Kudy protáhnout napájecí kabel do motor. prostoru?

2002 - 2009

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

Kudy protáhnout napájecí kabel do motor. prostoru?

Příspěvek od jamie.thomas »

Zdravim, má někdo zkušenosti s tim, kudy se dá protáhnout kabel z interiéru do motorovýho prostoru? Průchod je podle mě jenom u řidiče, ale zaboha nemůžu najít, kde to vychází v tom motorovym prostoru nemluvě o tom, že se tam případně ani nedostanu. Potřebuju protáhnout 50qmm napájecí kabel, ale prostě nevim kudy.

Díky za rady.
http://www.luxury-underwear.cz
--Nové kolekce za ceny outletu--
Reklama

sipko4
*

Re: Kudy protáhnout napájecí kabel do motor. prostoru?

Příspěvek od sipko4 »

:lol: lol tak nadtym som aj ja spekuloval xces tahat subac ak sa nemylim :D na vodicovej strane kde mas nohy musis zhodit ten kryt spodny a uplne hore pri dverach za odhlucnenim teda penou je tahany zvezok kablov tam narez gumu a dalej ja som to tahal vnutornou stranou bletnika a vyslo mi to presne pri baterke ale je to prplacka hrozny pristum a ozaj zhod si predny lavy podblatnik tam uvidis tie kable a mala rada nezabudni to nazpet zaizolovat kvoli vode :mrgreen:
jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

sipko4 píše::lol: lol tak nadtym som aj ja spekuloval xces tahat subac ak sa nemylim :D na vodicovej strane kde mas nohy musis zhodit ten kryt spodny a uplne hore pri dverach za odhlucnenim teda penou je tahany zvezok kablov tam narez gumu a dalej ja som to tahal vnutornou stranou bletnika a vyslo mi to presne pri baterke ale je to prplacka hrozny pristum a ozaj zhod si predny lavy podblatnik tam uvidis tie kable a mala rada nezabudni to nazpet zaizolovat kvoli vode :mrgreen:
A nemáš prosimtě fotky nebo nemohl by si mi to nafotit, kudy si to přesně protáhl? Kde to je vevnitř vim, mám pořád rozebranej interiér na kasti (krom palubovky), ale ani za boha nemůžu dohledat kde to vyjde v motorovym prostoru. Za ty fotky bych byl fakt vděčnej.

Jinak jakej kabel si tam vedl? Potřebuju tam protáhnout 50qmm napájecí kabel, tak by mě zajímalo, jestli se tam vůbec vejde nebo budu muset stejně navrtat novou díru spěšl pro něj.

Díky.
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

No tak to udelej obracene ....
Ja jdyz jsem tam ten kabel tahal, tak jsem postupoval od predu ....
Ale tak jak pise kolega ....
Zdemontujes plastove nadkoli na leve strane nad prednim kolem ....
Je tam jen par plastovych pojistek a asi tri srouby ....
Podivas se na to a musi ti byt naprosto jasne kudy dal .... podel toho dratu, ktery uz tam je ... natahnes ten novy ...
Do kabiny se dostanes pres pruchodku, ktera je zamotana paskou (odmotas a pak po montazi zase zalepis zpet) ....
A jak to prostrcis dovnitr do kabiny, tak uz uvidis, kde ti to vyleze ....
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

Vita píše:No tak to udelej obracene ....
Ja jdyz jsem tam ten kabel tahal, tak jsem postupoval od predu ....
Ale tak jak pise kolega ....
Zdemontujes plastove nadkoli na leve strane nad prednim kolem ....
Je tam jen par plastovych pojistek a asi tri srouby ....
Podivas se na to a musi ti byt naprosto jasne kudy dal .... podel toho dratu, ktery uz tam je ... natahnes ten novy ...
Do kabiny se dostanes pres pruchodku, ktera je zamotana paskou (odmotas a pak po montazi zase zalepis zpet) ....
A jak to prostrcis dovnitr do kabiny, tak uz uvidis, kde ti to vyleze ....

Aha, aha, takže by to mělo vylést pod levym podvěhem, zn, když odmontuju ten plastovej kryt nad kolem, tak bych měl vidět, kde ty kabely vychází. Kde je to potom v interiéru vim. Jenom musim stejně protahovat z interiéru ven, protože už mám veškerou kabeláž roztaženou, zasvorkovanou atd., takže to už všechno znova vyndavat nebudu.

