ja som dnes čistil klímu. Minulý týždeň som bol na 2 servisnej prehliadke v Michalovciach ako som už písal v inej téme. Samozrejme doniesol som si tam aj peľový filter, ktorý mi vymenili. Cestou späť do Košíc som cítil pekný smrad, no ten som mal už aj predtým. Takže po výmene filtra nasledovalo jedine čistenie. Zvažoval som čistenie ozónom, ale napokon som sa rozhodol pre penový čistiť Valeo Clim Pur . Dnes som ho aplikoval, snáď podľa návodu.
Stručne :
1. Vymontoval som peľový filter
2. Do miesta odkiaľ som vybral filter som striekal penu v intervaloch, pri zapnutom motore, pri vypnutej klíme, no fúkalo mi to na maximum
3. Celý obsah ten peny som vystriekal práve do miesta na filter, potom som vypol na 10 min. motor a nechal som to len tak, nech to účinkuje
4. po 10 min. som zapol motor, fúkanie zas na maximum a opäť na 10 min.
5. vypol som fúkanie, motor, vložil som späť "týždňový" peľový filter a na pár minút som spustil fúkanie bez klímy a potom na chvíľu aj klímu
6. vypol som motor a považujem prácu za dokončenú
Predpokladám, že ešte pár dní to bude cítiť, ten čistič, ale dúfam, že to poriadne všetko vydezinfikoval a nečistoty odstránil. V prípade, že by to po pár týždňoch začalo zas smrdieť, okrem toho, že sa naseriem, investujem do čistenia ozónom a už nikdy viac nebudem klímu čistiť žiadnym prípravkom