smichanej olej
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Re: smichanej olej
No k tomu UVMV, já už tam víc než 30 let nejsem a u zkoušek olejů jsem nedělal, ale kromě standardních zkoušek typu viskozita, bod varu apod tam dělali měření opotřebení oleje. Měli na to nějakou radiodiagnostickou metodu, která měřila v oleji stopy úsad a taky stopy otěru kovu z motoru. Technicky nevím přesně. Měli nějaký výzkumný úkol změřit, jakou mezní provozní životnost olej vlastně má. Bylo to za Husáka, když ještě neslintal, a šlo o to, že velcí dopravci (ČSAD, stavební firmy a taky dráhy) chtěli snižovat náklady tím, že by na maximum prodlužovali intervaly výměny oleje, který by se měnil až na hranici, kdy by už hrozilo zadření. Nejlepší bude, když se Matysekul poptáš přímo tam. Adresa je Praha 9, Lihovarská 12.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
- Reklama
SZ 

i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Lhoty: nenapsal jsi, jaky olej - 15W40? Predpokladam, ze do stare Audiny otec 5W40 nedava. U 15W40 se, prosim Te, nediv, ze auto nejede. Pro me je 15W40 posledni cesta, jak udrzet motor nazivu. A tento olej bych zde radeji nezminoval, koukal jsem na nej a nekoupil bych si ho. Od Mogulu si taky nekoupim M6AD. Nezapomen, ze s kazdou vymenou ma auto o 15tkm vic najeto a cim je starsi, tim casteji hur jede. Jak jednoduche je rici to, ze zrovna olej z blbyho LIDLu za to muze
matysek: snazis se mi vnutit neco, co ja netvrdim a nedelam. Mne je opravdu jedno, kdo si tady ten olej koupi. Napsal jsem zkusenost a doporuceni, at se kazdy rozhodne dle sveho, za co chce dat penize. Mame doma z LIDlu mraky veci - od autoklicu, sroubovaku, dokonce skrinku a hlavne vsechny vyrobky W5 (krem na boty, ice spray na okna, na plasty, na calouneni a bla bla bla) a vis, co me dostalo nejvic? 2 roky jsem pouzival pripravek Ma-Fra na kuzi za 299Kc - voni to jak vceli med, aplikuje se to houbickou, ale po tejdnu nepoznas, zes s tou kuzi neco delal. Navic je toho pomerne malo. Za 39Kc (nyni, predtim jsem kupoval za 50Kc) pouzivam jejich pripravek na kuzi, ktery sice musim aplikovat svym hadrikem, ale i za par tydnu (cca 3-4) je kuze v tomhle pocasi mekka (v lete je to zae o necem jinemú a cista! Na jednom motorkarskem foru zase vychvaluji sprej na retezi z LIDLu.
Ja chapu, ze tomu neveris a nekoupis si to. jen se snazim obhajit, ze vyrobek, ac pod znackou LIDl, je rovnocenny tem, ktere koupis jinde. Stejne jsem na tom ja s ceskou i30kou, kterou bych si nekoupil ani po 10ti hodinovem brainstormingu, protoze ji vyrabi cesi a ne pracoviti korejci.
A neni duvod zase utikat, ja se fakt neminim hadat a narozdil od protistran (v New Accent) nehlasam, ze olej je recyklat, vhodnej na mazani pantu u dveri a podobny hovadiny. Jen obhajuju neco, co pouzivam a vim, ze - alespon zatim - funguje.

matysek: snazis se mi vnutit neco, co ja netvrdim a nedelam. Mne je opravdu jedno, kdo si tady ten olej koupi. Napsal jsem zkusenost a doporuceni, at se kazdy rozhodne dle sveho, za co chce dat penize. Mame doma z LIDlu mraky veci - od autoklicu, sroubovaku, dokonce skrinku a hlavne vsechny vyrobky W5 (krem na boty, ice spray na okna, na plasty, na calouneni a bla bla bla) a vis, co me dostalo nejvic? 2 roky jsem pouzival pripravek Ma-Fra na kuzi za 299Kc - voni to jak vceli med, aplikuje se to houbickou, ale po tejdnu nepoznas, zes s tou kuzi neco delal. Navic je toho pomerne malo. Za 39Kc (nyni, predtim jsem kupoval za 50Kc) pouzivam jejich pripravek na kuzi, ktery sice musim aplikovat svym hadrikem, ale i za par tydnu (cca 3-4) je kuze v tomhle pocasi mekka (v lete je to zae o necem jinemú a cista! Na jednom motorkarskem foru zase vychvaluji sprej na retezi z LIDLu.
Ja chapu, ze tomu neveris a nekoupis si to. jen se snazim obhajit, ze vyrobek, ac pod znackou LIDl, je rovnocenny tem, ktere koupis jinde. Stejne jsem na tom ja s ceskou i30kou, kterou bych si nekoupil ani po 10ti hodinovem brainstormingu, protoze ji vyrabi cesi a ne pracoviti korejci.
A neni duvod zase utikat, ja se fakt neminim hadat a narozdil od protistran (v New Accent) nehlasam, ze olej je recyklat, vhodnej na mazani pantu u dveri a podobny hovadiny. Jen obhajuju neco, co pouzivam a vim, ze - alespon zatim - funguje.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Lhoty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj,leje tam obyč minerál, ale zas proč ne,když tam patří už od výrobce.....
motor na tom neni špatně, je tam kalsika 2.3 R5....kterej bezproblémů najede 500 000km...my máme zatim 150 000km
jinak spray na motořetezy je super, mam ho taky
motor na tom neni špatně, je tam kalsika 2.3 R5....kterej bezproblémů najede 500 000km...my máme zatim 150 000km

