Moja zbierka:
1988-1989 Š 100-smrtelný omyl-rozobratá do šrouba, ale naučil som sa vela
1990-1994 Š 100-pri kúpe 28 ročná-nevyváraná -4 rokov bezporuchový voz
1994-1996 Favorit-dobúchaný, dotlčený-ale favorit-jeden s prvých vyrobených so silnejším motorom
1996-1999 Favorit-parížska modrá- slúžil dobre
1999-2004 Accent starší model r.v 94 sedan-špica
2004-2007 Accent LC model 2003-slúži dodnes(prvé nové auto)
2007: i30
čo bude ďalej a kedy?

,dúfam, že ešte 4 roky vydrží
SMRTELNÝ OMYL:
Musel som kúpiť nejaké auto, lebo syn mal alergiu,a doktor povedel, že do 15 minút musíme byť na pohotovosti.Nasťahovali sme sa do nového bytu v Petržalke, telefóny neboli, automaty nefungovali.
Kúpil som to na inzerát, mala nový lak
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
.Do jari zakvitla, ale hlavné problémy len prišli.Mal som ísť na STK, ale pri zaradenej jednotke a brzdení motorom vyrazilo rýchlosť.Robil som na vývoji automobilov,nebolo problém zohnať výkresy prevodovky.Naštudoval som to, a zistil, že jediná možnosť, prečo to robí je, že niekto predo mnou to rozobral a zabudol dať na hriadel segerku.(Šikmé ozubenie pri akcelerácii tlačí do jednej strany, pri brzdení motorom do druhej).Potom som zistil, že motorová priečka je privarená a tak som musel prevodovku vyťahovať spodkom auta (motor tam ostal).Rozobral, odstánil som závadu, nastavil vôlu v diferáku vlastným prípravkom(kružidlo).Naspäť to bol pôrod.
Potom som zistil, že je prasknutá hlava, podarilo sa mi pri zhadzovaní prednej nápravy zlomiť brzdové trubky, zle fungovala prevodka riadenia, do tlmičov po ich rozobratí som dolieval olej.Ak sa podarila naštartovať bol za mnou modrý dym-spotreba 2l oleja na 150km.Rozvodová reťaz visela ako prsia 70-ročnej.....Ložiská v prdeli, na predných kotúčoch vazelína z prerazených ucpávok predných ložísk,na jednom zadnom bubne som zničil tri sťahováky-dal som ho dole tak, že som jazdil s povolenou maticou, pred tým som tam dal kyselinu sírovú (všetko ostatné som vyskúšal).To boli len tie najväčšie problémy, o tých menších nepíšem.Ležal som pod tým rok a pol (a doma mladá krásna žena

), poopravoval, znovu nalakoval a predal.
Bilancia-rok a pol života v prdeli, absolútne bez peňazí, ale s bohatými skúsenosťami s rozobratím čohokoĺvek.Dodnes s toho ťažím.Hovorí sa , že autu rozumie každý, kto má v riti dieru......mám dve
a to hlavné: garáž je 10 km od bytu-stačí, ak si prestavíte, že v preplnenom autobuse veziete brzdové trubky..

Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com