Santa Fe verzus Premiovky

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Uživatelský avatar
Santík
**
Příspěvky: 144
Registrován: 22 pro 2007, 20:13
Bydliště: Olomouc

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od Santík »

Ja měl A6 quattro, 3roky starý najeto 160 000km, v opravách skoro 100 000Kč. No taky jsem od té prémiové značky čekal víc :cry: ale co rychle sem se jí zbavil a koupil si další auto. Lidi nepomlouvejte hyundai, zkuste si druhé značky a pak mluvte. Jestli chcete kvalitní auto, kupte si starou felicii, vyměnte blatníky, udělejte generálku motoru a vážně najezdíte 300 000km bez závady, ale komfort nikde :)

Jo a jakpak ten človíček vůbec ví že tem Mercedes nikdy neměl závadu, možná je vněm už taky nastrkanej pěknej ranec a půlka je nová =D>
I30 1,6CVVT kombi 06/2013
New Santa fe 2006, 2,2CRDi ELEGANCE
Reklama
 

Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od Borek »

Tady se musím postavit na stranu Harda.Napsat,že Mercedes A 170 je spolehlivé auto :D (v porovnání s VW Polo ano,ale proti Getzu určitě ne :wink: ) a napsat něco o spolehlivosti Mercedesu ML 270CDI je ještě větší žert. :lol: Mercedes už DÁVNO není,co byl v 60-70 letech se spolehlivostí,kvalitou.Stačí se podívat třeba do Autobildu(Němce určitě nebude nikdo podezírat,že by chtěli uškodit své značce,spíše naopak),jejich testy na 100000km jsou dost dobrým ukazatelem,jak na tom auta(automobilky)jsou.Myslím,že to je nejlepší test a porovnání spolehlivosti aut,když vezmou nové auto,najedou 100000km a do šroubečku ho rozeberou,porovnají závady,opotřebení,korozi.... během 100000km,nutné opravy a je jasno,které auto je "prémiová"černá díra na peníze do oprav a hrkačka na jízdu mezi servisy a které dobré a hlavně bezproblémové auto. :wink: Meďákovo ML může od dna tabulky spolehlivosti(není úplně na dně-tam si hlídají všechna místa VW :mrgreen: ) jen závidět :hyu: Elantře,Getzovi příčky spolehlivosti v horní polovině :wink: (Hyundai určitě Němci nedarovali ani bodík,o tom snad žádná)-SF bohužel netestovali.
Nejsem zaslepenec žádné značky a pokud někdo udělá pěkný "rodinný"sporťák,bude mě jedno,zda je to :hyu: ,VW nebo Mercedes-koupím ho,ale pochybuji,že bude tak spolehlivé jako Tiburony GK od :hyu: .Nad nářky některých tady na SF nestačím žasnout(tím nechci napsat,že nemají pravdu-SF nemám a tudíž neposuzuji).Ale s :hyu: Tiburonem jsem totálně :!: spokojený-do oprav jsem dal 0,-Kč :!: ,vše funguje,nic nevrže,vnitřek stále jako z fabriky...kolik lidí s prémiovou značkou(co to vůbec je za blbý název :-k,asi něco jako prémiový Shell se svými problémovými palivy :^o )v okolí může napsat to samé?Takže psát,že :hyu: nedělá spolehlivá auta je krávovina-stačí se podívat do rubriky Coupe GK a nějaké opravy,závady budete hledat těžko [-X a to jsou tam auta s nalítanými více než 200000km.Naopak NEW Accent vlákna jsou spíše o opravách :( a ušetřených penězích ve výrobě(tam bych vám dal za pravdu).
Tady je tabulka a koho zajímá,co všechno přestalo u Mercedesu ML,VW,Audi fungovat-může si podle čísla v pravo,najít časák s popisem,testem...
Přílohy
DSC01043-a.JPG
DSC01043-a.JPG (123.27 KiB) Zobrazeno 1444 x
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Uživatelský avatar
black_sheep
Moderátor
Příspěvky: 6616
Registrován: 17 čer 2007, 18:39

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od black_sheep »

ja bych se na takovyhle diskuze uplne z vysoka vys...

to podle me nema na klubu co delat.. pokud je nekdo nespokojeny s koupi auta a stvou ho vlastnosti auta (tezko zmenitelny), tak tezko o nem rict ze by byl fanousek. Proc teda chodi na fan klub znacky? pokud ma nekdo problemy a neni fanousek, tak je to naprosto OK, proste mu tady poradime.. diskuze nad tema srovnani s.. je taky OK, pojdme si o tom pokecat a zhadat se do krve :-)

chtelo by to ale adkvatni srovnani, tohle totiz uz spada pod hadky nove vs. ojete, hyundai vs. mercedes a taky rovnou diesel vs. benzin a jako tisic podobnejch dalsich kontroverznich temat ktery NIKDY nenajdou reseni.