Lantra 1.8 J2 Wagon 1996
4 x Trabant 601 1970 - 1991
Lhoty: ale od novoty jste to tam nelili, ne?
Sprej na retezy jsem si zrovna nekoupil, protoze zadny retez nemam, na kole jezdim sporadicky a postaci konkor
Sprej na retezy jsem si zrovna nekoupil, protoze zadny retez nemam, na kole jezdim sporadicky a postaci konkor

Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Lhoty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
nene,máme jí asi od 100 000...
Lantra 1.8 J2 Wagon 1996
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Od 120000km dáváte 15W-40Lhoty píše:jj,leje tam obyč minerál, ale zas proč ne,když tam patří už od výrobce.....

Matysekul-nejde o olej z Lidlu,ale všeobecně o značky olejů,které ti necpou v reklamách na stránkách všech motor.časopisů,v TV.....Je jedno,zda se bavíme o W5,Hekře,Mogulu...Jen poukazujeme na to,PROČ kupovat předražené oleje reklamních značek,které jsou kvalitou STEJNÉ jako NĚKOLIKANÁSOBNĚ

Líbí se mě,jak majitelé laciných aut vykřikují,že je nějaká stovka na oleji,pneu....nezabije,ale proč si tedy ty peníze raději nepřidali na lepší auto,aby nemuseli popsat desítky stránek stížností,výměn dílů a poruch(viz.New Accent)na auto a raději bezstarostně jezdili v autech co jezdí,nebouchají,neskřípou a stačí jim olej třeba z Lidlu.

Nikdo nikoho nechce přesvědčit,ať si tam dá zrovna ten nebo onen olej,ale o tom,ať nestrašíte lidi,že pokud si nedají předražený "značkový"olej,ublíží motoru.To je lež

Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Něco jiného je předražený olej ze servisu.To bychom se ale celou dobu nebavili,co si zakoupit za olej,aby nás servis neojebával
A za 1200,- můžeš koupit 5l i toho značkového oleje,za který Ti servis napočítá 2500,-.Nehledě na to,že jsou i lacinější oleje,než je Shell Helix ultra,kteréhož cenu jsem uvedl.Stačí vědět kde nakoupit. S přemrštěnými cenami olejů v servisu,nemohu než souhlasit....
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Matysekul-OK. 

Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
A to jeste nemate jistotu, zda Vam tam v servise naleji to, co vam uctuji. Podobny priklad je matyskuv pylovy filtr, nauctovany, ale nevymneny. Kdo by taky pocital s tim, ze majitel prakticky noveho auta vi, kde takovou vec hledat.
Mozna vam to prijde jako blbost, ale on by se clovek mel bat si prinest i vlastni olej. To, co vam tam naliji, totiz stejne nezjistite, leda byste byli mistri oboru, jako se treba jini vyznaji ve vinech.
Mozna vam to prijde jako blbost, ale on by se clovek mel bat si prinest i vlastni olej. To, co vam tam naliji, totiz stejne nezjistite, leda byste byli mistri oboru, jako se treba jini vyznaji ve vinech.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Jj.Lidl si zřejmě může dovolit to čemu se říká SOUKROMÁ ZNAČKAHardcam píše:AD: mam dojem, ze v LIDLu maj 5W40 a 15W40 a velmi rychle se vyproda..a ani se nedivim. Rozhodne si nemusis priplacet na kazdym litru 40Kc (Lhoty rad zaplati za reklamu tem renomovanym firmam za Tebe) jen proto, ze mas znackovej obal...auto nezere obal, ale olej a ten je beztak stejny jako u znackovych.
Nekteri si zrejme mysli, ze LIDL ma za Mnichovem tovarnu LIDL W5 OIL INDUSTRIES a dela si ty oleje sam, zrejme vykupuje vysmazeny olej z Mekdonaldu
Accent LC CF1 1.3 2006
- R.e.d.m.a.n.
- **
- Kontaktovat uživatele:
jenom dotaz at nezakladam dalsi tema , kdyz use tady bavime o olejich , kolik se leje do myho accenta oleje tekda nvm od minula sem zapomel je to celejch 5 litru nebo min?
/-/Yundai Accent 1997 , třídvéřko , 1.3i 12 ventil , tmavě červený , uz to valim přes 205 000
Tipl bych max 3,5 litru...jeste se podivam na net
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Takze 3,3...myslel jsem si to:) Getz ma stejne. Dej tam 3 litry, priste kup 4litrovku a mas na dve vymeny:)
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- R.e.d.m.a.n.
- **
- Kontaktovat uživatele:
jj dik me nekdo tvrdil ze pet litru , ale to se mi nezdalo nemusis hledat ja jenom abch vedel. To mam tak akorat do dalsi vymeny tech pet litru neco mi to prace jenom zere .Hardcam píše:Takze 3,3...myslel jsem si to:) Getz ma stejne. Dej tam 3 litry, priste kup 4litrovku a mas na dve vymeny:)
/-/Yundai Accent 1997 , třídvéřko , 1.3i 12 ventil , tmavě červený , uz to valim přes 205 000