Toto řešení jak "vyřadit" / obejít regenerace někdo náhodou nezkoušel?
https://www.i30ownersclub.com/index.php?topic=57096.0
-------------
PREKLAD:
------------------
Takže máme 2 napäťové deličy, jeden z nich je nastavený na 1,15 V (regenerácia je zakázaná) a druhý na 4,4 V (spúšťa regeneráciu)
Potom máme prepínač, aby sme mohli v prípade potreby spustiť regeneráciu.
A posledný máme malý jednosmerný analógový voltmeter 0 až 5 V na monitorovanie stavu DPF.
Keď napätie pri záťaži presiahne 2,5 V alebo 3 V, potom je čas spustiť regeneračný spínač.
Keď všetko spojím, pridám sem obrázok.
Teraz som pripojil iba jeden delič napätia, ktorý je nastavený na 1,15 V (regenerácia vypnutá). Zatiaľ kontrolujem multimetrom stav dpf.
Toto všetko sa stále testuje, takže musíme vidieť, ale zatiaľ je všetko v poriadku.
Ak ho pripojíte k autu s deličom napätia nastaveným na 1,15 V (regenerácia je vypnutá) a máte prebiehajúcu predchádzajúcu regeneráciu, ktorá nie je dokončená, počkajte, kým sa dokončí a nespustí znovu regeneráciu
Na mojom aute, keď odpojíte dpf tlakový senzor červený vodič zo strany auta je uzemnený, biely je 5V a zelený vodič je signálny vodič.
Na vašom aute to možno ľahko skontrolovať pomocou multimetra.
Bolo by pekné mať podporu pre túto záležitosť od hyundai, ale keďže ich môj problém nezaujíma, prišiel som s týmto riešením.
Teraz klady a zápory
Zlé je, že nie je automatizovaný, takže ho musíte sledovať. Rovnako ako by ste skontrolovali teplotu motora.
Mohol by som to zautomatizovať pomocou dosky arduino a malého programu, ale kvôli jednoduchosti som to urobil ručne.
Dobré veci:
Teraz môžete sledovať stav DPF a vidieť, kedy je upchatý. (každé auto by malo mať tento rozchod)
Môžete tiež vidieť na diaľnici, ako sa čistí pasívnou regeneráciou. (to je skvelé)
Jedným z dôvodov, prečo som to nezautomatizoval, je, že regeneráciu môžete spustiť, keď chcete, a nie vtedy, keď auto chce, pretože auto nevie, ako ďaleko pôjdete, keď spustí regeneráciu.
To je odo mňa zatiaľ všetko.
Dúfam, že to niekomu pomôže
a znova to urobte na vlastné riziko.