Ahoj, když ráno nebo večer jdu k autu a je chladno a po dešti, tak se mi po nastartování ozývá pískání někde z protoru kolem klínového řemene.
Po ujetí ca. 2km vše utichne.
Dle Hyundai servisu je to normální jev, když je venku chladno a vlhko.
Můj mechanik tvrdí, že to normální není. Že by sundal řemen, zkouknul celý napínací mechanismum, ložisko, atd. . Jenže když to udělá, řekne mi, co je na výměnu, tak mě pak v servisu pošlou někam, pokud zjistí, že tam někdo něco povoloval. Navíc bych stejně musel v Hyundaii objednat origo díly, když vidím, že v druhovýrobě skoro nic není.
Jelikož první 4 roky mi nic nepískalo a i na starých autech, co jsem měl předtím, jsem nic takového nezaznamenal, tak by mě zajímalo, jestli to dělá i někomu z vás nebo ne.
Děkuji.
Pavel
Pískání z prostoru klínového řemene
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Pískání z prostoru klínového řemene
i30 kombi, 1.5DPi Smart, kufr XXL, 2021
- Reklama
Re: Pískání z prostoru klínového řemene
Normální to není. Ofiko reklamaci, ať se vyjádří. A ať ukáží v návodu k obsluze, že je to normální a auto může pískat.
Re: Pískání z prostoru klínového řemene
V garanční knížce to samozřejmě ošetřené mají. Píše se tam v podstatě, že na zvuky a vibrace způsobené "mechanickou nepřesností" se záruka nevztahuje. Pokud ti v autorizáku řeknou, že to není závada, tak máš v podstatě pecháčka. Ale zkusoušet to samozřejmě můžeš dál.
i30 kombi MY2022 1.0 T-GDI, Engine Red, Family Smart (od 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)
Focus Mk.2 kombi MY2007 1.8, Rudá metalíza!, Ghia (16.3.2016 - 16.3.2022)