Odskakování předních kol

Tlumiče, nápravy, brzdy.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Dzaris
*
Příspěvky: 11
Registrován: 17 led 2010, 22:32

Odskakování předních kol

Příspěvek od Dzaris »

Ahoj, tak už delší dobu pozoruji na svém autě, že mi po jízdě na menších nerovnostech odkazuje levé přední kolo více než kdy předtím. Je to jako kdybych pořád jezdil po velkých hrbolech, i když předtím po té samé silnici to nikdo nedělalo. Se zimníma pneumatikama to nemá nic společného, protože ani na nich to předtím nedělalo. Byl jsem s tím v servise ale tam bohužel mechanik nic necítil. Snažil jsem se mu vysvětlil, že s tím autem jezdím každý den po dálnici 130km do práce a jsem si na 100% jistý, že to nikdy nedělalo. Ale bohužel jak píšu nic necítil. Řekl, že takové jsou cesty a tím jsme skončili. Byl jsem na testu tlumičů a vše v pohodě. Dokonce i geometrie v pořádku, vyvážení kol taky OK. Tak už fakt nevím čím to může být. A to nemluvím ani jak to skáče v Klimkovickém tunelu. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Hyundai IX35 - 2015 - 2.0 135kW - 4X4 - Premium
Hyundai i30N CW 94kw 2012 - out
Hyundai Getz 1.4i 71kw 2008 - out
Škoda 105l - out
Reklama
 

ixík35
*
Příspěvky: 42
Registrován: 13 led 2015, 10:34

Re: Odskakování předních kol

Příspěvek od ixík35 »

Ahoj, někdy pěknou neplechu udělá ztracené zavažíčko při vyvažování kol. Nebo jen ledabyle nastavené pneuservisem. Zkus kouknout i na tuhle možnou variantu. Tohle se projevuje hodně markantně (ztráta nebo špatně nastavené tělísko závaži) při změnách teplot pneumatiky a tudíž nestejného tlaku vzduchu v pneumatikách díky venkovní teplotě. Je to ale jen rada, kterou sem jednou řešil na Fiatu, kdy jsem měnil kola i s disky a nechodil na vyvažování.

Také sem jednou řešil jeden prasklý kord v pneumatice, auto taky odskakovalo na jedno kolo, ale to by poznal každý a hned. Bylo to jako bys jel na kočičích hlavách, i když jedeš na rovné kvalitní silnici s asfaltem. Při roztočení na stroji v pneuservisu, bys okamžitě poznat, že pneumatika není kulatá chodem, ale že má v jednom místě bouli, jako když se hodně praštíš do hlavy.

Přeji hodně štěstí při řešení tohoto problému, který se opravdu blbě hledá. Každopádně hledej problém nejspíše v gumách či v disku.
IX 35 crdi 1.7
Seat Altea XL 1.9 PDI
Seat Toledo 1.9 Tdi
Seat Cordoba 1.2
Seat Leon 1.4
Seat Cordoba 1.0
Škoda Felicia 1.3
VW Polo 1.6
Fiat Polski 1.3
Škoda 100
V práci střídavě autobus Karosa a sklápěcí souprava Liaz.
Uživatelský avatar
Dzaris
*
Příspěvky: 11
Registrován: 17 led 2010, 22:32

Re: Odskakování předních kol

Příspěvek od Dzaris »

Takže závada zjištěna a opravena, pro informaci se jednalo o špatný kardán a tisícihran, který zapříčil odskakování přední nápravy na nerovnostech, jelikož jeden nejmenovaný servis to neřešil a tvrdil, že je to cestou a pneumatika, závada pokračovala dál až k převodovce, kde se vybili ozubené kolečka v ní. Nic méně je to opravené a s autem už jezdím. Zdá se mi, že auto ještě maličko odskakuje ale uvidím časem jestli to bude horší a nebo se mi to už jenom zdá. Jinak vřele doporučuji servis v Ostravě na ulici Bohumínská ( RELY SERVIS )! Jedině oni zjistili závadu, se kterou jsem tam přijel a netvrdili, že je to v pořádku a ihned opravili..
Hyundai IX35 - 2015 - 2.0 135kW - 4X4 - Premium
Hyundai i30N CW 94kw 2012 - out
Hyundai Getz 1.4i 71kw 2008 - out
Škoda 105l - out
Odpovědět

Zpět na „ix35 Podvozek a řízení“