Já jej mám necelý týden a co se týká jízdních vlastností i vlastního provedení vozu, tak jsem spokojen tak z 97%.
Vadí mi skutečně jen drobnosti, které mě ani nenapadly předem zjišťovat:
1. menší rozsah osvětlení interiéru, který se omezil jen na jedno středové světlo, které na druhou stranu zase osvětlí i zadní sedadla a zároveň nesvítí řidiči do očí. Chybí mi bodové světla řidiče a spolujezdce a taky osvětlení přihrádky u spolujezdce.
2. chybí mi i šňůrky, které zvedají krací plato zavazadelníku. nevím jestli mi to tam jen zapomněli dát, nebo to fakt ten Matrix nemá, i když to plato není velké a dá se v pohodě do zavazadelníku přistupovat i s tím platem.
3. zdá se mi málo bytelné dno zavazadelníku, které zároveň kryje rezervu. mám obavu aby se nepropadlo, kdybych tam naložil nějaký těžší předměn. Asi to časem něčím vystužím

4. s vyšší hlučností motoru, která se projevuje u mého benzíňáku od cca 3,500 otáček jsem počítal na základě recenzí, a i když uznám že je asi vyšší než by měla být, není to až taková hrůza, např. diesel ve Fabii je určitě horší už i při volnoběhu

5. vážně uvažuju nad tím, že si tam nechám přidělat loketní opěrku, ale nevím jestli neznačkové verze budou pasovat, když Premium nemá středový panel...
Jak už jsem psal na začátku, vše jsou skutečně drobnosti, jinak jsem max.spokojen, ještě uvidím při tankování jakou si napočítám spotřebu.
Co bych ještě chtěl vyzvednout, tak tuhost a stabilitu podvozku, skutečně i když to občas někde zmínili, tak i s hodně rozbitou vozovkou si matrix poradí k maximálnímu pohodlí řidiče a dá se přirovnat i ke služebnímu mondeu, které je min. o 1,5 třídy větší vůz.
Kdyžtak taky zkuste někdo napsat své zkušenosti a postřehy k této limitované sérii.