S čím jsi byl 17x v servisu? Jen kvůli té spojce? Já chtěl změnit servis a mrknout právě k Domanskýmu,ale zřejmě si to rozmyslím,jestli tam servisuješ?pinokio110 píše:Jirka-F Taky máš chlape smolíka,mám květnový auto,od pulky září problém spojka-povolil se přítlačák-málo utažen z výroby-vyměněno vše krom vypínací páky spojky.Po 100km opět začlo chrastit ložisko,17návštěv servisu-ještě že kolem něj jezdím do práce,x telefonátu,dneska po tý době zase skřín ven,tak uvidím,jestli už bude klid.Takže 5měsícu otevřená zakázka,o vrácení auta ani slyšet,nenaděláš nic
Úbytek chladící kapaliny a funkce termostatu
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Re: Úbytek chladící kapaliny a funkce termostatu
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
- Reklama
-
- *
Tolikrát jsem se tam stavoval a uháněl je,aby se něco dělo.U Domanského jsem to ve Zdibech koupil,když se Závada začla projevovat a volal jsem tam,že začlo ložisko,tak technik že zákazník nemuže diagnostikovat závadu,že to musí na kanál,aby tam viděli,aspon 2dny na zjištění závady a tak.Tož mě těžce vytočil-jsem vyučen automechanik a občas ještě něco dělám.Tak jsem kontaktoval Brandýs,přijel jsem z chalupy,nechal tam auto a na dobu opravy jezdil jejich autem grátis.Už ale taky od nového roku pujčujou jen za peníze.Pro mě to je do Brandýsa kousek,Prahu už
.Prý je slušný přístup v Autopalace Spořilov,ale znám jen z řečí-kamarád od nich bere Mazdy.

Tak jak se ochladilo se mi zdá,že motor se dlouho zahřívá.Jedu ráno,je 1°C a obvyklých 85°C teploty ch.k. dosáhnu až za nějakých 8 km
Topení ale funguje bezvadně hned od začátku
Dělá to i Vám?Dík za odpovědi.Jo a kapalina taky ubývá 
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Hyundai i30U clasic 1,4i 80 kw,06 2010 blue vivid
Nissan sunny 1,6 r.v.1992
- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
skus vypnut kurenie, skor sa ti ohreje motor. A podla mna to je normalne tych 8 km pri 1°C
1,4i CVVT občas nezaškodí pozdraviť obmedzovač...
Přístup je na Spořilově poměrně slušnej,ale připadají mi o něco dražší než jinde.pinokio110 píše:Tolikrát jsem se tam stavoval a uháněl je,aby se něco dělo.U Domanského jsem to ve Zdibech koupil,když se Závada začla projevovat a volal jsem tam,že začlo ložisko,tak technik že zákazník nemuže diagnostikovat závadu,že to musí na kanál,aby tam viděli,aspon 2dny na zjištění závady a tak.Tož mě těžce vytočil-jsem vyučen automechanik a občas ještě něco dělám.Tak jsem kontaktoval Brandýs,přijel jsem z chalupy,nechal tam auto a na dobu opravy jezdil jejich autem grátis.Už ale taky od nového roku pujčujou jen za peníze.Pro mě to je do Brandýsa kousek,Prahu už.Prý je slušný přístup v Autopalace Spořilov,ale znám jen z řečí-kamarád od nich bere Mazdy.
i30, Champaigne Silver, Style, 1.6 benzín, 09/2008
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
I30 kombi, Ecotronic Gray Pearl, Style, 1.5 DPI, 07/2024
old - Š-Felicia 1,3 MPi,10/2000
- Espero
- Kontaktovat uživatele:
Neřekl bych, že tolik, mně se i teď ráno i při trošku pod nulou zahřívá 1,5 litrová Dacie po rovných 4 km a v silných mrazech mi to netrvá déle než tak 6. A to je nafťák a nafta má menší výhřevnost než benzin. Nemohlo by to být termostatem, který nedovírá při studené kapalině? H1 má velký motor a tam to přirozeně trvá déle, kolem 10 kilometrů.89majlo96 píše:skus vypnut kurenie, skor sa ti ohreje motor. A podla mna to je normalne tych 8 km pri 1°C
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2014, barva bílá káva
- Ruska.ruleta
- **
Nechápu co řešíš, je v záruce? Tak servis, nebo se jich bojíš?vena222 píše:Tak jak se ochladilo se mi zdá,že motor se dlouho zahřívá.Jedu ráno,je 1°C a obvyklých 85°C teploty ch.k. dosáhnu až za nějakých 8 kmTopení ale funguje bezvadně hned od začátku
Dělá to i Vám?Dík za odpovědi.Jo a kapalina taky ubývá

RR
Rozdávat rady je zbytečné, moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist.
Odvaž se používat vlastní rozum!
i30cw CRDi 85 kW
i30 MPI
Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist.
Odvaž se používat vlastní rozum!

- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mne sa zhruba pri teplote okolo 10°C motor zahreje do takych 6 km. Ked je leto tak za takych 4-5 km. V zime to moze byt okolo tych 8km. Podla mna je to bezne pri tomto motore
Taky je třeba brát v úvahu jak a jakým terénem jedeš.
Když jedu z naší dědiny na jednu stranu, kde je celkem rovina, zahřívá se déle.
Když jedu na druhou stranu, kde je k....ý kopec, tak mám teploměr na provozní teplotě velice brzy.
A taky způsob jízdy - vysoké otáčky a těžká noha na plynu = rychlejší ohřev.
Ale proč to vlastně píšu, vždyť je to logické to má zřejmě vena222 očíhnuté.
Když jedu na druhou stranu, kde je k....ý kopec, tak mám teploměr na provozní teplotě velice brzy.
- 89majlo96
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pokym neni motor zohriaty na tych 80-90 tak by sa nemalo prekracovat hranicu 3 000 otacok. Lebo vtedy trpi tesnenie pod hlavou vplyvom roztaznosti materialov. Ale kedze triciatka ma hlinikoivy blok a aj hlavu, tak by to tak vadit nemuselo.
Ale radsej ho nechavam ohriat a dovtedy nevytacam

willy50 píše:Taky je třeba brát v úvahu jak a jakým terénem jedeš.
Jo,to zcela chápu.Je fakt,že ráno taky jezdím z kopce a nějak to neženu.Dnes jsem zkusil netopit a motor se zahřál po nějakých 3 km.Tak to bylo asi tím.Termostat teda pracuje asi dobře

Hyundai i30U clasic 1,4i 80 kw,06 2010 blue vivid
Zjistil jsem dnes zajímavou věc a tak se chci zeptat jestli je to u motoru CVVT normální a nebo se mám objednat do servisu. Dnes po jízdě jsem dolejval nemrznoucí směs do ostřikovačů a když už jsem měl otevřenou hauptnu tak jsem pohledem zkontroloval všechny nádržky s kapalinami a hladinu oleje měrkou. Nevím co mě to napadlo ale sáhl jsem si na expanzní nádobku s chladící směsí a byla úplně studená. Tak jsem ji opatrně otevřel a sáhl prstem do vody a ta byla úplně studená, ani nebyla zavlažená. To je přeci divný
Po ujetí vzdálenosti 60km přece nemůže být voda v expanzce studená
Tak jsem osahal přívodní trubku k chladiči - ta byla horká. Chladič byl také horký. Odvod z chladiče byl však pouze zavlažený
Je to divný co? A to jsem cestou ani netopil, protože dnes bylo venku teplo. Termostat do chladiče vodu pouští, protože byl chladič horký, ale proč na odtoku z chladiče je trubka jen zavlažená? A Expanzka uplně ledová? To ten chladič tu vodu tak moc ochladí že z horké vody se stane jen voda vlažná? Má to tak být nebo je někde chyba? Jinak motor se ohřívá rychle, teploměr nekolísá, auto topí také rychle a dobře, motor se nepřehřívá, kdybych dnes nesáhl na tu expanzku tak ani o ničem nevím. Je v motoru jen jeden chladící okruh? Je tohle normální? Také máte studené expanzky po jízdě? Jsem naučený z předešlých aut otvírat expanzku opatrně abych se neopařil, ale moje expanzka je studená a po otevření si ani nepšoukne 

Hyundai Sonata 2,0i DCVVT-121kW rv 4/2010 výbava Premium, barva šedá metalíza, hodně dobrý a komfortní vůz střední třídy
Ford Mondeo 2005 2.0 TDCi 96kW Ghia - nic moc
Škoda Felicia combi 1998 1.6MPi 55kW GLXi, naprosto spolehlivá a dobře zajetá
Výměna v expanzce je zcela minimální jen v rámci roztažnosti chladicí kapaliny a vlastního chladícího systému. Není to tak, že by tam něco kontinuálně přitékalo a odtékalo. Neboj, máš to v pořádku. 

i30 1.6i CVVT COMFORT, ESP, MOONLIGHT BLUE, CZ 2009
No kdyby ta výměna byla zcela minimální, tak proč tedy varují proti opaření? Proč měly moje předchozí auta Felda a Mondeo po jízdě expanzku vždy teplou a pod tlakem?
Na který vodní okruh je ta expanzka napojená? Nebo vodní okruh vůbec nejde přes expanzsku? Když jsem otevřel víčko expanzky při běžícím a horkém motoru, tak vůbec nebyl rozdíl tlaku.
Na který vodní okruh je ta expanzka napojená? Nebo vodní okruh vůbec nejde přes expanzsku? Když jsem otevřel víčko expanzky při běžícím a horkém motoru, tak vůbec nebyl rozdíl tlaku.
Hyundai Sonata 2,0i DCVVT-121kW rv 4/2010 výbava Premium, barva šedá metalíza, hodně dobrý a komfortní vůz střední třídy
Máš SZ, možná by nebylo na škodu ji tady citovat 

4) 2/2020: Mazda 6 Revolution 2,0i s manuálem
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...