Spotreba vaseho Santu

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pro Ozawu:Ja v soucasne dobe pouzivam PDA na kterem se daji prehravat filmy v Divx. Nevyhoda je, ze se to musi drzet "na kline" a clovek stravi hodne strachu tim, jetli mu s tim "malej" nepraskne na zem :) ale jde o zvyk.
Na Sony kouknu, protoze bych uvital neco na operku, abych se o to nemusel strachovat, ta snura od zapalovace mi tak nevadi i ted mam v aute zapojeny PDA (vydr jen cca 3 Hod) takze jsem zvykly.
Vydrzi to na operce i pri prudke brzdeni ?
Jinak zabavit dite v aute, to by bylo na samostastne forum :) znam to velmi dobre ...
Jeste, ze ty filmy, jsou ....
Ted jsem koukal na nektera zahranicni fora ohledne spotreby 2.7 a pokud to shrnu nejcastejsi udaj je prumer kolem 13 L. Tak to tam tech 16 maj asi jako rezervu anebo na "blbnuti" na polni cesty.
Reklama
 

Ozawa

Anonymovi

Příspěvek od Ozawa »

Při brzdění to vydrží. Ten držák je plastový a vlastní DVD se do toho zacvakne seshora - takže ty kolejničky při dopředném pohybu nedovolí aby to vyletělo. Ta spotřeba - možná, když se fakt blbne hodně v terénu tak to jde hodně nahoru, ale jak jsem psal, když jsme jeli do toho Chorvatska - tak jsem to v Německu vedl tak 170-180 za hodinu - tachometrově, v Rakousku a Slovinsku těch 130 a průměru se mi opravdu nechtělo věřit - 9,5. Podle mne se přes těch 13-14l člověk nedostane. Ono si to při 80-90 převaluje nějakých 2200 otáček, což je skoro volnoběh. :D . Navíc jsem se přistihl, že když s tím automatem jedu, tak jezdím klidněji než s kvedlačkou - mám služební Mondeo 2,0 TDCI - 85 KW a to nešetřím :? . Takže, když přesedlám nějak zkrotnu. Jednou jsem zkoušel, co SF dokáže - jel jsem na dálnici tachometrově asi 205, ale to už jsem se bál a hned jsem dal nohu z plynu, protože té vyšší stavbě to nesedí a na Krchov se mi ještě nechce. Takže optimum je tak těch 170, kdy mi točí nějakých 3800. V 4x4 jsem četl recenzi na tenhle motor a tam tehdy psali, že si to vezme až ke 20 litrům - nemohu potvrdit a jen to bylo asi tendenčně napsané.... Skutečně asi trošku dolů se spotřebou pomohlo to přeprogramování ŘJ.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pro Ozawu: Je teda fakt, ze tohle auto neco vazi a motor 2.7 je hodne zivej (V6). Po precteni nekolika recenzi, jsem se na ten motor uz moc nedival, protoze ta spotreba co uvadeli mi prisla strasna a kazdy rikal ze i pojistka je draha apod.
Kdyz se ale clovek koukne na vybavu tehlech aut co se prodavaji + vyhody automatu (pro manzelku) uz to tak hrozne neni.
Kdyz jsem se koukal i po predvadecich vozech napr. v DE s timto motorem meli vzdy max. vybavu.
No zase je o cem premyslet ... jsem zvedavy, jak to zahybe s cenou az bude novy Santa na trhu.
Ozawa

Anonymovi

Příspěvek od Ozawa »

Tak zákonná pojistka u Kooperativy - 11 700 bez bonusů a pojištění na všechno s 10% - 27.000,- Cena s nástupem nového modelu půjde asi dost dolů, což mne mrzí, až to budu chtít třeba na protiúčet, ale v současné době se 3 roky staré ojetiny pohybují do 350.000,- a výhodou 2,7 je to, že většinou nejsou moc lítané, což je plus.
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

Tak to je on, barva není moc poznat ale je to ta W5 tmavě modrá metalíza.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ozawa

Zdenkovi

Příspěvek od Ozawa »

Gratuluji hrdému tatínkovi k modrému drobečkovi, vypadá skvěle. Apropó, co ta zasněžená cesta a to pole? Dostali lekci? :D
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

Cesta pokřtěna, ale pole jsem zatím nechal - uvidím jak dlouho mi to vydrží, je to lákavý, je s tím fakt zábava.
Ozawa

Zdenkovi

Příspěvek od Ozawa »

