sypač (ano, v létě na dálnici sypačsarin007 píše: 01 srp 2022, 15:28 Já bych to osobně řešil korekční tužkou než lakováním v servisu, takových škrábanců ještě budeV minulosti jsem kupoval originální (v balení barva + lak), v servisu stačí říct barvu auta (je na štítku u řidiče nad práhem), nanáší se štetečkem, celkem větším, moc mi to s ním nešlo. Na víčku je pak rozlešťovací polštářek.
oprava laku
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: oprava laku
- Reklama
Netřepat slyším poprvé a je to nějaká kravina - zvlášť u metalízy by ti sedly třpytky na dno. Navíc u starší barvy se ti separuje barva od ředidla nebo jak to říct. Za mě vždycky třepat. A že ti to slezlo je spíš dané tím že jsi to pořádně neumyl a neodmastil, teda pokud to stihlo zaschnout. Pokud by ten šrám byl širší šel bych i do velmi lehkého zdrsnění před nátěrem. A jinak co teď zjišťuju tak lak na
je super měkkej a super tenkej, takže na opravy je potřeba dělat s citem a na první dobrou, další "přebrušování" / leštění něčím abrazivním doma bez zkušeností asi nemusí dopadnout dobře.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
- TheFirstman
- **
Kvalita a odolnost laku je na Hyundai opravdu špatná, doufal jsem, že už to mají vychytané, ale opak je pravdou. Dokonce mám pocit, že na i20 (2009), kterou jsem měl byl lak o dost odolnější a stejně tak na i10 (2008), se kterou teď jezdí žena.
Nejvíce mě ale dostává ten chybějící krycí lak v motorovém prostoru a ve "žlabu" pod dveřma zavazadelníku.
Ano, koupil jsem si na dnešní dobu levné auto, ale konkurence tam ten dostřik krycího laku má i na levnějších autech.
Ale my máme zase na
jiné přednosti...
Nejvíce mě ale dostává ten chybějící krycí lak v motorovém prostoru a ve "žlabu" pod dveřma zavazadelníku.
Ano, koupil jsem si na dnešní dobu levné auto, ale konkurence tam ten dostřik krycího laku má i na levnějších autech.
Ale my máme zase na
Hyundai i30 WG 1.5 DPi Smart Nav, engine red (2022)
Hyundai i20 1.4i Comfort, vínová metalíza (2009) - prodáno
Hyundai i10 1.1 48kW, modrá metalíza (2008)
Škoda 125L, zeleň topolová (1989)
Hyundai i20 1.4i Comfort, vínová metalíza (2009) - prodáno
Hyundai i10 1.1 48kW, modrá metalíza (2008)
Škoda 125L, zeleň topolová (1989)
Pravdou že, že na předchozím autě jsem po nájezdu 35tis (za dobu mého vlastnictví) neměl tolik ďobků na kapotě, jako po 2500km od novoty s Hyundaiem
Přišel mi tam ten lak na autě z roku 2010 takovej "tvrdší" a snad i že ho tam byla vyšší vrstva
A to pan Vaculík ve tom videu říkal, jak je překvapenej kvalitou a odolností laku na tom testovaném autě
Do toho ty "pofiderní" měkčené plasty na palubce, které se "poškrábou" po přejetí vlhkou mikrovláknovou utěrkou, což jsem taky u jiných aut ještě neviděl (předchozí auto nájezd 235tis a palubka a veškeré tapecírungy jak nové)...
Žena už mi říkala, že tím mým věčným mytím a leštěním nadělám na tom Hyundai víc škody jak užitku
A má pravdu. Asi to opravdu přestanu tak často mýt (nebudou vidět ťukánky na kapotě a palubku pokryje prach) a a sledovat a budu žít víc v klidu 
Do toho ty "pofiderní" měkčené plasty na palubce, které se "poškrábou" po přejetí vlhkou mikrovláknovou utěrkou, což jsem taky u jiných aut ještě neviděl (předchozí auto nájezd 235tis a palubka a veškeré tapecírungy jak nové)...
Žena už mi říkala, že tím mým věčným mytím a leštěním nadělám na tom Hyundai víc škody jak užitku
Nevím jak
ale Škoda má 3 různý programy na nástřik aut : 1. běžné prodejní, 2. showroomové, 3. výstavní.
