Pískověbílý Tuky
Moderátor: Moderátoři
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pískověbílý Tuky
parada! uz sa zacinam obavat, ze moj rekord s Accentom nevydrzi dlho
toznnexh to robi radost aj jadalej, ten roxny najazd je fakt slusny

2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
- Reklama
- Axel.Foley
Děkuji.
Čekal jsem, že meziročně to bude horší (t. j. vyšší číslo). I když tohle taky není zrovna málo
Tvůj nájezd s Ácou byl skvělý. Podívej se ale na kluky s H-1
Čekal jsem, že meziročně to bude horší (t. j. vyšší číslo). I když tohle taky není zrovna málo

Tvůj nájezd s Ácou byl skvělý. Podívej se ale na kluky s H-1

Hyu Tucson 1,7 CRDi Czech Edition, 09/2016, Sand White
@Axel.Foley diky za info ohledne ubytovani. Snad se tam nekdy podivame taky. Musi to tam byt fakt krasne. Jen mame malo dni dovolene aby to clovek vsechno stihnul 
Prosim te, zajimalo by mne, jestli se zamyslis jake auto bys koupil ted kdybys z nejakeho duvodu musel kupovat nove (jine) auto, resp co premyslis ze bude tvoje dalsi auto do budoucna...
Zamyslim ze nad tim a nejak nejenom ze ani poradne nevim jaky by to byl konkretni model, ale ani to jaka by to byla motorizace (ve smyslu jestli nafta, elektro, hybrid, benzin)...
Rocni najezd mam cca 30t km, z toho cca 60% dalnice, takze taky nenajedzim uplne malo, z toho duvodu mi stale asi jako nejrozumnejsi varianta vychazi ten diesel, ale ta jeho slozitost s tema vsema senzorama... to se muze casem dost prodrazit...

Prosim te, zajimalo by mne, jestli se zamyslis jake auto bys koupil ted kdybys z nejakeho duvodu musel kupovat nove (jine) auto, resp co premyslis ze bude tvoje dalsi auto do budoucna...
Zamyslim ze nad tim a nejak nejenom ze ani poradne nevim jaky by to byl konkretni model, ale ani to jaka by to byla motorizace (ve smyslu jestli nafta, elektro, hybrid, benzin)...
Rocni najezd mam cca 30t km, z toho cca 60% dalnice, takze taky nenajedzim uplne malo, z toho duvodu mi stale asi jako nejrozumnejsi varianta vychazi ten diesel, ale ta jeho slozitost s tema vsema senzorama... to se muze casem dost prodrazit...
=============================
i40 kombi crdi 104kW, premium
=============================
Hybrid a dalnice kamaradi nejsou to rovnou vyskrtni.
- Axel.Foley
@patriknet: Skandinávie opravdu stojí za návštěvu
V Norsku je téměř jedno, kam člověk zajede, jeho hory a fjordy (v případě mokrého roku i cca milion vodopádů) berou dech. Zato to pravé Švédsko začíná teprve nabírat podobu severně od linie, kterou vytváří města Gothenburg a Jönköping. A to je nutné poodjet dalších cca 400 - 500 km dál na sever, aby se krajina rozvinula a ukázala člověku, o čem že to Švédsko je. Čím dál na sever, tím je to "koncentrovanější". Co se týče dovolené, za 14 dní lze nachodit, najezdit i vidět celkem dost. Bez davů.
Nové auto je kapitola sama o sobě. Tucson tady nebude věčně, najeto má slušnou porci kilometrů. Takže ano, poohlížím se. Vypadlo mi z toho, že
- nafta ne -> ačkoliv jízdní projev je pro mne víc než vyhovující, ne zrovna levné příslušenství navěšené okolo motoru moc šancí na bezporuchový dlouhodobý provoz nedává
- korejec taky ne ->
a Kia nemá v portfoliu nic, co by zaujalo, navíc podnikají kroky, které mně od nákupu zrazují, také ceny některých náhradních dílů jsou k zblití (šroub do brzd za 250,- + DPH
- jděte do prdele), ostatní značky - KGM? taky nic zajímavé
- hybrid bych částečně využil, ale nemám kde nabíjet - takže taky ne
- elektro už vůbec ne
- CNG/LPG - není z čeho vybírat, navíc nemám chuť, čas ani náldu řešit zákazy vjezdů do garáží
- takže tady zůstal benzín, ideálně bez blbosti zvané mild-hybrid
- co to bude? to se ještě uvidí

Nové auto je kapitola sama o sobě. Tucson tady nebude věčně, najeto má slušnou porci kilometrů. Takže ano, poohlížím se. Vypadlo mi z toho, že
- nafta ne -> ačkoliv jízdní projev je pro mne víc než vyhovující, ne zrovna levné příslušenství navěšené okolo motoru moc šancí na bezporuchový dlouhodobý provoz nedává
- korejec taky ne ->

](./images/smilies/eusa_wall.gif)

- hybrid bych částečně využil, ale nemám kde nabíjet - takže taky ne
- elektro už vůbec ne
- CNG/LPG - není z čeho vybírat, navíc nemám chuť, čas ani náldu řešit zákazy vjezdů do garáží
- takže tady zůstal benzín, ideálně bez blbosti zvané mild-hybrid
- co to bude? to se ještě uvidí
Axel, jsou hybridy, co se nenabíjí z nabíječky, ale "samy", třeba ten můj. Hodně lidí v tom stále tápe.
Kup si Mazdu, to jsou ještě starý poctivý a spolehlivý atmosférický motory.
Kup si Mazdu, to jsou ještě starý poctivý a spolehlivý atmosférický motory.
- Axel.Foley
@milosh: O této možnosti vím, akorát jsem ji nezmínil. Vzhledem k způsobu využívání auta nepoužitelná technologie.
S Mazdou máš pravdu jen napůl: je to sice atmosféra, ale už MHEV. A to rozhodně
S Mazdou máš pravdu jen napůl: je to sice atmosféra, ale už MHEV. A to rozhodně

Čistých spalovákou bez rôznych batérii je vskutku málo.
Navyše pokiaľ chce človek 4 válce je výber vskutku dosť orezaný.
Navyše pokiaľ chce človek 4 válce je výber vskutku dosť orezaný.
Cupra Formentor 1,5 TSI (2022-)
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T (2018- 2025) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8....
- Axel.Foley
- Mr. HYUNDAI
No, já bych s Tebou úplně nesouhlasil. Full-hybrid není ani na dálnici špatná volba, pokud zvolíš dostatečně objemný a silný spalovák a na Tvoje běžné courání kolem komína to taky není marný.Axel.Foley píše: 04 zář 2025, 11:24 @milosh: O této možnosti vím, akorát jsem ji nezmínil. Vzhledem k způsobu využívání auta nepoužitelná technologie.
Jsem dalek toho Ti do výběru nějak kecat, ale takový FORD Kuga HEV by nebyl úplně nelogickým nástupcem Tukyho. Já sám jsem nad Kugou PHEV hůl úplně nezlomil, jen mi nesedí přitvrzený podvozek ST-line, ale ještě pořád je tu akčnější ActiveX

26. (FORD 1.) Explorer
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
- Mr. HYUNDAI
26. (FORD 1.) Explorer