Příspěvek
od Tucson 4WD nafta » 21 úno 2017, 13:54
Potreboval by som poradiť. Hučalo mi ložisko na pravom prednom kolese. Jazdil som na ňom ešte nejakých cca 300km. Potom som ho dal vymeniť. Po výmene po 100km,som zaznamenal slabý zvuk v kolese,išiel som znova do servisu,tam dali auto na zdvihák a zistili,že koleso sa kýve. Zase to rozmontovali a zistili sme,že je znova chybné ložisko. V servise to zobrali,že to bol asi chybný kus od výroby a dali tam nové. Ale po 100km sa chyba znova zopakovala.Zase servis,všetko mi poriadne skontrolovali,všetky časti boli pevné,len v ložisku bola zase vôľa a tým pádom sa kývalo celé koleso.
Bol som v servise pri tom,keď to rozmontovali,aj keď nalisovávali nové ložisko,lebo som chcel vidieť,či to robia dobre. Všetko bolo OK. Po zmontovaní držalo koleso pevne,nekývalo sa. Po prejdení cca 100 sa chyba znova objavila. Takže 3 krát menené ložisko,3 krát tá istá chyba. Koleso sa kýve,má výkyv nejakých 0,5cm a pri dobrzďovaní mierne hučí a pri vysokej rýchlosti vibruje volant. V tom servise si s tým už nevedia rady,bol som aj v druhom,tam mi to znova kontrolovali,všetky časti sú vraj v poriadku (poloos.atď...) a že vraj zase vymeniť ložisko a potom sa vraj uvidí,že potom by sa začali meniť druhé veci. Nechcem to riešiť metódou pokusu a omylu,že niečo sa vymení a bude sa čakať,či sa chyba znova objaví a vrážať do toho zbytočne peniaze. Mal už niekto z Vás skúsenosť s takýmto problémom.
Budem vďačný za každú cennú radu.