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
ex : Nissan Primera 2.0i
Sprite : teď už je pozdě, ale neměl jsi spíše podat stížnost na vlastníka toho sypače a neřešit jak samo domo opravit lak ?
Právě naopak .. čím je horší lak, tim ho musíš umejvat citlivěji a častěji a následně více konzerovat/voskovat. Se ti na to vyse*e pták a když to tam necháš dýl tak to z toho laku nijak snadno nedostaneš. A že vaculík povídal že s tím byl 50x v myčce a cajk to se mi nechce věřit. Moje auta do myčky nesmí .. teda max 1-2x ročně v zimě, když fakt není zbytí. Jinak se toho žádný kartáč nedotkne. Bohužel nutno dodat že i přes veškerou péči jde lak slušně do p*dele. V předu sekance řekl bych snad i od měkkýho hmyzu a na pastelové Engine Red jsou vidět i ty starý ptačí sjačky. Aneb byl jsem naivní když auto vyjelo naleštěný ze salónu že má na sobě kvalitní ochranu a že po tom laku není prd. Koupit si od
něco dražšího než i30 tak jdu do folie (nárazník+světla+kapota+střecha).
V první chvíli jsem byl tak vyplesklej z toho, jak zacali ťukat ty kamínky do auta, že jsem byl rád, že jsem rychle uhnul do vedlejšího pruhu o předjel ho. Pak mi to došlo, ale říkal jsem si jak byh asi zastavoval sypač na dálnici a navíc nemám v autě ani kameru třeba, takže jak bych mu dokazoval, že to udělal on. Navíc ty ďubky na kapotě jsem zkoumal až po zastavení - hned jsem měl tucha, že tam budou, ale pořád jsem tak nějak věřilPjotr1 píše: 19 črc 2023, 14:33 Sprite : teď už je pozdě, ale neměl jsi spíše podat stížnost na vlastníka toho sypače a neřešit jak samo domo opravit lak ?
Fakt? to se mi nezdá .. nedělají jim spíš jen nějakou dodatečnou "nano" ochranu ať to nemusí tak často/náročněji leštit? Co by získali tlustější barvou či lakem .. opotřebení na showroomu a výstavě ve formě letícího štěrku asi nehrozí a tak zbývá jen ometání prachu.Pjotr1 píše: 19 črc 2023, 14:30 Nevím jakale Škoda má 3 různý programy na nástřik aut : 1. běžné prodejní, 2. showroomové, 3. výstavní.
Já nechal dát hned po koupi fólii alespoň na světla. Když jsem tady četl zkušenosti s tím, jak po roce provozu světla vypadají jako by měly 10 let.mozecek píše: 19 črc 2023, 14:40 Právě naopak .. čím je horší lak, tim ho musíš umejvat citlivěji a častěji a následně více konzerovat/voskovat. Se ti na to vyse*e pták a když to tam necháš dýl tak to z toho laku nijak snadno nedostaneš. A že vaculík povídal že s tím byl 50x v myčce a cajk to se mi nechce věřit. Moje auta do myčky nesmí .. teda max 1-2x ročně v zimě, když fakt není zbytí. Jinak se toho žádný kartáč nedotkne. Bohužel nutno dodat že i přes veškerou péči jde lak slušně do p*dele. V předu sekance řekl bych snad i od měkkýho hmyzu a na pastelové Engine Red jsou vidět i ty starý ptačí sjačky. Aneb byl jsem naivní když auto vyjelo naleštěný ze salónu že má na sobě kvalitní ochranu a že po tom laku není prd. Koupit si odněco dražšího než i30 tak jdu do folie (nárazník+světla+kapota+střecha).
