Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Jo, to potvrzuju, teď si při plynulé jízdě bez potřeby silné akcelerace dovolím i 1300 ot., bez vibrací a rezonancí. A i nahoře je to silnější, táhne to daleko přes 5000.willy50 píše: 18 dub 2021, 13:43
S tím se dá souhlasit. Já mám zatím asi 700km a je cítit, že zhruba pod hranici 1500 až 1600 ot. už se mu to nelíbí a začíná "dunět". Myslím, ze po delší době (třeba 10tkm a vice) se projev motoru ještě zlepší. Aspoň u mé staré i30 to tak bylo.
Nahoře to ani moc nemá cenu vytáčet, motor má tak trošku "turbo" charakteristiku, zabírá pěkně už od cca 2500ot. Nad 5000ot bych to dal občas, v krizovce nebo kvůli vymetení pavouků.
Každé auto bez DPF má na nějaké ty stopy sazí ve výfuku nárok - záleží na tom, kolik to ho je. My máme najeto teprve něco přes 2 tis. a když tam šáhnu ubrouskem, taky už není úplně čistý.Cecil67 píše: 27 dub 2021, 10:52 Dnes jsem si všimnul, že mám černou koncovku výfuku, tak nevím, zda je to normální.... Mám najeto 11t a olej to nežere....
Zdar, to by mě nenapadlo, liju tam v dobré víře vervu 100 a čtu na netu, že to obsahuje 10% biosrecek.... Paneboze... Zkusím nalít 95kuMaras píše: 27 dub 2021, 12:42 Cecil, zkus tam nalít obyčejný benzin 95. Řekl bych, že Verva 100 je už moc.
Ahoj, teď jsem tam sáhl prstem( samozřejmě jsem se porezalWalterB píše: 27 dub 2021, 12:53Každé auto bez DPF má na nějaké ty stopy sazí ve výfuku nárok - záleží na tom, kolik to ho je. My máme najeto teprve něco přes 2 tis. a když tam šáhnu ubrouskem, taky už není úplně čistý.Cecil67 píše: 27 dub 2021, 10:52 Dnes jsem si všimnul, že mám černou koncovku výfuku, tak nevím, zda je to normální.... Mám najeto 11t a olej to nežere....
Ak je v navode k autu uvedene, ze minimalne 95 okt, tak tvrdenie zastupcu vyrobneho zavodu "Verva 100 je uz moc" je nezmysel. Potom je na mieste otazka, kto ma pravdu, ci vyrobca s navodom, ktory tvrdi, ze aj 100 okt je v poriadku, alebo Maras, ktory navrhuje opacnu cestu smerom k znizovaniu okt.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |