Moderátoři: miooo, Moderátoři
Hej, u Vas V Čr som pocul ze to nieje take jednoduche ako unas....... u nas to zatial maju po vacsine u prdele.......MartasZ píše:Já sem technickou s Xenonama a sedmnáctkama kolama prošel za pár stovek.. ale když sem Xenony namontoval a chtěl je nechat seřídit, tak sem tam zajel a technik na mě, že mám Xenony, já že jo.. a on, kde mám umístěný trafa.. tak sem mu to ukázal.. a on že nemám ostřikovače ani automatickou regulaci.. já že ne.. a on.. že to nesmim mít, ale že jemu je to jedno, ale ať si vymyslim něco pro policajtyA seřídil mi to pěkně blbě.. tak teď jezdim k Plusu.. tam je čára na zdi která přesně odpovídá tomu, jak to chci mít.. a všichni jsou spokojený
To je blbost, xenony mají odběr jen 35W, čili ještě méně než klasické halogenkytomki píše:dnes som volal do servisu hyundai v bratislave kvoli montai xenonov.
Dostal som odpoved:
Sana fe nie je stavane na xenony, ktore maju obrovsky odber nasledne coho moze zhoriet riadiaca jednotky a elektrika v aute. V ziadnom pripade to nemontuje, pada zaruka a udajne mali jeden taky pripad a oprava elektriky a riadiacej jednotky stala 260 000,-Sk.
Tak a teraz babo rad.
xenony, ktore maju obrovsky odber nasledne coho moze zhoriet riadiaca jednotky a elektrika v aute
tiez som tomu neveril, len sa im to neche robit, ale pre istotu som semZamo píše:xenony, ktore maju obrovsky odber nasledne coho moze zhoriet riadiaca jednotky a elektrika v aute![]()
Trochu počtů:
P= U * I, z toho I= P/U = 55/12= 4,58 A ( odběr v Ampérech při žárovce H7/55W )
I=P/U= 35/12= 2,91 A ( odběr v ampérech při xenonu 35W).
Vysvětlivky:
( P - výkon ve Wattech (W), U - napětí ve voltech (V), I - proud v ampérech (A)
Nejspíš si myslím že si pánové ze servisu pletou chromatickou teplotu světla 6000K u xenonu s cca 3200K (Kelviny) u halogenové žárovky H7
http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/514 ... maticnosti
nebo vyšší světelný tok 3200 Lm u xenonu s 1500 Lm (Lumeny) u klasické H7.
Obě výše zmíněné hodnoty jsou opravdu u xenonu vyšší než u H7.![]()
http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/178084-svetelny-tok
Možná je to nad jejich chápání. Chudák ten, koho obalamutili historkou o tom, že mu vyhořela elektrika v autě v důsledku nižšího odběru proudu.
Asi bude lepší nepoužívat doma úsporky, abych nespálil elektroměr, nebo nezadřel generátor v Temelíně.
Hurá na stromy
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |