Zimní pneu 17" nebo 18"

Hyundai Tuscon 3. generace 2020 - (NX4)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Dundeee

Zimní pneu 17" nebo 18"

Příspěvek od Dundeee »

Zdravím,
mám tento rok nový Tucson 1,6 T-GDi DCT MHEV 118 kw a aktuálně snáhím zimní pneumatiky. Letní pneu na autě jsou ve velikosti 19", avšak mít je ve stejné velikosti na zimu mi přijde zbytečné. V TP mám dále na výběr 215/65R17 nebo 235/55R18.
Byli byste mi ochotní napsat vlastní dojmy, případně i doporučit, jakou velikost pneu byste na Tucson třeba volili a proč? Jestli 17" nebo 18", nemohu se rozhodnot, které budou lepší, proto by mě zajímal váš názor. Většinu doby trávím Praha a okolí, případně jednou či dvakrát na hory.
K tomu by mě zajímalo, kde byste třeba řešili nákup? Jestli je možné někde koupit ALU + pneumatiky již nasazené a k tomu i instalované TPMS, abych to nemusel řešit přes pneuservis.
Děkuji za odpovědi. :)
Reklama

Mexican
Kontaktovat uživatele:

Re: Zimní pneu 17" nebo 18"

Příspěvek od Mexican »

ja by som sa rozhodoval podla ceny. Aj diskov aj pneumatik
Ak riesime taku tu mantru "jazdne vlastnosti" v reale je to nwpoznatelne, resp je tam tolko premennych ze ro vlastne bezny danovy poplatnik za volantom cslkom tazkkeho a rozhodne nesportoveho SUV nepozna
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

Vzhľadom na to použitie.. keď si 90% roka v Prahe by som pouvažoval nad celoročnými pneu.. a mal by si problém s rozmerom diskov vyriešený (a to píšem ako človek značne rezervovaný voči celoročným pneu). Zrejme toho asi ani veľa nenajazdíš.

Čo sa týka odpovede na otázku ako takú.. určite by som išiel po najlacnejšom riešení ... t.j. 17".
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
vrabi

Příspěvek od vrabi »

Jako předváděčku jsem zkoušel Tucsona na 19" a subjektivně mi to přišlo na rozmlácené silnici nepohodlné, tudíž 19" bych vyloučil rovnou a mezi 17" a 18" rozhodla cena :)
Jako zimní tedy mám 215/65 R17 a s jízdními vlastnostmi žádný problém nemám.
Disky jsem koupil Dezent KB Silver za 3053,-/kus, pneu Pirelli Powergy Winter za 3135,-/kus a TMPS ventilky za 510,-/4kusy (z číny), ceny jsou z letošního října.
U toho KB Silver mě zaujal ten hranatý vzhled, hodící se k ostrým tvarům karoserie.
Vnější průměr pneu bude vždy stejný bez ohledu na průměr disku, takže světlá výška bude také pořád stejná (nebo se bude lišit v řádu jednotek mm).
Disky jsem konzultoval v pneuservisu a doporučili mi na zimu raději jednobarevné, vícebarevné (leštěné) údajně mívají někdy problémy na těch ostrých hranách přechodu, kde bývá ztenčená vrstva ochranného laku.
Kompletaci kol ještě před dodáním nabízí spousta obchodů, ale většinou tam, kde mají za dobré peníze gumy, mají dražší disky a ventilky (a naopak) :D
disk.jpg
disk.jpg (28.87 KiB) Zobrazeno 14 x
Zde https://3dkonfigurator.alcar.cz/wheelsp ... TKBY0SA47E si můžeš na konfigurátoru vybrat, jak bude tvé auto vypadat s konkrétními disky.
konfig.jpg
konfig.jpg (124.63 KiB) Zobrazeno 13 x
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

ta vizualizacia tych diskov na Tucsonovi je nejaka zvlastna. To auto vyzera tak nejak unavene (=bruchoplaz)
Inak, komfort na 19" je okay, povedal by som ze v porovnani so Stonicom ktory ma 16" je asi lepsi. Je ale fakt, ze HEV je tazsi, takze asi tolko neodskakuje. Ja mam na zimu konfekciu, od Dezentu a uprimne - pacia sa mi viac nez originaly od :hyu:

https://www.hyundaiclub.net/download/file.php?id=44233
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Odpovědět

Zpět na „Tucson III“