Na myčce jsem s autem nebyl až asi 15 let, vždy jen ručně. Ani ne bezkontaktně, ale svůj kýbl, svůj šampon + hromadu dalších serepetiček a jedu. Samozřejmě tam jezdím v čase, kdy tam není provoz, abych lidi nebrzdil ručním mytím
Škodovka (aspoň ta linka v Boleslavi) má opravdu 3 různý programy na stejnou karoserii podle toho kam je auto určené. Sice nevím v čem se liší (jestli stříkají větší plochu nebo je tam tlustší vrstva, ale je to různé.mozecek píše: 19 črc 2023, 14:45Fakt? to se mi nezdá .. nedělají jim spíš jen nějakou dodatečnou "nano" ochranu ať to nemusí tak často/náročněji leštit? Co by získali tlustější barvou či lakem .. opotřebení na showroomu a výstavě ve formě letícího štěrku asi nehrozí a tak zbývá jen ometání prachu.Pjotr1 píše: 19 črc 2023, 14:30 Nevím jakale Škoda má 3 různý programy na nástřik aut : 1. běžné prodejní, 2. showroomové, 3. výstavní.
Mohl bys prosím trochu rozepsat ty fólie na světla ? Jakou fóli, cena, jak dlouho to máš, jak se to meje, poznáš rozdíl ve svítivosti, co STK, ... Díkmozecek píše: 19 črc 2023, 14:40 Já nechal dát hned po koupi fólii alespoň na světla. Když jsem tady četl zkušenosti s tím, jak po roce provozu světla vypadají jako by měly 10 let.
Tady jsem to schválně vyfotil... Jak byste to chápali vy? Já to pochopil že netřepatmozecek píše: 19 črc 2023, 13:01 Netřepat slyším poprvé a je to nějaká kravina - zvlášť u metalízy by ti sedly třpytky na dno. Navíc u starší barvy se ti separuje barva od ředidla nebo jak to říct. Za mě vždycky třepat.
Jakou folii nevím, nechával jsem to lepit přímo ve firmě, která se zabývá wrapováním aut. Takže předpokládám, že použili tu, co se na světla dává. Cena byla 1.000,- za jedno světlo. Mám to od novoty, takže 3 měsíce. Myje se to asi normálně (jen prvních 14 dnů po nalepení mi doporučovali nemýt světla na wapce), jen při wapkování kolem světel dávám pozor a nestříkám na ně nijak velkým tlakem. Rozdíl ve svítivosti nepoznám, protože jsem tam tu folii nechal dát hned na nové auto, takže jsem nejel asi ani v noci bez folie - každopádně kdybych Ti neřekl, že na světlech ta folie je, tak to vůbec nepoznáš. Musel bys to detailně zkoumat a hledat hrany folie, abys ji na tom světle našel. STK mě čeká až za 4 roky, ale předpokládám, že to bude OK, protože jak píšu, vizuelně není vůbec poznat, že na světlech něco jePjotr1 píše: 20 črc 2023, 07:30Mohl bys prosím trochu rozepsat ty fólie na světla ? Jakou fóli, cena, jak dlouho to máš, jak se to meje, poznáš rozdíl ve svítivosti, co STK, ... Díkmozecek píše: 19 črc 2023, 14:40 Já nechal dát hned po koupi fólii alespoň na světla. Když jsem tady četl zkušenosti s tím, jak po roce provozu světla vypadají jako by měly 10 let.
-
cestovatelcasem
- **
Bohužel musím souhlasit... Moje stará i20 PB (2009) má svůj červený lak o dost odolnější, než zánovní i30 PDE (2019). Stačí vyzkoušet, co udělá s lakem na dveřích u těchhle aut (ne moc velký) bouchnutí s nimi na parkovišti do vedle stojícího auta. Zatímco u i20 PB skoro nic, i 30 PDE se začala dost odírat.. Kolega autíčkář, který má vše z německého "trojlístku" ale říká, že je to problém obecně většiny asijských aut. Tj. i japonských (třeba Honda, i když má super motory apod.). Opakoval, že Němci (nejen Mercedes) jsou pověstní svými tvrzenými laky.TheFirstman píše: 19 črc 2023, 13:31 Kvalita a odolnost laku je na Hyundai opravdu špatná, doufal jsem, že už to mají vychytané, ale opak je pravdou. Dokonce mám pocit, že na i20 (2009), kterou jsem měl byl lak o dost odolnější a stejně tak na i10 (2008), se kterou teď jezdí žena.
Ale my máme zase najiné přednosti...
Ale asi to bude taky tím, že i asiati začali lakovat jimi vyráběná auta nějakýma "eco-friendly" substancema, který jsou ale co do životnosti/odlonosti znatelně horší...
A dávat drahý keramický lak na starý