deflektory bočních oken

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
Zdeněk

deflektory bočních oken

Příspěvek od Zdeněk »

Dobrý den,chtěl jsem se Vás zeptat,jaké jsou zkušenosti s dodatečně namontovanými ofuky,když nechci do značkového servisu a platit zbytečně 2000kč.Zda to nepřekáží při elektrickém stahování oken až nahoru,zda zajíždí úplně nebo ne,jestli jde míň hluku dovnitř a jestli jsou lepší kouřové nebo normální.Na internetu je možno koupit za 600kč na předek.Děkuji za odpověď. :roll:
Reklama
 

Petr

Příspěvek od Petr »

Taky by me to zajimalo. Teda hlavne to jak moc to pomuze proti hluku. Nemam v aute klimu, takze mit otevrene okna pri vyssi rychlosti je celkem ramus.
Uživatelský avatar
Josef
****
Příspěvky: 1282
Registrován: 10 kvě 2005, 11:32
Bydliště: Praha

Ofuky

Příspěvek od Josef »

Deflektory jsem používal i na předchozích autech, než jsem si koupil Getze. Perfektně fungují, pokud nemáte stažené okno pod spodní hranu deflektoru - beru to z pozice kuřáka v autě. Pokud máta stažené okno zcela je deflektor zbytečný. Avšak hvízdání vzduchu bude vždy vyšší než při zavřeném okně. Pokud se týká "originálu" či "neoriginálu" již kdysi někdy někdo řekl "nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné věci". Pokud u neoriginálního ofuku bude lem, který se zasouvá mezi gumu a plech o nějakou desetinku silnější, tak se skutečně může stát, že bude problém s úplným dovřením okna. A pokud to nemohu odzkoušet, tak bych asi do nákupu přes internot nešel
* Krtek

Příspěvek od * Krtek »

Deflektory jsem koupil tady www.hobbycar.cz primo u nich v prodejne jsou od firmy HEKO ( www.heko.pl ) a pasuji naprosto vyborne. 570Kc

--------------------------------
* upraveno moderátorem
Petr Jelinej
Příspěvky: 2
Registrován: 01 říj 2005, 17:57
Bydliště: Kutná Hora

Deflektory na Getze

Příspěvek od Petr Jelinej »

Deflektory od polkého výrobce Heko mám na 3D, cena asi 1000.-
Jsou super. Z pozice kuřáka i když prší, alespoň neteče do elektr.ovládání oken.
Uživatelský avatar
mario_liptov
*
Příspěvky: 71
Registrován: 20 bře 2006, 14:03
Bydliště: Liptov Slovensko

Re: deflektory bočních oken

Příspěvek od mario_liptov »

Pozrite si http://www.tuningshop.cz/good.php?goodId=299 cena vcelku fajn 559 Kc.
Problem so spotrebou vyrieseny. Stal som sa majitelom novuckeho PEUGEOT 2008...

5.9l/100km
Uživatelský avatar
Benji
*
Příspěvky: 44
Registrován: 02 srp 2005, 15:29
Bydliště: Praha 9

Příspěvek od Benji »

Deflektory se dají koupit běžně za cenu cca 700,-.
Pokud si ale někdo myslí, že se tím odstraní hluk při pootevřeném oknu, tak se hluboce mýlí - hlučnost se většinou ještě zhorší.
Efekt deflektorů je jednak estetický, za druhé skutečně při pootevřeném okně do auta neprší.
Mohou se vyskytnout problémy se špatným dovíráním el. oken, je to způsobeno různou kvalitou od různých výrobců (hlavně tloušťka lemu), ale není podstatné, kolik ty deflektory staly - i tzv. originál koupené u Hyundaie za 2.000,- jsou z druhovýroby a patrně z Polska.
Většinou se těmto problémům se zavíráním dá pomoct následujícím způsobem - celý rám okna v místě, kam se zasouvá deflektor, dokonale prostříknout silikonovým olejem (guma změkne), nasadit deflektor a zavřít okno. Nechat min. 3 dny (raději celý týden) zavřené a okno neotvírat. Guma má tzv. paměťový efekt, tzn. že si pamatuje vytvarování. Je dobré udržovat obecně všechny třecí plochy el. oken mírně mastné, ulehčí se tím el. motoru.
Benji
Hyundai Getz 1,3GLS/60kW 2003 - WO
Opel Vectra 2.0DTi/98kW HB 1999 - L147
Škoda Octavia II Elegance 2.0TDi/103kW
pavel11

