Výměna paliv.filtru

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Forza!
*
Příspěvky: 33
Registrován: 27 bře 2006, 16:34
Bydliště: Pha,Kld

Výměna paliv.filtru

Příspěvek od Forza! »

Zvládne NORMÁLNÍ člověk vyměnit paliv. filtr doma na koleně?
2002, 1.5 crdi, 40 000 km
Reklama
 

Roman
*
Příspěvky: 23
Registrován: 03 bře 2006, 21:00

Výměna palivového filtru.

Příspěvek od Roman »

Záleží na tom jak je dotyčný člověk zručný. Jestli v životě nedržel šroubovák v ruce, tak asi né. Pro člověka, který je zručný, tak to není žádný problém.
Musí se povolit kovová objímka, která je na palivovém filtru-šroubovák a plochý klíč(z hlavy si nevzpomenu, jestli 8 nebo 10), tato objímka drží konektor od signalizace vody v paliv. filtru, rozpojit zástrčku, vyšroubovat signalizátor vody z filtru-poteče trochu nafty, no a pak už jenom vyšroubovat filtr. Tady upozorňuji, že to vyžaduje opravdu hodně silné ruce, nebo klíč na povolení filtru,nejlepší páskovej. Doporučuju použít filtr jen originál a né žádnou repliku, je mezi něma trochu rozdíl a zároveň jedna zvláštnost, jak palivový filtr ale i třeba olejový, tak originál je levnější!!!!!!! Sám mám špatné zkušenosti s neoriginálním hlavně olejovým filtrem. No a u nového palivového filtru se potře horní těsnění naftou a zašroubuje se a utáhne se rukou asi jako olejový filtr, pak se do něj našroubuje signalizátor vody a zapojí zástrčka. Nezapomenout před prvním startováním alespoň třikrát zapnout klíček do polohy rosvícení kontrolek a chvilku čekat po dobu co bude bzučet palivové elektrické podávací čerpadlo-Dojde k automatickému odvzdušnění palivového systému.

JO a to nejdůležitější- palivový filtr se má měnit u CRDi každých 30000 km!!!!! Nebo chcete platit vstřiky? Jeden vstřik asi 18000kč. Tady je nerozumné šetřit!!!!!
Roman
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“