takze co tady v tomhle pripade? tady neni co radit.. snad jen, prodej S/F a kup si toho svyho mercedesa, hmm? pokud jsi o tom presvedceny co rikas, tak v tom nevidim jediny problem, kdyz ti bude mercedes dalsich 5 let slouzit..
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
tomki
**
Příspěvky: 282
Registrován: 05 srp 2006, 17:13

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od tomki »

No vidim ze jedine zdenek 76 to pochopil, ostatni klasika...

Este raz pisem pomaly aby ste pochopili :D

Chcel som len povedat ze som sa mylil ked som kupoval Santa fe mimochodom vtedy za 1330000,-skk ze nedam o dalsich 500 000,- viac napriklad za Mercedes alebo Bmw a podobne, ved na co platit za znacku.
Lenze je to omyl. Ano kazia sa aj mercedesy audiny a skratka vsetky auta. Ja nehovorim o spolahlivost ako takej, hovorim o kunstrukcnej kvalite!!!

Viem ze sa nam to tazko prijima ale ano, aj tak je ten stary mercedes s 250 000km lepsi a bodka. Vo vsetkom!!! Skratka santa je daleko dozadu a tazko sa to niekomu pocuva ked dame xy prachov do noveho hyundaia a niekto da len zlomok ceny sice za stare auto ale ktore je skratka kvalitnejsie postavene a aj v danom veku posobi omnoho lepsie ako nas novy hyundaiko.
Vymena vstrekov a neviem coho??? Ano moze byt, nemusi. Viem ze tieto motory su v odtahovkach v sprinteroch a bez poruchy tocia vela krat aj 700 000km, rozvod je retaz a podobne. Ale to ju uplne jedno.
Cele co som chcel povedat je presne to ze za zlomok ceny si niekto kupi stare ale premiove auto ktore je aj tak kvalitnejsie spracovane vo vsetkych smeroch. A ked to porovname tak co je trochu extrem ale ok tak na opravy zostava este kopec prachov, ktore su doticny usetri pri kupe starsieho auta.
Co sa tyka poznamky o mojom vysnenom mercedese, mali sme ich niekolko, takze ako 18 rocny som si vozieval zadok v sl500, s600 V12 a podobne takze o medvedovi snivat nemusim. Tiez som si ho mohol kupit ale urobil som presne to co som pisal, nechcel som zbytocne vyhodit polmega za znacku. Lenze ako som zistil v priamom porovnani santu s ovela starsimi premiovkami velmi som sa mylil.
Inak je santous dobre auto ale kvalita nezodpoveda cene ze ktoru som ho kupil ja este v dobe ked tak ceny isli.
Santa by mal stat aj s danou v najvyssej vybave max 25 000 eur, vtedy by to zodpovedalo.
Uživatelský avatar
pepan
*******
Příspěvky: 8540
Registrován: 07 úno 2009, 19:13
Bydliště: LIHOF
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od pepan »

docela sem se nasmál...a s tím heverem mě to taky rozesmálo...
jináíč chápu o co autorovi jde..jen se nebudu zapojovat do debaty....
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
Uživatelský avatar
pepan
*******
Příspěvky: 8540
Registrován: 07 úno 2009, 19:13
Bydliště: LIHOF
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od pepan »

borku hele ctím si tvůj názor,ale němci,angláni atd mají o několik 10tek let víc zkušeností s suv a 4x4 než rákosníci..to je fakt,kterej nezboříte..a to i 4x2 ..protože koncepce skoro stejná...
a proto se to nedá porovnávat
ano o užovkách se dohadovat nebudu
až bude mět háčko aspon 20let vlastní suv a 4x4 budo ho brát jako konkurenta ostatních automobilek např subaru azd
je to jako vedle ve vlákně ld versus sf :roll: kde se nedá srovnat ld se zkušenostma s nováčkem sf
Naposledy upravil(a) pepan dne 21 bře 2010, 10:36, celkem upraveno 1 x.
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
Uživatelský avatar
Mr. HYUNDAI
*******
Příspěvky: 11579
Registrován: 07 kvě 2008, 12:51
Bydliště: Lázně Toušeň

