Tucson 2025 Nline Premium MR26 HEV

Založte si své téma a představte svůj nový Hyundai Tucson ostatním

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Pedro76
**

Tucson 2025 Nline Premium MR26 HEV

Příspěvek od Pedro76 »

Poslušně hlásím že jsem opět zde :-)

Po 5 týdnech od zadání do výroby jsem si nové auto převzal tento týden. Rychlost dodávky mě překvapila (v objednávce bylo prosinec/leden), asi trochu štěstí při té smůle co jsem schytal (viz téma nehody), a nebo nemají v Nošovicích do čeho píchnout :D

Přidávám pár fotek, a protože je to MR26, ke které dohledat po internetu co je vlastně nového je jak hledat 10 rozdílů (i manuál na webu a v autě je stejný beze změny), pár bodů co jsme si na prvních pár jízd všiml.

- známá věc, návrat k silnějším motorům, u Hybridu tedy zpět na 132kW benzín a k tomu elektromotor 48kW (stejný)

- u všech modelů zrušeny dojezdová kola, nahrazeno i u HEV opravnou sadou. Tím je v kufru pod podlahou opět polystyrenový pořadač, kupodivu u HEV dobře řešený, viz obrázek. Zůstalo i místo např. na vak s boty nebo podobně mezi podlahu a polystyren (stejně jako jsem ho mohl dát dřív "na rezervu"
- naklánění zrcátek při couvání. s 360tkou úplně nevyužiji, ale třeba někomu ku prospěchu. Funguje jak u konkurence, pokud kolíbka na zrcátka je uprostřed, nenakloní se, pokud v poloze R/L tak se se zpátečkou přikloní aby bylo vidět k patníkům/kolům

- (nenáviděná) signalizace překročení rychlosti - opět změna. Není tam volba "Informace", ale nově je mezi nastavením zvuků položka Vypnout zvukovou signalizaci. Bohužel opět se tato položka každým startem auta zapne. Přidržení tlačítka MUTE na 3s vypne nově zvuk, na symbolu max. povolené rychlosti se obleví "mute symbol - minireproduktor s křížkem), auto nepípá, ale symbol bliká pokud překročíš rychlost. To asi vypnout nejde. Proč tato změna jsem nepochopil..

- a kde Nline verze nabrala mezi MR25 a MR26 na délce 15 milimetrů mi nikdo nedokázal říct, neměl jsem předtím Nline, tak nevím který nárazník či čudlík je delší o ten cenťák a půl :D

tolik asi po pár jízdách.... a jestli ještě něco objevím, dám vědět...
1.jpg
1.jpg (284.69 KiB) Zobrazeno 229 x
2.jpg
2.jpg (254.44 KiB) Zobrazeno 229 x
3.jpg
3.jpg (248.09 KiB) Zobrazeno 229 x
4.jpg
4.jpg (160.96 KiB) Zobrazeno 229 x
2025 Hyundai Tucson FL MR26 NX4 1,6 T-GDI HEV N-Line Premium Ecotronic Grey Pearl
2024 Tucson FL NX4 1,6 T-GDI HEV 20-Years Luxury Cypress Green Pearl (Totálka)
2021 Tucson NX4 MHEV IMT 132kW Style Prem. (prodáno)
2016 Hyundai i30(prodáno)
Reklama

dibarbora

Re: Tucson 2025 Nline Premium MR26 HEV

Příspěvek od dibarbora »

Nech dobre slúži... a bez totálky.. ;-) .

Čo sa týka zmien k MY26.. pozri si to druhé video.. priame porovnanie sportage pred FL po FL 132kW motory.
Spaľovací motor prerobili viac než dosť a v kontexte toho videa, kde pôvodný motor lepšie išiel a menej žral ma bude dosť zaujímať tvoja skúsenosť, ako sa bude motor tváriť v HEV systéme z pohľadu spotreby (dynamiku asi zachráni elektromotor). Budeš mať priame porovnanie.

https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 18#p654818

PS: čo sa týka rýchlosti dodania.. tak správna možnosť je, že nemajú do čoho "pichnúť". Tu v Žiline v Kii je to veľmi podobné, zrušili výrobu ceed-ov, nahradili to EV4 a objavili teplú vodu, že sa to tak dobre nepredáva.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

pekna farba.. taka decentna ale pritom netuctova. Ja vsak tie Nline celolaky moc v laske nemam.. ale.. vybral si si ty, tak sa urcite paci
ten organizer som mal ten isty, bohuzial siel von pretoze som si doriesil dojazdovku

No a aky mas pocit z interieru? k lepsiemu / k horsiemu? co ergonomia? ten novsi infotainment je asi lepsi (minimalne graficky - cumel som na to u kamosovej Kony ked sme ju kupovali).

