pepan píše:Tringi píše:pepan píše:BYCH TO POTŘEBOVAL V ČEŠTINĚ

.. mě to fa)kt nejde to číst...bez urážky kuci slovenský

Jde to přečíst úplně bez problému. Češi kteří nezvládají, nebo dokonce odmítají, přečíst nebo porozumět slovenštině mi přijdou jako totální omezenci. Taky bez urážky, samozřejmě
K tématu: Jen tak dál! A hlavně méně buzerace a měření na přehledných úsecích

no já si myslím,že jelikož sem čech a učil sem se česky tak je prostě pro mě tohle holt špatně přeložitelný..chápeš a docela mě sere tvoje suverenita a to bez urážky..Tringy : každej sme jinej a holt mě to nejde přečís ..a neberu to jako omezenost
Napsal jsem to suveréně, a možná až skoro útočně, úmyslně. Slovenština je, přinejmenším foneticky, téměř identický jazyk, a pořád narážím na lidi kteří mají
velký problém jí porozumět. To je jako odmítnout řídit auto s tím, že mi to nepůjde, protože má jinak přeskládané budíky, nebo číselník v mílích místo km/h. Tak si prostě zjistím kolik že mph je kmph a nabytou znalost aplikuju, podobně se zamyslím jak by se ta nabodeníčka mohla číst, protože nějakou slovenčinu jsem už slyšel a ta podobnost je doočíbijící.
Teď to už nesměřuju na tebe, ale obecně mám dojem, že lidi vůbec nějak přestávají myslet. Setkávám se s tím nejen tady, v donekonečna opakovaných diskuzích o ukazateli průměrné spotřeby, ale i AFK třeba v zaměstnání, což je problém mnohem vážnější než by se mohlo zdát a zjevně mnohem vážnější než nějaký Tringi který nepochopil že pepanovi to holt nejde přečís.