Koupi nové modely -SANTA FE -TUCSON-KAI SORENTO-SPORTAG ????

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
nexi

Koupi nové modely -SANTA FE -TUCSON-KAI SORENTO-SPORTAG ????

Příspěvek od nexi »

Poradně někdo kdo má zkušenosti,pokud by jste znovu kupovali nové auto koupili byste který model v pořadí jak uvádím a hlavně jaký obsah a naftu benzin a automat ?? Auto chci na běžnou potřebu na krátké vzdálenosti a z diskuze kterou pročítám nevím vlastně který model.Mám rád pohodlí a klidnější jízdu,ale co když na př.benzin bude jezdit za 15L ?? Zkuste mi napsat. Pro mne se jeví bud nové SAnta Fé nebo Sorento a co ted ??
Reklama
 

zdenek76
******
Příspěvky: 3297
Registrován: 27 led 2006, 19:12

Příspěvek od zdenek76 »

No já nový mám a rozhodl jsem se pro Santu benzin 2.4. Benzin jsem chtěl každopádně. Podmínkou taky byl velký kufr, čímž pádem vypadl Tucson (to bych měl ještě menší kufr než u předchozího auta). Sportage se mi nelíbila designově. Ještě jsem uvažoval o RAV4, ale nakonec jsem vybíral mezi Santou a Sorentem.
Designem se mi líbí oba, i když Santa trochu víc zvenku a Sorento zase vevnitř. Sorento je o něco větší, ale přitom má o 200l menší kufr. Sorento je navíc o pár set kilo těžší, což se projeví na dynamice a spotřebě. Rozhodující byla také cena, která vzhledem k nástupu nového modelu hovořila jasně pro Santu. Navíc teď s tím finálním doprodejem, kdy jde Santa dolů s cenou až o těch 200t asi není co řešit.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj resim stejny problem jako ty, jestli u Santy zvolit benzin nebo diesel.
Rocne najedu asi kolem 25 tisic a taky vetsinou jen mesto nebo kratke vzdalenosti cca 15 Km tam a zpet a tak asi pujdu do benzinu, ikdyz ma vetsi spotrebu.
Zatim me nikdo nedokazal odpovedet, jestli ten diesel opravdu trpi na ty kratke vzdalenosti.Nekdo rika, ze jo nekdo, ze to je jedno a tak si vyber :)
Pokud to vezmu jen z hlediska zahrivani motoru na provozni teplotu vitezi jasne benzin a na zimu se mi proto zda vhodnejsi.
U dieslu VGT, me ale zase laka to zapnuti 50:50, coz by se mi v zime vice hodilo, protoze u nas sou cesty zavaty ... :)
Pokud tady nekdo jezdi s dieslem hodne nakrako, podelte se o zkusenosti ...
Zatim vitezi benzin, alespon u me
Ozawa
*
Příspěvky: 89
Registrován: 29 led 2006, 17:00

Anonymovi

Příspěvek od Ozawa »

Podívejte se do sekce album - Santa Fe.- Dneska jsem řádil ve sněhu a dal jsem tam pár fotek. Byla to sranda - tak 25 čísel sněhu, přede mnou to projel kluk s traktorem :D a pak já. Když se najede do hlubokého sněhu tak bez řetězů se těžko drží směr a lítá to kam se zachce. Chvíli jsem měl dojem, že už zůstanu trčet ne poli, ale pak se z toho santík vyhrabal - a v těch kolejích už pohoda... Osobně hlasuju pro benzín.
Santa Fe 2,7V6
Subaru Forester 2,5 XT Aut.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pro Ozawu:
Super fotky, to bych mel strach, ze tam Santu necham
Ale je videt, ze to je kvalitni auto ...
Ozawa
*
Příspěvky: 89
Registrován: 29 led 2006, 17:00

Další fotky ve sněhu

Příspěvek od Ozawa »

Tak jsem doplnil ještě pár fotek z míst, kde to začínala být opravdu legrace a kam lesníci chodí spát... :lol:
Santa Fe 2,7V6
Subaru Forester 2,5 XT Aut.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pro Ozawu:

fakt super fotky,tak takhle u nas vypada pres zimu hlavni silnice :)
U nas nechodi spat lesnici, ale silnicari ...

