Poraďte při výběru 'nového' ojetého auta
Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři
Re: Poraďte při výběru 'nového' ojetého auta
Ahoj, ak je toto forum este zive, prosim poraďte ktory report o histórii vozidla obsahuje aj fotky auta po nehode. Mam vyhliadnuty jazdený naftovy i30 kombi od ofic. dealera. cebia report ktory mi davaju v predajni ukazuje tukanec ľavého zadného blatníka, pravej strany-spolujazdcove dvere a dvere kufra. K tomu som si kupil report RPZV - register prevádzkových zaznamov vozidla, ten ukazuje blatník na opačnej strane. Kazdopadne ani jeden z nich neobsahuje fotky po buracke z likvidacie poistných udalosti. Da sa kúpiť report, kde by som mohol najst takuto foto dokumentaciu? Alebo kde inde sa da k takym fotkam dostat? Aj za poplatok. Dakujem
Hyundai i30 CW, crdi, 85kw, manuál, motor D4FE
- Reklama
- Axel.Foley
Nepíšeš, kterou generaci i30 máš vyhlídlou... jestli je to PD, doporučuji nebrat
Kvůli bouračce to není.

Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
historii si muzes koupit treba od carvertical nebo cebia (kod ODCHYT -100kc) .. dopredu ti vsak nikdo nerekne, co vsechno report bude ukazovat, opravy ktere sly pres pojistovnu by tam byt mohly, ale pokud to nekdo zbastlil v garazi tak to tam nebude urcite
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Dakujem, je to vyriesene. Auto pochádza z SK trhu, Carvertical neobsahoval ziadne fotky z likvidácie skodovej udalosti a dokonca z historie auta obsahoval este menej detailov nez slovenský rpvz.
Dostal som sa vsak k správe o nehode, slo o preliaceneny vzniknuté pri cuvani.
Dostal som sa vsak k správe o nehode, slo o preliaceneny vzniknuté pri cuvani.
Ahoj, preco nebrat?Axel.Foley píše: 24 bře 2025, 11:40 Nepíšeš, kterou generaci i30 máš vyhlídlou... jestli je to PD, doporučuji nebratKvůli bouračce to není.
- Mr. HYUNDAI
Proražené bloky po nasátí ledu z mezichladiče, průniky oleje do vody prasklinami v bloku motoru, prasklé DPF, u MHEV zadřené klikové hřídele....
A tak by se dalo pokračovat. Týká se motorů U3, tedy s rozvodovÿm řemenem a AdBlue.
Motory U2 - rozvod řetězem a ještě bez AdBlue jsou naopak mechanicky velmi odolné.
Problém je, že oba mají obchodní označení 1,6 CRDi...
A tak by se dalo pokračovat. Týká se motorů U3, tedy s rozvodovÿm řemenem a AdBlue.
Motory U2 - rozvod řetězem a ještě bez AdBlue jsou naopak mechanicky velmi odolné.
26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
Ďakujem, ale kazdopadne v čase písania tvojej odpovede uz suma odisla z môjho účtu a auto je už doma.
Mají tyto závady odstraněné v současné výrobě, nebo se to pořád objevuje? DíkMr. HYUNDAI píše: 25 bře 2025, 06:33 Proražené bloky po nasátí ledu z mezichladiče, průniky oleje do vody prasklinami v bloku motoru, prasklé DPF, u MHEV zadřené klikové hřídele....
- Mr. HYUNDAI
To netuším.
Ale já bych do toho nešel ani do nového teď. Ten motor je se vší tou ekobižuterií tak strašně složitý, že v něj nemám důvěru. Resp. jsem jí díky zkušenostem s jejich servisem ztratil a zatím se nevrátila...
Takže už žádný U3 v okolí nemám - všeho jsme se zbavili.
Ale já bych do toho nešel ani do nového teď. Ten motor je se vší tou ekobižuterií tak strašně složitý, že v něj nemám důvěru. Resp. jsem jí díky zkušenostem s jejich servisem ztratil a zatím se nevrátila...
26. (FORD 1.) Explorer
- Mr. HYUNDAI
Mrzí mě, že jsem nebyl rychlejší. Přeji, ať se Ti tyhle problémy vyhnou!slant píše: 30 bře 2025, 21:37 Ďakujem, ale kazdopadne v čase písania tvojej odpovede uz suma odisla z môjho účtu a auto je už doma.
26. (FORD 1.) Explorer
Vidím, že máš v popisu Opel. Čistě náhodou, zkušenosti s jejich současnou naftou 1.5 96kW nemáš? Jde mně hlavně o zanášení hlavy karbonem. O rozvodovém řetězu vím. DíkyMr. HYUNDAI píše: 31 bře 2025, 10:08 To netuším.
- Mr. HYUNDAI
U Opelu jsem teprve dva a půl roku, a to čistě jenom jako zákazník, takže sice něco málo vím, ale oproti
je to mimimum.
Zkušenost s naftou 1,5 CDTi (HDi atp.) mám velmi malou - mám v okolí jednu novou 308 s tímto motorem, ale je to moc mladý na nějaký trable.
Já zase slyšel o těch problémech se systémem AdBlue...
Dneska je nafta prostě mrtvej pohon, složitostí to přesáhlo hybridy a smysl to už nedává ani ekonomicky.

Zkušenost s naftou 1,5 CDTi (HDi atp.) mám velmi malou - mám v okolí jednu novou 308 s tímto motorem, ale je to moc mladý na nějaký trable.
Já zase slyšel o těch problémech se systémem AdBlue...
Dneska je nafta prostě mrtvej pohon, složitostí to přesáhlo hybridy a smysl to už nedává ani ekonomicky.
26. (FORD 1.) Explorer
AdBlue blbne a dosť.Je jedno či Opel,Peugeot alebo Citroen.Riešenie je výmena celej nádobky a to nie je k
lacné.
lacné.
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ono sa zistilo, ze Adblue paradoxne krystalizuje. A to inzinieri nejak nepochopili, ze nie kazdy to natankovane Adblue spotrebuje do mesiaca. Takze uz sa objavuju aj aditiva do adblue, co je parada (jedny aditiva pre diesel, druhe pre adblue) a samotne natankovanie dieslu bude za chvilu trvat snad dlhsie ako nabitie elektromobilu
dlhodobe riesenie je proste tankovat len tolko adblue kolko som schopny vyjazdit realtivne rychlo. Niektori hovoria max 3 mesiace

dlhodobe riesenie je proste tankovat len tolko adblue kolko som schopny vyjazdit realtivne rychlo. Niektori hovoria max 3 mesiace
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Lit chcanky do pulky je rada naprd
/ nektere modely maji primo uvedeno ze se ma dolit do plna, aby se "spravne vyresetoval system" nebo tak neco a aby toho nebylo malo tak neprelit. Nejlepe se ropakum se chcankama vyhnout. Chcanko system je sranda za desitky tisic a kdyz nefacha tak neprojdes na emisich. V kombinaci s DPF uplna radost. Ropak jen pokud clovek lita hooodne dlouhe trasy, aby vse optimalne fungovalo, a zaroven priplatek nakupu a udrzby dokompenzoval na nizsi spotrebe nafty.

i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red