Spotreba oleja

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Mario
Příspěvky: 3
Registrován: 15 čer 2008, 20:25

Spotreba oleja

Příspěvek od Mario »

Zdravim hyundaiaci,

mam takyto postreh s Getzom 1,1 Active r.v.2005:
-najazdene 38 000km-dochadzanie do prace, na vikendy,
-spotreba okolo 6-6,5 l priemer, v zime asi o liter viac.
-pri 30 000 km zacalo hucat lozisko na alternatore, teraz som dolieval olej po 6 000 km 2,5dcl.Zo spotrebou oleja som trocha sklamany.
Inac priestranne auto,pohodlne,motor ma zdvihovy handicap,ale da sa.
Tak ake mate posrehy kolegovci?
Ci ste vsetci na 100 percent spokojni?
Majo
Reklama
 

Janjan
**
Příspěvky: 186
Registrován: 29 pro 2005, 20:53
Bydliště: Třinec

Příspěvek od Janjan »

Mario, pokud si pročteš sekci GETZ, zjistíš samozřejmě, že to nejsou ty nejspolehlivější a nejlepší auta na světě. Musíš brát na zřetel především poměr výkon/cena, a dle tohohle kritéria je na tom Getz pořád velice dobře. To auto už je sice za zenitem (za půl roku tady bude jezdit i20tka), ale já si myslím, že má stále co nabídnout. Má své chyby, zmiňují se tady problémy s klepajícími brzdami, pískající spojkové ložisko, nebo kolísání otáček u motorizace 1.4, dál jsou to víceméně drobnosti týkající se spíš jednotlivých aut. Mě se třeba podařilo "odpálit" jeden reproduktor, ikdyž si myslím, že to nebylo hlasitým poslechem hudby, že to byl opravdu zmetek. Ale v servise jsem to neuhádal. Pak spálené žárovky, které ale vnímám jako spotřební materiál, teda, pokud by jich nebylo třeby pět v krátké době. A v poslední době se mi párkrát nezamkly pátý dveře přes dálkáč. Mám za to, že obecně není problém s těmihle auty, ale spíš s nekvalitou autorizovaných servisů.
Nechci tady dávat rozumy za všechny majitele Getzů, někdo jezdí za 8 litrů a někdo za 6. Někteří řeší zvýšenou spotřebu oleje při dlouhých jízdách. Já říkám, že spotřeba je ze šedesáti procent ovlivněna faktorem, který se nachází mezi volantem a sedačkou, co se týká spotřeby oleje, tak tím se vůbec nezabývám - jezdím od výměny k výměně, nikdy jsem nemusel dolít ani deci. Před pár dny jsem udělal štreku asi 1500km po dálnicích a rychlostních silnicích. Schválně jsem se zaměřil na spotřebu oleje. A výsledek? Před jízdou olej po horní rysku a po jízdě? Úbytek tak pět mm! Nic neřeším. Moc Ti doporučuji jedno. Projdi si internet, pročti fóra jiných autoklubů a zjistíš, že Getz na tom není vůbec zle. Moje spokojenost s tímhle autem je devadesátiprocentní. Chovám se k němu slušně, nechci po něm to, co mi nemůže nabídnout a dodržuji servisní prohlídky. Jezdím celoročně a zatím ťuk, ťuk na dřevo - auto mě ještě nezradilo. Čau :wink:
GETZ Dynamic 1.1/48kW
Mario
Příspěvky: 3
Registrován: 15 čer 2008, 20:25

Getz

Příspěvek od Mario »

Aho Jan,
mas pravdu, moze to byt aj horsie.
Vela stastnych kilometrov.
Uživatelský avatar
vipe
Moderátor
Příspěvky: 993
Registrován: 17 lis 2007, 17:24
Bydliště: MOST
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vipe »

Janjan píše:Mario, pokud si pročteš sekci GETZ, zjistíš samozřejmě, že to nejsou ty nejspolehlivější a nejlepší auta na světě.........
co se týká spotřeby oleje, tak tím se vůbec nezabývám - jezdím od výměny k výměně, nikdy jsem nemusel dolít ani deci.
Svatá pravda velebnosti ten můj táhne 4 rok a od výměny do výměny oleje. Minulý rok jsem tu měrku snad vytáhnul dvakrát :oops: a když jsem viděl že to neubejvá tak se ani nekoukám je to blbý ale je to tak. První dvě výměny jsem nechal na servis bylo to přeci jenom v záruce, ale ty další už si dělám sám. Můžu říct že to co jsem vypustil z motoru po 12 tis. (už 2 výměna kterou dělal servis co rok to 6 tis. :evil: ) tak jsem koukal. Olej hustej, černej jak saze a filtr měl skoro 2 kila takovej malej prcek, tak neví co mi tam soudruzi v servisu dali a co ne. Je zajímavé když jsem si ten olej vyměnil sám tak při další výměně byl filtr lehkej a olej sice černej ale řídkej. Nějak k tomu oleji musí servisáci přijít, když ho potom kámošům rozprodávaj za hubičku. :wink:
A závěr co si můžeš udělat sám tak si udělej a tím se řídím. :wink:
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Odpovědět

Zpět na „GETZ“