Toz - nech to robi radost a najma - vitaj v uzasnej rodine HEV. Na moj vkus ich je malo, co je skoda
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

Já měl 20years Luxury verzi, co mi ten nalitej zničil po 10 měsících, a ta mi vyhovovala... protože v původní před-FL verzi jsem měl kožený sedadla, a ty prostě v zimě studí než to zahřeješ, v létě pálí... a přechodem na tu 20ku jsem dostal kůže-semiš a prostě jsme si to nemohli vynachválit...

No a protože 20letka s létem skončila výroba, byly už jen skladovky různě po republice, ale v hybridu jen matná barva (PHEV ze 4tého patra bytovky nenakrmím (i když i to se občas potká :lol: ). No takže jsem musel zadat do výroby, a aby to mělo 360tku (na kterou se lehce zvyká, špatně odvyká) a mělo to semišové sedačky, tak jsem musel do Nline. Měl jsem to stejně, že se mi líbily víc ty černé plastové díly, ne v barvě karoserie, ale tady v té tmavší barvě to vlastně zanikne... Bílá nebo červená v Nline mi taky nesedí...

Takže pro mě to vlastně je minimální změna z pohledu jak interieru, tak motorizace.... Loňský přechod z před-FL v manuálu na FL v Hybridu byl větší skok, ale např. pro městské popojíždění skok do ráje (nemuset furt řadit, pocukávat atd... ono to jede samo)..

Tak uvidíme co udělá ta spotřeba.. dám vědět....ale první jízda Brno HollaBrunn byla dá se říct v podobných číslech jako vždy...před dálnicí pěkná spotřeba, dálnice to žere když to šlapeš na 130...
2025 Hyundai Tucson FL MR26 NX4 1,6 T-GDI HEV N-Line Premium Ecotronic Grey Pearl
idam.i

Příspěvek od idam.i »

Hlavne,nech dobre šlape a pozor na zrážky s blbcami.
👍
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

Pedro76 aj, to som nezachytil, ze si prisiel o 10 mesacne auto. To ma mrzi. Je k tomu viac info? (ako ti to slo s poistovnou, ci GAP fungovalo, totalka atd). ja som s hrozou v ociach sledoval rozpravanie kamosa, ktory prisiel o 3 roky stare HRV pretoze manzelka sa nejak zahladela a poslala to z cesty -* buchly arbagy, takze totalka. Allianz to nechala odtiahnut niekam pretoze autorizaky v okoli Brna povedaly sorac, nechceme to tu. Drazba prebehla, kupili to nejaki polaci a niezeby to riesila poistovna (HAV bolo platne) ale kamos si to s polakmi a asistenckou musel riesit sam (vratane doplatkov za zlozenie, stanie viac nez 3 dni atd). Mne to prislo ako celkom horor story kde som dufal, ze poistovna to proste vyriesi (a ona nie)

Mne tie kozene ventilovane sedadla vyhovuju (v mojom 2023 predFL). Ano, v zime im trva dlhsie nez napr u Stonica (ten ma latkove sedaky a operadla a kozene boky) nez sedadlo zacne varit vajcia natvrdo 8) ale asi som studeny odchov a nejak to nepocitujem ako problem. Zena ano, ta vzdy zahlasi ze z zime je Stonic vyrazne lepsia volba

moj nazor na plugin ostava. Nemyslim si, ze u H/K vedia ten PHEV urobit tak, ze v zime motor zbytocne nestartuje. Skusali sme to s jednym znamym (ma firemnu sportage PHEV) a prave posledne dni to proste startuje ked chce, pokojne na pol minutu ale je to uplne naprd, pac ten motor je studeny ako psi cumak.

Toz davaj pozor na nachmelencov a tesim sa na poznatky z prevadzky

EDIT: vlakno o nehode som nasiel.. No potes koste :-(je fakt fajn, ze to nebolo vo vacsej rychlosti
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

@mexican jj, kupodivu to všechno zafungovalo rychle (a to jsem na tom měl ještě essox financování) a za necelý měsíc jsem měl peníze na účtu, dorovnáno na kupní cenu, a jen těch cca 10 tisíc teď budu čekat jestli mi soudce přiklepne a umělec zaplatí dobrovolně... Zafungovalo v tomto všechno bez problémů, jen ta maintanance kolem, to posouvání papírů, volání atd, jak tam byly dvě pojištovny, essox, totalcar a kupec... no ještě že jsem kancelářská krysa a vše jsme posouval v průběhu dne jak přišlo a nijak se nezdržovalo u mě, než dojdu z práce a někde něco..
Btw: překvapilo mne, že v autorizáku nechtěli za uložku (asi dva týdny) ani korunu (a to tam museli 2x asistovat pojištovákům - při předávce polákům mě už jen pustili do ohrady ať si to s nima naložím). A to si ještě odtahovka zaměnila slovo Modřice s Maříkovou a složila to na opačné straně Brna, na druhou pobočku než běžně servisuju (ale stejný autorizák) :-)

a ty kožený sedadla, vidím že to mají všechny holky stejný.... já bych je zvládl i dál, ale manželka tam měla různý šátky v zimě pod sebou v tom prapůvodním koženém, jak jsme koupili tu 20years si nemohla vynachválit... a teď to byla podmínka přes kterou...znáš to... kup si co chceš, ale sedadla semišový.... :mrgreen:
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

dibarbora píše: 26 říj 2025, 17:55
Čo sa týka zmien k MY26.. pozri si to druhé video.. priame porovnanie sportage pred FL po FL 132kW motory.
Spaľovací motor prerobili viac než dosť a v kontexte toho videa, kde pôvodný motor lepšie išiel a menej žral ma bude dosť zaujímať tvoja skúsenosť, ako sa bude motor tváriť v HEV systéme z pohľadu spotreby (dynamiku asi zachráni elektromotor). Budeš mať priame porovnanie.

