jinak můj kámoš od policie říkal, že maj dokonce nějaký zařízení v těch pojízdnejch karavelách a to se napíchne na auto když si nejsou jistí a ono to prej pozná jestli máte origoš nebo ty dodatečný co se teď montujou.
Moderátoři: Farrael, Engineer, Moderátoři
Tak a právě proto budu raději jezdit s obyč žárovkama...Johny-noname píše:Asi už to začíná bejt hustý s těma xenonama.
Včera zastavila hlídka známého v Rakovníku a začala mu dělat kvuli xenonum problémy. Začalo to pokutou 1000,-Kč + že musí na místě ihned demontovat xenony a uvéct auto do technicky způsobilého stavu pro provoz. Po výmluvě, že dotyčný nevěděl, že má v autě xenony, že to tam už prostě bylo, když auto koupil se policista doslova nasral a chtěl mu zabavit malý technický průkaz a SPZ, jelikož auto nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Po delší hádce policista sepsal protokol a celou věc předal ke správnímu řízení. Podle informací, které dostal ho teď čeká hodně mastná pokuta + odebrání technické.
Také jsem se dozvěděl zajímavost, že pokud vlastníte neoriginálně namontované xenony a způsobíte dopravní nehodu tak i přesto, že máte povinné ručení, tak pojišťovna bude vymahat škodu po Vás, jelikož jste způsobili dopravní nehodu s automobilem, které nebylo technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích a to vás pak může vyjít hodně hodně draho.
Já osobně xenony mám v čočkách a myslím si, že je s nima skvěle vidět. Po těchto informacích jsem se začal bát, že by mě to mohlo vyjít také pěkně draho.
Nemáte někdo nějaký typy a triky na policii? Nedá se někde zařídit legalizace xenonových světel (třeba přestavbou ověřenou od výrobce vozidla)?
pokud myslis sonaty tak tyhla co myslim jsou s cockouRasty píše:Tak pokud maj na parabole údaj DR nebo XDR tak jsou origo a schválené. Pokud je na parabolách HR jsou to dodělávky
Borek píše:Ty píšeš jako starý ženáč.Hardcam píše: A hlavne zapirt, zapirat, zapirat.![]()
Používám předepsané H7 a se svítivostí xenonů se to nedá srovnat.Kdybych věděl,že nebude protijedoucí(nebo přede mnou jedoucí)řidič oslepeně sakrovat,tak jako ve většině případů já teď,když míjím většinu xenonystů,tak bych je tam dal.Lépe a dál vidět je přínos,ale na druhou stranu-oslňovat ostatní,ee.To se netýká jen dodělávaných sad,spousta origo xenonů i s ostřikováníma regulací,oslňuje jako prase.A oslnění z xenonů je rozhodně větší rána,než i byť oslnění rozštelovaných halogenů.
Ale zatím se řídím heslem-co nemáš rád sám,nečiň druhým.
Pokud tam někdo předělávkovou sadu má a neoslňuje mne,tak proti tomu nic nemám.
v nemecku bych se divil ma to vsechnu technologii na ma byt ale to je jedno muzou i nemusejRasty píše:zahyx: to že mají čočku ještě neznamená že jsou tam xenony legální.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |