Prehrievanie predného kotúča
Moderátoři: Martun, Moderátoři
-
- **
Re: Prehrievanie predného kotúča
Mne bolo povedané že všetko už je vymenené (strmeň, vodítka, kotúče,dosky) že všetko ide ľahučko že ešte možno snímač abs či nedáva signál do toho kolesá viac a tým pádom sa hreje tak že možno vymeniť ten snímač
- Reklama
Tak jak jsem psal o mých zkušenostech. Mně servisáci vykládají a vykládají různé věci a skutečnost kterou následně zjišťuji je jiná. A když tak pokus - omyl... Co s tím neporadím. Pak už jen se v tom vrtat sám. Ale když člověk nemá možnosti (dílna, zvedák) a nedostane se k servisnímu manuálu a dělá v něčem odlišném, tak jak to dělat. Ten snímač ABS je divná záležitost. Podle mého selského rozumu ABS jaksi nemůže fungovat při ručním protočení kola při vypnutém klíčku - čidlo nemůže dávat signál a nemělo by se kolo přibrzďovat při protáčení rukou. ABS nezvyšuje tlak v okruhu, ale ho rytmicky upouští při brzdění. Nebo se pletu a je tam nějaké čerpadlo
.
A když už servisák něco tvrdí, tak ať přehodí čidla a uvidí se. Než kupovat hned nové.

A když už servisák něco tvrdí, tak ať přehodí čidla a uvidí se. Než kupovat hned nové.
...vykládali a vykládají...
- Richard555
no v ABS čerpadlo samozřejmě je, kdyby jen odpouštělo tak kam by ta kapalina šla ?? Klesá ti snad při brždění pedál?
- Přílohy
-
- Clipboard01.jpg (38.47 KiB) Zobrazeno 737 x
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Díky za vysvětlení. Nikdy jsem to nestudoval a představoval jsem si funkci jinak. Blbě.
Ale i tak si myslím že by to měl řešit servis, Ještě když to před výměnou nedělalo. A je divné že doma brzda na zvedáku brzdí na celé otáčce a v servisu je vše v pořádku. No asi nějaké ty silové zóny...
Ale i tak si myslím že by to měl řešit servis, Ještě když to před výměnou nedělalo. A je divné že doma brzda na zvedáku brzdí na celé otáčce a v servisu je vše v pořádku. No asi nějaké ty silové zóny...
-
- **
Čiže to môže byť aj to cidlo? Keď tam je to čerpadlo. Len tiež mi je divné že pri vypnutom kľúči.
To že by to dělalo vadné čidlo moc nevěřím. Že zrovna po výměně kotoučů a destiček a po kvalitním servisu. Jen mě napadlo jak by šlo zjistit že to čidlem není nebo je (když už to říká servis, tak má asi nějaké vědomosti a zkušenosti). A to je to přehození čidel - pak by mělo brzdit trvale druhé kolo na které by se dalo podezřelé čidlo. Než kupovat hned nové tak bych já chtěl to přehození, které problém v čidle buď vyloučí nebo potvrdí. I proto že ti řekli že by to snad možná mohlo být, ale taky nemuselo.
Ale jak jsem již psal, tohle by měl řešit servis, diagnostiku proč je problém. A určitě ne nakupováním dílů protože možná snad. No ale vím jak to často probíhá a že servisák posílá do někam (třeba i slušně), protože zákazník jen prudí a on je odborník...
Ale jak jsem již psal, tohle by měl řešit servis, diagnostiku proč je problém. A určitě ne nakupováním dílů protože možná snad. No ale vím jak to často probíhá a že servisák posílá do někam (třeba i slušně), protože zákazník jen prudí a on je odborník...
-
- **
Práveže sa hrialo aj pred opravou. Neprešiel som cez STK lebo ukázalo že ľavé predné koleso hádže,že je zvlnený kotúč. Potom som to odsledoval a dal opraviť a hreje sa aj po oprave. S výmenou čídiel medzi sebou fajn nápad
Na tohle nemají čidla vůbec vliv.
-
- **
Hm... Tak čo na to môže mať vplyv? Nikto nevie
A čo prívodna brzdová hadica ako tu niekto písal,ťa môže mať vplyv?
A čo prívodna brzdová hadica ako tu niekto písal,ťa môže mať vplyv?
nieže nikto nevie.... hlavne tvoj mechanik má vedieť, ten to skladal... nie my od počítača ti máme opraviť auto?.... tebe ešte stále nedošlo že to máš odviesť k mechanikovi ale nie tomu čo ti tam lepí auto? Budeš tu donekonečne vypisovať - sám o tom nevieš nič čiže ani opýtať sa presne nevieš... Mimochodom ak dávaš info štýlom - chyba taka a taká... o x dní pridáš - chyba bola aj predtým... to je ako riešiť vodu na Marse....