Díky za rady.
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

No tak to mas jedno .. tak tam z venku strcis nejakej jinej drat a na ten to privazes a protahnes zpet .....
popripade se podivas, kde ti ten drat vyleze a tam pak nacpes ten co uz mas nachystany ...
jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

Vita píše:No tak to mas jedno .. tak tam z venku strcis nejakej jinej drat a na ten to privazes a protahnes zpet .....
popripade se podivas, kde ti ten drat vyleze a tam pak nacpes ten co uz mas nachystany ...
Jasně, přesně tak. snad se tam ta 50ka bude vejít. Předpokládám, že ty si takhle tlustej neprotahoval. Protože vrtat další díru se mi moc nechce (ale nedalo by se nic jinýho dělat). :-)
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Vejde se ti tam ......
Ja teda nevim, presny prurez, ale tahal jsem taky kabl k zesilovaci ... Taky dost silny ..... :wink: :D
jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

Vita píše:Vejde se ti tam ......
Ja teda nevim, presny prurez, ale tahal jsem taky kabl k zesilovaci ... Taky dost silny ..... :wink: :D
No uvidim, protože tomu právě moc nevěřim. Záleží co máš za zástavbu. Mohl si klidně tahat jenom 10qmm nebo 25qmm. Pokud sám nevíš, tak si podle mě 50qmm určitě netahal.

Nenašel sem jinou fotku, kde by to bylo s něčim srovnaný, tak dávám příklad 100qmm, takže je to zhruba poloviční, ale i tak dost velký:
Obrázek
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Ale i tak tama projdes .......
Musis se snazit .... :)
jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

Vita píše:Ale i tak tama projdes .......
Musis se snazit .... :)
dneska je konečně zase hezky, takže hned po práci se na to vrhnu a uvidíme, jak to pude. Když se to tam bude vejít, jedině dobře. Celou zástavbu stejně dokumentuju, tak sem potom můžu hodit fotky týhle části, aby případně někdo další měl už hotovej návod, jak na to.
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

No ja kdyz jsem to delal, tak me taky napadlo to fotit .... ale nejak na to nedoslo .....
Hlavne jsem se nechtel zdrzovat .......

Ta fotka toho dratu, to skoro vypada, jak zahradni hadice .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja nevim ten prurez, ale mohl bych ho zajit zmerit .....
Ale asi to bude tech 10 ....
Koupil jsem si celou sadu dratu na zapojeni a udelal to z toho ....
jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

Vita píše:No ja kdyz jsem to delal, tak me taky napadlo to fotit .... ale nejak na to nedoslo .....
Hlavne jsem se nechtel zdrzovat .......

Ta fotka toho dratu, to skoro vypada, jak zahradni hadice .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja nevim ten prurez, ale mohl bych ho zajit zmerit .....
Ale asi to bude tech 10 ....
Koupil jsem si celou sadu dratu na zapojeni a udelal to z toho ....
Tak to pravděpodobně budeš mít pouhých 10qmm, tzn. že já mám tak 5x větší. Poroto ta obava, jestli tam je tolik místa v origo průchodce.
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

No uvidis ... ja bych asi ale dalsi diru nevrtal ...... i kdyz potom jak projit ... ze ...

Jo a proc tam mas tak hovadskej prurez ? kolik ti tama potece ?
jamie.thomas
**
Kontaktovat uživatele:

Vita píše:No uvidis ... ja bych asi ale dalsi diru nevrtal ...... i kdyz potom jak projit ... ze ...

Jo a proc tam mas tak hovadskej prurez ? kolik ti tama potece ?
Tak sem se do toho včera v podvečer pustil. Původně sem si říkal, že to pude v poho bez sundání kola, ale ee, takže sem to hodil na hever, sundal sem ten kryt podběhu a krásně jsem se ke všemu dostal a viděl všechno jak to vede. V průchodce bylo místa celkem dost, takže se mi to podařilo protáhnout.

Vše jsem podrobně zdokumentoval a odpoledne až se vrátim domu, tak to sem nahodim jako fotonávod s popisy jak jsem slíbil.

Jinak proč dávám 50qmm? Odpověď je jednoduchá. Vzhledem k tomu, že se věnuju autohifi a hlavní můj cíl je udělat masivní a kvalitní muziku v autě, takže pod 50qmm jsem jít nemohl a víc už by zase na tu mojí sestavu bylo zbytečný. Baterku mám Power Cell PC4000 se skratovým proudem 7000 a 120Ah. No a celá sestava bude z komponentů JBL, budou 2xSW, 2xkomponenty a celkový výkon sestavy bude 2kW RMS výkonu. Už celkem dokončuju, takže do měsíce by měla být celá zástavba hotová a připravena objíždět srazy :-)

Samozřejmě až to bude hotový, tak to sem všechno nahodim, jak se to dělalo postupně apod.
Odpovědět

Zpět na „COUPE 2G“