Je to jeden z duvodu proc chci santu 4x4
Návštěvník

Re: Anonymovi

Příspěvek od Návštěvník »

Ozawa píše:Podívejte se do sekce album - Santa Fe.- Dneska jsem řádil ve sněhu a dal jsem tam pár fotek. Byla to sranda - tak 25 čísel sněhu, přede mnou to projel kluk s traktorem :D a pak já. Když se najede do hlubokého sněhu tak bez řetězů se těžko drží směr a lítá to kam se zachce. Chvíli jsem měl dojem, že už zůstanu trčet ne poli, ale pak se z toho santík vyhrabal - a v těch kolejích už pohoda... Osobně hlasuju pro benzín.
)


Napiš kolik máš spotřebu při Tvém ježdění,ale férovou - motor V6 2.7 benzín ??
oza-wa

spotřeba

Příspěvek od oza-wa »

Ozawa - jsem na jiném kompu takže ke spotřebě - psal jsem to Neonovi, ale rád to napíšu i tady - 12,8-13,5 teď v zimě při ježdění po městě a couračkách. V létě okolo 12,5 i s klima. Při jízdě do Chorvatska v létě - překvapivě 9,8 l. Poctivě dodávám, že mám úpravu řídící jednotky se zvýšením Nm a kw- přičemž spíš hrají roli ty Nm a sportovní filtr. Při blbnutí v lehkém terénu bych to šacoval na 15l. Ale ta spotřeba mně příjemně překvapila, protože když jsem se pro tenhle motor rozhodoval, tak v recenzi ve 4x4 psali o 15 litrech v klidu a až 20 při šlapání na krk. Taky průměrná v techničáku 11,6 je asi mimo pokud bych nejezdil jen na dálnici. Upřímně mne dostal ten zvuk a rezerva pod nohou. Jednou jsem to zkoušel na dálnici a tachometrově to vytáhlo 200, ale to už jsem ubral protože nejsem až takový hrdina a těžiště je přeci jen výše, ale jednou jsem potrápil "borce" v X3, který se problikával na dálnici - takové miluju 8) a nechápal, že dlouho jedeme na stejné úrovni - samozřejmě mě pak dostal, ale ten jeho výraz, jak ho může trápit nějakej korejec - ten stál za to :P
Návštěvník

Re: spotřeba

Příspěvek od Návštěvník »

oza-wa píše:Ozawa - jsem na jiném kompu takže ke spotřebě - psal jsem to Neonovi, ale rád to napíšu i tady - 12,8-13,5 teď v zimě při ježdění po městě a couračkách. V létě okolo 12,5 i s klima. Při jízdě do Chorvatska v létě - překvapivě 9,8 l. Poctivě dodávám, že mám úpravu řídící jednotky se zvýšením Nm a kw- přičemž spíš hrají roli ty Nm a sportovní filtr. Při blbnutí v lehkém terénu bych to šacoval na 15l. Ale ta spotřeba mně příjemně překvapila, protože když jsem se pro tenhle motor rozhodoval, tak v recenzi ve 4x4 psali o 15 litrech v klidu a až 20 při šlapání na krk. Taky průměrná v techničáku 11,6 je asi mimo pokud bych nejezdil jen na dálnici. Upřímně mne dostal ten zvuk a rezerva pod nohou. Jednou jsem to zkoušel na dálnici a tachometrově to vytáhlo 200, ale to už jsem ubral protože nejsem až takový hrdina a těžiště je přeci jen výše, ale jednou jsem potrápil "borce" v X3, který se problikával na dálnici - takové miluju 8) a nechápal, že dlouho jedeme na stejné úrovni - samozřejmě mě pak dostal, ale ten jeho výraz, jak ho může trápit nějakej korejec - ten stál za to :P
Ti frajeři v BMW i v MB si myslí co mají,ale zaplatili jen značku a maxrovinu,on už čas dozrává a lidi dostávají rozum !!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“