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Prius plug in 2024
Toyota Auris HSD 2012
Prius plug in 2024
Aha. Z tvého popisu nevyplynulo že drhnutí kola je důvodem stávající výměny dílů brzd. Pak to drhnutí bude příčinou zvlnění, pokud to byl jen ten jeden kotouč tak tě to může brzy potkat znovu.
Našel jsem info, že kdosi měl problém s drhnutím a bylo to přicpanou nebo skřípnutou hadicí. Nevybavuji si to přesně a v historii se mi to nedaří rychle dohledat.
Ale jak napsal slabostka, tohle je práce pro mechanika. No vím, že je to kolikrát problém ho dokopat k řešení a člověk na to nemá nervy. Bohužel. Já třeba jeden problém řeším již minimálně se sedmým víceméně od koupě auta a furt nic. Musím nakonec sám říct co má udělat. neumí nikdo určit problém.
Našel jsem info, že kdosi měl problém s drhnutím a bylo to přicpanou nebo skřípnutou hadicí. Nevybavuji si to přesně a v historii se mi to nedaří rychle dohledat.
Ale jak napsal slabostka, tohle je práce pro mechanika. No vím, že je to kolikrát problém ho dokopat k řešení a člověk na to nemá nervy. Bohužel. Já třeba jeden problém řeším již minimálně se sedmým víceméně od koupě auta a furt nic. Musím nakonec sám říct co má udělat. neumí nikdo určit problém.
Naposledy upravil(a) Boryš dne 30 srp 2022, 10:03, celkem upraveno 1 x.
mám pocit že sme v materskej alebo v liečebni.... to akože mu napíšeme - Hadica... on pobeží k "auto-mekanikovi" s tým že Pozri hadicu? Potom napíšeme Náboj si skontroloval? On k mekánikovi - Náboj si skontroloval?
Nechcem nikoho uraziť ale končím.... auto patrí do rúk niekoho kto vie čo robí, to je celé - už mohlo byť dávno opravené - tuná sa vyhadzujú peniaze a čas úplne zbytočne do vetra...
Nechcem nikoho uraziť ale končím.... auto patrí do rúk niekoho kto vie čo robí, to je celé - už mohlo byť dávno opravené - tuná sa vyhadzujú peniaze a čas úplne zbytočne do vetra...
Getz 1.4, 04-2006
Toyota Auris HSD 2012
Prius plug in 2024
Toyota Auris HSD 2012
Prius plug in 2024
Slabostko, ony se vyhazují peníze do větru i u vyhlášených mechaniků. Já např. zaplatil 18 táců navíc, protože odborník řekl, že umí řešit problém jinak než jsem chtěl já. A já mu uvěřil. No a další problém byl u min. sedmi mechaniků a řešení nikde. Nakonec jsem nechal vyměnit kotouče a destičky, problém to nevyřešilo, ale alespoň jsem viděl, že disky které autorizovaný servis a předtím jeden servis co se chlubí svou odborností prohlásili za dobré byly po smrti - prokalené, již se vytrhávaly kousky oceli. Takže jsem si řešení určil sám a příští týden uvalím dalších 8, 9 táců za pokus. Takže se ani nedivím že se lidi ptají.
A co jsem se pohyboval na minulém fóru, tak tam se tehdy dařilo řešit celkem dost problémů, se kterými si mechanici nevěděli rady, i když jim někteří říkali doktoři. Kvantum lidí na fóru mělo zkušenosti, které ti mechanici neměli.
Ale ke konci to tam šlo do kopru. Začalo se víc řešit různé kraviny, kdo je s kým kamarád a technické záležitosti šly někam.
A ještě bych rád věděl kde najít někoho, kdo ví co dělá... Já mám v tomhle často smůlu. Třeba jsem si již myslel že někoho takového znám a buch, další problém tomu již tak zase nebylo.
A co jsem se pohyboval na minulém fóru, tak tam se tehdy dařilo řešit celkem dost problémů, se kterými si mechanici nevěděli rady, i když jim někteří říkali doktoři. Kvantum lidí na fóru mělo zkušenosti, které ti mechanici neměli.
Ale ke konci to tam šlo do kopru. Začalo se víc řešit různé kraviny, kdo je s kým kamarád a technické záležitosti šly někam.
A ještě bych rád věděl kde najít někoho, kdo ví co dělá... Já mám v tomhle často smůlu. Třeba jsem si již myslel že někoho takového znám a buch, další problém tomu již tak zase nebylo.
-
- **
Boryš úplná pravda,vidno že máš skúsenosti,ja mám takisto pochodene po servisoch a keď viacerí nevedia tak darmo sa tu chlapci rozčuľujú....závidím že majú len dobre skúsenosti. Áno problém muselbyt pred opravou lebo zvlnilo kotúč a ten istý sa prehrieva aj po oprave