Dlouho Vám to nevydrží... :P Jednou mne holky ukecaly a v zimě jsme jeli krmit srnky. Polní cesta, tedy byla tam, kde jsem si jí pamatoval - jinak 20 čísel sněhu. Tak to je přece výzva. Rozjel jsem to a když to začalo tak nějak skotačit a sníh odletoval všemi směry, což malou děsně bavilo, tak jsem si začal vzpomínat na Murphyho zákon, že auto s pohonem 4x4 my zajistí pouze to, že uvíznu v hůře dostupných místech. :? . Dojeli jsme, rozdali jablíčka a jelo se domů. Ten pocit, když jsem se vracel ve svých vyjetých kolejích zpátky a nezapadl jsem - slovy jedné reklamy - k nezaplacení - proto se s Vámi klidně vsadím, že to nebude trvat dlouho... V každém je zkrátka kus malýho kluka.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pro Zdenak: Tak garatuluji ke krasnemu auticku, at jste s nim spokojeny.
Vypada moc dobre (ani ty fotky nebudu ukazovat manzelce :)
Tak az budou nejake poznaty i z "terenu" sem s nimi

Pro Ozawu:Pojistka je vyssi, ale ne zase o tolik.Ja mam prumerny auto a platim havarku + zakony 17, ale bez pojistek to nejde, stojim s autem casto venku i pres noc.
Santa s timhle motorem je docela v kurzu, protoze ma vetsinou super vybavu, tak si myslim, ze protiucet bude asi vic anebo daj velkou slevu na novy auto.
zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Příspěvek od zdenek76 »

Díky. Taky jsem původně uvažoval o 2.7V6, ojetým a nakonec i novým. Ale nový už nebyl a ojetý aby za něco stál byl od 450t nahoru, což byl teda ne moc velký cenový rozdíl proti novému autu. V ČR jich moc není, tady más spíš každý diesel, jeden solidní stojí v Litovli asi za 350t, akorát tu barvu bych nezkousl. Takže snad pro něj zajet jedině do Německa, kde jich je dost. Ještě taky bacha, u nás jsem narazil na pár kousků z USA, něco jsou jen 2WD a u zbytku mi vadilo, že to nemá airbagy a číslování tachometrů je v mílích.
Martin2
*
Příspěvky: 15
Registrován: 08 led 2006, 21:09
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin2 »

Zdenek: gratuluji k novému přírůstku do rodiny :wink:
Ještě k tomu DVD. Teď mají v Makru v akci dvd přehráveč Lenco + 2x LCD s úhlopř. 18cm za necelých 6t. Značka to není kdovíjaká, ale myslím že za ty prachy to není špatný. :wink:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pro Martin2:Za ty penize urcite, ale chce to videt v realu, jak to slape (obraz, zvuk, apod.)
Taky jsem koukal v Makru na podobny typ a vadilo mi to pripevneni na operku, bylo to jen v takovem pouzdru, ktere se na ni zavesilo.Coz by pri prudkem brzdeni bylo asi pryc :(

Pro Zdenka: Jo ty 2.7 se u nas tak +- kolem pohybujou, ale vyber Santu u nas moc neni, je to nahoda, kdyz na nejaky pekny narazis.
Jinak pak napis az Santu trochu protahnes :) jak slape.
Martin2
*
Příspěvky: 15
Registrován: 08 led 2006, 21:09
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin2 »

Na Tuscon diskusi jsem našel tento odkaz na chiptuning dieslových motorů: http://www.maxtdi.com/PA12_maxtdi.pdf - znatelné zvýšení výkonu + snížení spotřeby. Máte s tím někdo zkušenosti?
zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Příspěvek od zdenek76 »

úpravu softu ŘJ dělá docela dost firem, hlavně teda u dieselu, ten tvůj odkaz jsem nečetl, ale podle mě to chce vše ověřit na brzdě, tvrdit že to na tomto motoru přidá třeba 28kW podle mě není korektní, u každého motoru to může být různé. Pokud to nedělá přímo výrobce vozu nebo nějaký dvorní ladič značky, nemám k tomu moc důvěru. Nehledě na případnou záruku apod. Jinak ale osobní zkušenosti s tím nemám, co tak čtu na jiných forech, je to tak 50:50, někdo je spokojenej, někdo se po čase vrátil k origo softu
Ozawa
*
Příspěvky: 89
Registrován: 29 led 2006, 17:00

Pro Zdenka76

Příspěvek od Ozawa »

Jak se prosím vkládají ty fotografie? Chtěl bych Anonymovi poslat fotky toho DVD s upevněním, aby si udělal představu o reálu. Díky za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Santa Fe - Motory“