Vše o audiu

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

Odpovědět
jardaxyz
*
Příspěvky: 31
Registrován: 14 zář 2005, 15:26
Bydliště: F-M

Vše o audiu

Příspěvek od jardaxyz »

Zdravím,
chtěl bych tady navrhnout nové téma, a to se týká ozvučení kupátek. Osobně bych uítal vaše zkušenosti a hlavně rady, co se kam hodí, kde co je.

Za sebe se mi jedná o tohle... podotýkám hyundai coupé 1. generace....

Chci vyměnit autorádio a kvůli tomu budu muset sundat ty středové plasty okolo rádia. Jen nevím, jak to tam drží a nerad bych něco zlomil. Poradíte jak to sundat? Taky by mě zajímalo jak usadit rámeček co se dává kolem šaltrpáky. Dále by mě zajímalo, jak se dostat na přední repro ve dveřích ... jestli se musí nějakým způsobem demontovat dveře atd. Jaký rozměr repra je vepředu? 6x9? Jaké repro dát do zadních dveří? na ty plechy patří 5x7 nebo jiné? jsou v palubní desce schované (v sektoru u oken nějaké malé repráčky nebo ne?

Díky za odpovědi a budu rád, když sem připíšete něco i o vaších úpravách s fotkami.
Reklama
 

Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Příspěvek od Hardcam »

http://conan.webpark.cz snad tam neco najdes...[/url]
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
jardaxyz
*
Příspěvky: 31
Registrován: 14 zář 2005, 15:26
Bydliště: F-M

Příspěvek od jardaxyz »

díky, je to tam dost poučné.
Jen si říkám, jestli ten dvoulitr nemá vzadu jinak řešené dírky na repro. Protože mám pocit, že Conan nic nevrtal ... a dal tam 6x9, já měl za to, že tam patří 5x7!!! Měří se přece rozteč dírek ne? Nebo šířka a délka oválu? S metrem jsem v obchodě ještě nebyl, tak někomzu ten dotaz asi přijde úsměvný. ale měl jsem sundaný jenom ten hadříkový kryt, tak to může jen vypadat jinak ...

Repráčky vzadu bych uvítal až budu měnit rádio ... káblíky tam už natažené jsou, takže jen zapojit ...

Jen jsem se chtěl zeptat, jestli je rozumnější mít vepředu 2 repro a vzadu 2 (2x2) repro nebo v kufru nějaký nenáročný subík (2x1)... nechci zase zrušit celý kufr. Rádio co jsem si koupil (sony cdx-gt 300) totiž umožňuje měnit 2x2 na 2x1 ale dohromady to podle manualu neumí ... myslím aby hrálo vše najednou
jardaxyz
*
Příspěvky: 31
Registrován: 14 zář 2005, 15:26
Bydliště: F-M

Příspěvek od jardaxyz »

Nazdárek všem.
Tak jsem ho už namontoval ... to byl teda porod. Pro ty z vás, kteří byste si to chtěli taky zkusit ... obrňte se. Teda hrůza to zas není, ale není to jen tak. Dělal jsem na tom s bráchou. Jednomu by se to dělalo hodně špatně, protože toho místa tam přeci jen moc není. Nejhorší je sundat ty plasty, které jsou kolem šaltrpáky.

Doporučuji odšroubovat ty šroubky co drží ten středový tunel ... plasty se líp vyloupnou, ale pozor. Spodní a horní díl jsou k sobě zespodu přidělané ... jsou tam takové hloupé západky ... potřebujete kleštičky. Pak už jen trocha opatrnosti a hrubé síly. Je totiž nutné dostat horní plast ze spárů plastu, kde už jsou ty čudlíky od ventilátoru.

Pak už je radio osvobozené. Měl jsem tam předtím taky nějaké sony s kazetou. Konektory auta a nového rádia SI NEODPOVÍDALY. To starší rádio ale mělo nějaký přechod ... tak jsem měl vyhráno. Anténní konktor je v klidu.

Na závěr varování. Koupíte-li si rádio se skrytou mechanikou, může se vám stát, že po instalaci vám bude tatranka spodkem drhnout o plasty, pod kterými je ukrytá ... to se stalo zrovna mě. Blbý milimetr stačí, aby vás naštval. Ale vyndat to jde, CD měnit taky jdou. Buď to pak něčím vyhnu nebo nechám tak.

Takže doporučuju mechaniky nekryté tatrankou!!! Ušetříte si menší zklamání.

Jo, a SONY CDX-GT 300B ... a HYUNDAI COUPE ... skvělá dvojka. Hraje perfektně. Zamýšlenou výměnu předního repro nebudu dělat, protože ten zvuk je geniální, jen dozadu přikoupím nějaké repráčky a úpravám bude konec... Takže beru metr a jdu měřit rozteče dírek.
MartasZ
*****
Příspěvky: 2154
Registrován: 14 pro 2005, 11:47
Bydliště: Mladá Boleslav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Čus.. hele, když bys chtěl nějakej extrém, tak mrkni sem:


Jinak s výměnou autorádia žádnej problém nebyl.. a hraje to supr, což se tam dočteš.. báááj
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
jardaxyz
*
Příspěvky: 31
Registrován: 14 zář 2005, 15:26
Bydliště: F-M

Příspěvek od jardaxyz »

jj, vypada to hodne zajimave, ale jak koukam, taky mas u radia nahore vice mista nez dole ... asi mam vetsi cudliky :)))
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“