Příspěvek od pavel11 »

Už pomalu 2 roky máme na autě namontované deflektory a nemůžu souhlasit s Benji. Aerodinamický hluk se zmenšil :D . Okénko jsme dříve musel vytahovat pokud jsem jel více jak 50-tkou, protože v autě byl strašný kravál. S deflektory je to slušné i při 100-vce a navíc proud vzduchu jde za moji hlavu, takže na mě nefouká a přesto se v autě větrá. Mám kolem 185 cm a sedačku nemám až úplně vzádu, ale pokud někdo řídí se sedačkou úplně vzádu, tak by mu asi už na hlavu foukalo. Deflektory mají ale také několik nevýhod :cry: . 1. hůře se čistí okna. 2. při dešti nejsou kapky vody ze skla strhávány větrem, ale zůstávají na skle a trošku brání výhledu na zrcátka. Ale jinak jsem s nimi maximálně spokojený. Máme na autě namontované originální deflektory, je pravda že stály kolem 2000,.Kč :cry: (ty naše nejsou z Polska), ale nemusím řešit otázku, zda mi vypadnou, či něco udělají se sklem atd. Takže na otázky deflektory ano či ne, odpovídám ANO.
xmrak
**
Příspěvky: 363
Registrován: 24 bře 2006, 12:38
Bydliště: Hořovicko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmrak »

Tak nějak nevím jestli ano nebo ne ... Deflektory za 2000 nebo klima za 30000 :cry:
Hyundai Getz 1,3/63kw cvvt Elegance 5HB Tundra Green
Mercedes Benz class G 2.9tdi rv.89 + facelift 2005
Daewo Nexia 1.5i 8V rv.92
R.I.P - Honda Civic původně 1,5/66kw
R.I.P - Fiat 126p (polski)
Nemo55
Příspěvky: 9
Registrován: 09 kvě 2006, 13:33

Příspěvek od Nemo55 »

Zdravim. Tak jsem koupil deflektory primo v KŠV Hyundai Chomutov za 650 Kc a dokonce mi je hned bezplatne namontovali a take loketni operku za 1195 Kc. Je to druhovyroba a sedi perfektne. :D
maxpower
*
Příspěvky: 67
Registrován: 31 bře 2008, 00:41

Příspěvek od maxpower »

pavel11 píše:Už pomalu 2 roky máme na autě namontované deflektory a nemůžu souhlasit s Benji. Aerodinamický hluk se zmenšil :D . Okénko jsme dříve musel vytahovat pokud jsem jel více jak 50-tkou, protože v autě byl strašný kravál. S deflektory je to slušné i při 100-vce a navíc proud vzduchu jde za moji hlavu, takže na mě nefouká a přesto se v autě větrá. Mám kolem 185 cm a sedačku nemám až úplně vzádu, ale pokud někdo řídí se sedačkou úplně vzádu, tak by mu asi už na hlavu foukalo. Deflektory mají ale také několik nevýhod :cry: . 1. hůře se čistí okna. 2. při dešti nejsou kapky vody ze skla strhávány větrem, ale zůstávají na skle a trošku brání výhledu na zrcátka. Ale jinak jsem s nimi maximálně spokojený. Máme na autě namontované originální deflektory, je pravda že stály kolem 2000,.Kč :cry: (ty naše nejsou z Polska), ale nemusím řešit otázku, zda mi vypadnou, či něco udělají se sklem atd. Takže na otázky deflektory ano či ne, odpovídám ANO.
jen bych poznamenal, ze otevrena okynka pri vysokych rychlostech zhorsuji aerodinamiku, takze muzou snizit rychlost a zvysit spotrebu :D
Odpovědět

Zpět na „GETZ“