Výfuk - kde sehnat
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Výfuk - kde sehnat
Ahoj,
začal jsem mít na i30 II problém s výfukem - drnčení zadního tlumiče výfuku.
Výfuk je potřeba vyměnit, problém je, že se díl nedá nikde sehnat.
Máte někdo zkušenost s výměnou zadního tlumiče?
Případně, dá se nahradit díl od Kia?
Díky.
začal jsem mít na i30 II problém s výfukem - drnčení zadního tlumiče výfuku.
Výfuk je potřeba vyměnit, problém je, že se díl nedá nikde sehnat.
Máte někdo zkušenost s výměnou zadního tlumiče?
Případně, dá se nahradit díl od Kia?
Díky.
- Reklama
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výfuk - kde sehnat
vyfuk sa da zohnat v Hyundai. Nacenia ti diel & vymenu. Pozaduj vypis nahradnych dielov
S tym mozes do KIA, u mnohych dielov su to 100% zamenitelne. V KIA byvaju casto diely lacnejsie (uz overene mnohokrat)
ked budes mat OEM, mozes aj k distrubutorom dielov (autodoc, Kelly, atd) a vymeni ti to nejaky servis
S tym mozes do KIA, u mnohych dielov su to 100% zamenitelne. V KIA byvaju casto diely lacnejsie (uz overene mnohokrat)
ked budes mat OEM, mozes aj k distrubutorom dielov (autodoc, Kelly, atd) a vymeni ti to nejaky servis
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Díky,
problém je, že se aktuálně nedá OEM sehnat.
Zkusím tu Kiu.
problém je, že se aktuálně nedá OEM sehnat.
Zkusím tu Kiu.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
dobry zvyk je aj to ze ak hladas nieco konkretneho, tak napis aj motorizaciu. Ono sa tazko akokolvek pomaha ked vlaste clovek nevie s cim potrebujes pomoct
Motorizacii pre i30 (zrejme mas GD) je celkovo 6 benzinovych. 4 dieslove a 1 LPG
Dolezite je ci mats Tach alebo kombik.
Pripadne ak chces usetrit a si schopny akceptovat trochu risk, skus nejaku buracku
Motorizacii pre i30 (zrejme mas GD) je celkovo 6 benzinovych. 4 dieslove a 1 LPG
Dolezite je ci mats Tach alebo kombik.
Pripadne ak chces usetrit a si schopny akceptovat trochu risk, skus nejaku buracku
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
Ak sa aspoň trochu dokážeš orientovať v problematike servisu a dielov, tak by som začal tu:
https://partsouq.com/en/catalog/genuine
zadaj si tam VIN číslo, vyfiltruje Ti OEM katalóg dielov pre tvoje auto... tam už nájdeš originálne čísla a môžeš začať dopytovať predajcov
/KIA cielene na konkrétne diely.. prípadne Ti to pomôže aj v orientácii v katalógoch ako je TECDOC (Autokelly, Elit... a X iných aftermarketových predajcov dielov)...
https://partsouq.com/en/catalog/genuine
zadaj si tam VIN číslo, vyfiltruje Ti OEM katalóg dielov pre tvoje auto... tam už nájdeš originálne čísla a môžeš začať dopytovať predajcov

Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Omlouvám se, mám 1.6 88 kw GDH, kombi (r.v. 2015).
Pokude se dobře dívám (ze stránky https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... BAFJ088635), dá se sehnat pouze celý výfuk - 28650B (28650A6180).
Nikde se mi ale nepodařilo odpovídající oem najít.
Pokude se dobře dívám (ze stránky https://partsouq.com/en/catalog/genuine ... BAFJ088635), dá se sehnat pouze celý výfuk - 28650B (28650A6180).
Nikde se mi ale nepodařilo odpovídající oem najít.
Podľa všetkého, ešte nestihli zareagovať výrobcovia aftermarketu... to čo je v katalógu, je diel, ktorý ide do prvovýroby... celý výfuk v kuse.. počas prevádzky aj v autorizákoch bežne menia len časti... deravý diel z pôvodného výfuku odrežú/vyrežú a nový nahodia pomocou spôn... máš dosť nové auto... asi preto.
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
Ahojte, mám rovnaký problém zo zháňaním zadného tlmiča výfuku na Hyundai i30 GD - 2012-2015 - G4FACZ525488. Žiadny predajca výfuk nemá k dispozícii, nevedeli by ste mi poradiť?
Hyundai i30 1.4, 73kW 2013
Ahojte, mel jsem stejny problem.
Muj servisak nenasel nahradni dil, pouze original hyundai celou sestavu vyfuku za 70 tisic
)
Rikal, ze nakonec koupil jiny podobny vyfuk za cca 2500 Kč a dodatecne ho upravil, tak jsem zvedavy jak bude dlouhodobe fungovat.
Muj servisak nenasel nahradni dil, pouze original hyundai celou sestavu vyfuku za 70 tisic

Rikal, ze nakonec koupil jiny podobny vyfuk za cca 2500 Kč a dodatecne ho upravil, tak jsem zvedavy jak bude dlouhodobe fungovat.