https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 18#p654818
koukal jsem na to... a pak i do specky Hyundai MR26... a fakt že ty čistý spalováky, výkon nahoru, zrychlení dolů, spotřeba nahoru... u Hybridu to tak není, ten říká start na 100ku rychlejší, spotřeby např. pomalá jízda větší, rychlá jízda menší, kombinovaná defacto stejná (o desetinu menší u MR26).. tak uvidíme až to víc rozjezdím... co to bude žrát...

Jinak v tom videu je na konci vidět i to upravené řešení pípáku (na chvilku je tam vidět ten emblem škrtlého reproduktorku, a i to že pak ten symbol rychlosti bliká. To pípání při změně max. rychlosti co zmiňuje že i při Mute dál cinká, má pravdu, ale nevšiml si asi že to jde v nastavení permanentně vypnout, stejně jako pípání když vybočuješ z pruhu (dotýkáš se čar) (Naštěstí) :-)
Minko

Příspěvek od Minko »

Chpai to nenude len zenami :mrgreen: u mna su kozenne sedadla tiez no go, navzdy :mrgreen: stravil som na kozennych tisicky kilometrov a neznasam to. V zime to clovek este prezije, za chvilu si to ohreje vlastnym teplom, ale v lete ked sa to vkuse lepi na kozu [-X
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

tak v lete sa rozhodne tie ventilovane z Tucsonu nelepia. To bolo pre mna kriterium ked sme zvazovali Style/premuim vybavu, skusali sme to pocas testovacej jazdy (bolo vtedy 32 stupnov)

v Tucsonovi vacsinou pouzivam len stupen 1 ventilacie (z troch), vynimocne 2 ale to len fakt ked to auto napr predtym stalo par hodin na slnku (co nie je uplne nas domaci rezim ked auto je pod zastresenym stanim do cca 18.00). Uplne prvu jazdu s HEV som mal pozicany Nline, ten mal prave ten semis a mne to moc nesedelo. Boli vsak znacne lepsie ako take tie igelitove sustaky v SMART vybave (popisoval som u seba vo vlakne uplne na zaciatku ako som v predajni presiel pocas objednavky vybavami na velku radost predajcu)

napriklad tazke latkove potahy co mame v obytke, to je ina. Tam sa poti chrbat celkom intezivne a raz rocne tepujeme :-)
Minko

Příspěvek od Minko »

Mas ventiilovanych vsetkych 5 ci len vpredu?
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
Axel.Foley

Příspěvek od Axel.Foley »

Pedro76: Přeji hodně radosti za volantem.
Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

Díky :D

Užívám si řízení, většinu víkendů mizíme pryč z města a představa 4 měsíce bez auta (že sem tam max. služebák) byla trošku "děsivá". Náhradní auto doma nemáme (řídím jenom já), v okruhu známých taky nikdo nic "co by mohl postrádat" a tak jsem rád že to bylo tak rychle vyřízený a věřím že mám srážky s blbem na dlouho vybrány... :-)

Btw: náhradní auto na účet viníka při totálce má člověk nárok jen do doby kdy likvidátor řekne "Totálka" (což bylo asi týden). Pokud by šlo do opravy, tak po dobu opravy. Pojistku na náhradní z havajika by byla o pár dní dýl, než řekli GAP zlikvidován:-) , ale to v pojistce nemám.

Teoreticky bych si mohl auto půjčit za svý a chtít to v trestním řízení jako náklad po viníkovi, ale dle debaty s vyšetřovatelem je to takový... dokazuj, že jsi ho potřeboval, např. jezdit do práce můžeš MHD když ho máš v městě, náhradní auto na zaplacenou dovolenou by asi prošlo (na nezbitnou dobu), ale nějaké dlouhé placení nepřichází v úvahu.. že se pak otevírají debaty že si máš koupit auto skladové a ne co chceš.... prostě klasika... jsi oběť, on tě poškodil, zkomplikoval ti standardní žití... ale to je tak všem u zádele...:-) Můžeš to zkusit v civilním řízení, ale to už najdi si právníka, a že to dopadne a vůbec či to za to stojí je otázka... když nešlo o zdraví...tak ztráta času...
Odpovědět

Zpět na „Tucson III - Auta členů“