Proč řidiči v Čr nedodržují předpisy, zatímco v zahraničí jezdí slušně?

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

milosh
Administrátor

Re: Proč řidiči v Čr nedodržují předpisy, zatímco v zahraničí jezdí slušně?

Příspěvek od milosh »

To jsem na to nikdy nepochopil, proc se na to upozornuje? Snad by meli ridici jezdit ukaznene cely rok ne?

Nevim jestli jsem to tady uz psal, ale jsem celkem klidny ridic a nikam nespecham. Nedavno jsem jel s kamosem co ma A6 a vite co se rika o lidech co maji Audi - 4 krouzky pro tepl*usky a pata nula za volantem :D

Jeli jsme ve meste, pred nami kolona, kde na jejim zacatku jel clovek 50. Kamos rika, co to je za *** co tam jede. A ja mu rikam, ze to bych byl ja, kdybych jel prvni a on mi rika, TAK SNAD JEZDIS ASPON 60 NE?

Pak se nemuzeme divit, ze je tolik nehod, kdyz pro mnoho lidi je na 50 ta 60 "normalni". Bylo to v obydlene oblasti, kde je dost prechodu i chodniku kolem silnice. Uvazovani nekterych lidi nepochopim.
Reklama

103kw
*

Příspěvek od 103kw »

Já zase zažil i extrémně opačnou situaci. Byl jsem jako spolujezdec. Jeli jsme v Praze od Proseku po Kbelské z kopce na křižovatku s Kolbenovou. Sucho a celkem bez aut, kolem půlnoci. Ten řidič to znal a věděl že je tam semafor, tak stále brzdil. Na semaforu byla zelená a on před ním nakonec zastavil (protože čekal že mu tam spadne červená) a když stále svítila zelená a on už stál tak pronesl památnou větu "kdy už tam spadne ta červená". Takže jsou mezi námi i extrémně defenzivní "jezdci"
idam.i

Příspěvek od idam.i »

Povedal by som :"extrémne nebezpečný". #-o ](*,)
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
petzl62

Příspěvek od petzl62 »

103kw píše: 08 dub 2025, 19:09 Já zase zažil i extrémně opačnou situaci. Byl jsem jako spolujezdec. Jeli jsme v Praze od Proseku po Kbelské z kopce na křižovatku s Kolbenovou. Sucho a celkem bez aut, kolem půlnoci. Ten řidič to znal a věděl že je tam semafor, tak stále brzdil. Na semaforu byla zelená a on před ním nakonec zastavil (protože čekal že mu tam spadne červená) a když stále svítila zelená a on už stál tak pronesl památnou větu "kdy už tam spadne ta červená". Takže jsou mezi námi i extrémně defenzivní "jezdci"
To zbývaly dvě varianty... Buď mu od plic vysvětlit vlastní reakci, být tím za ním :wink: , nebo vystoupit se slovy: "Než padne červená a pak třeba zelená, dojdu rychleji pěšky, děkuji" ! ](*,)
CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Minko

Příspěvek od Minko »

Na SK sa do akcie zapojili celotyzdnovo a paradoxne po mojich trasach ich je este menej nez zvycajne :mrgreen:
Dacia Duster TCe 100 LPG Arizona Orange Journey + country pack 01/2024-
Hyundai i20 1.2 62kw CHIC Phantom black + winter pack 8/2017
ex Škoda Fabia 7/2019 - 1/2024
ex Kia cee´d_SW 02/2015 - 08/2017
103kw
*

Příspěvek od 103kw »

V tu chvíli jsem dost přemýšlel jestli se mám bát, je to dvouproudá silnice (pražský okruh) a semafor je z kopce za zatáčkou, ale jak jsem psal bylo to v noci a celkem klid a navíc mi vezl hokejovou tašku a pěšky se mi nechtělo, tak jsem radši mlčel než abych ho znervózňoval.
petzl62

Příspěvek od petzl62 »

CUPRA Formentor 1,5TSI, 110kW- 2023 matná petroleum
6,9l/100km
Aktuálně 50000 km
Olej: Ravenol 0W-20
palivo: Převážně EO N95,pokud možno bez biosložky.
Odpovědět

Zpět na „Pokec“