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

To pepan: Můžeš mi prozradit o jakých zkušenostech s SUV v německém případě mluvíš? První SUV přivedla na svět Toyota (RAV4) následovaná Hondou (CR-V). A bacha, 4x4 se zvýšenou světlostí a BEZ rámu, jinak bude řeč o off-roadu a ne SUV :wink:.
Pokud tedy nemáš na mysli KdF 166 :D .
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Uživatelský avatar
pepan
*******
Příspěvky: 8540
Registrován: 07 úno 2009, 19:13
Bydliště: LIHOF
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od pepan »

ach jo..suv v době 70 bylo třeba třída G od ní se odvíjí řada dalších..už to pochopte ,že :hyu: nemá toliko zkušeností s touhle třídou..,ale časem se to změní
to samé LD defender..např rok 1969 atd...
v té době to bylo jako ted suv
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
Uživatelský avatar
Pavel M
***
Příspěvky: 508
Registrován: 15 srp 2005, 21:29
Bydliště: Praha

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od Pavel M »

Hardcam píše:Pavel ma smulu, na kazdem aute jedna vaznejsi zavada. Ale na zaruku, takze to vem cert. Nekdo, myslim lada t5 tu psal, ze se mu na novym Multivanu odlupuje chrom z prednich svetel. To by me osobne stvalo vi nez vrzajici interier, protoze to se da v pohode dohledat, jen servisu se obcas nechce. U auta po zaruce bych klidne rozebral vsechno, jen abych nasel pricinu a odstanil. Ale chrom do svetel si nedodelam, leda nejakym sprejem z drogerie :mrgreen: a Multivan je prosim auto za mega a vic...
O mě beze mě tak to ne :D smůlu mám,jelikož auto od opravy už bylo v servisu 2x a vždy nějaká blbost-vlastně nedotažená hadice,vyměněna napínací kladka a pod.Jinak k Multivanu se hlasím taky pořizovací hodnota auta 1,2 mega najeto 15 000kma už mám druhý světla,teď momentálně odpadává čalounění na sloupku u řidiče,po návštěvě servisu prý normální,jelikož soudruzi tam zapoměli dát příchytky,vrzající palubka stačilo rozloit a pořádně složit atd a to není zrovna levné auto.Kluci neblbněte co by výrobci dělali a servisy kdyby bylo vše ok.
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
Uživatelský avatar
pepan
*******
Příspěvky: 8540
Registrován: 07 úno 2009, 19:13
Bydliště: LIHOF
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od pepan »

:mrgreen: pavel to vyřešil
někde sem to psal..neustálé řešení interiéru a praskající žárofky dokola :lol: atd vo nišem
já píšu o koncepci vozu jako takového...
a zkušenostech v tomhle segmentu..je hjundaj na začátku..ale všechno má svůj čas a přiJde na to taky a myslím,že i ofa udělá pořádně :mrgreen:
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
Uživatelský avatar
Mr. HYUNDAI
*******
Příspěvky: 11579
Registrován: 07 kvě 2008, 12:51
Bydliště: Lázně Toušeň

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

To pepan: Přesně tahle auta jsem od Tebe jako příklady čekal, a proto jsem Ti psal, ať uvedeš skutečná SUV a ne off-roady. A když půjdeme do důsledku, tak LR Defender je jednak čistokrevný off-road a toto auto pochází z roku 1948 :P .
Takže s SUV mají nejdelší zkušenost právě "rákosníci", jak Ty asiaty označuješ. Tuto kategorii přivedli na svět na počátku 90. let Japonci :!:
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Uživatelský avatar
pepan
*******
Příspěvky: 8540
Registrován: 07 úno 2009, 19:13
Bydliště: LIHOF
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od pepan »

[-o<
takže vlastně auta co byli ofrouti .a sou z nich dnes suv jsou uplně bezzkušeností?
prosím tě vždyť i runer je suv a to už v roce 82.až do ted :roll:
korejci nemaj z čeho brát zkušenosti...tohle je nevyvratitelnej fakt
už to chápeš?
všechno přebrali a něco domysleli..jako u galopra 1 a 2ky atd
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od Hardcam »

Toyota 4runner drive spadal do kategorie aut pro zabavu a volny cas (dnes oznacovane jako SUV), presto se neradi do kategorie SUV, protoze tato kategorie drive nenexistovala, ale mezi offroady, laicky receno "dzipy".
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
pepan
*******
Příspěvky: 8540
Registrován: 07 úno 2009, 19:13
Bydliště: LIHOF
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od pepan »

no to ale nic neznamená :mrgreen:
to přece všichni víme
protože zbytečnost jako suv vymysleli až nedávno :mrgreen: :mrgreen:
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
Uživatelský avatar
Seemann
**
Příspěvky: 404
Registrován: 09 lis 2007, 14:43
Bydliště: Středozemě - burani,poserte se!

Re: Santa Fe verzus Premiovky

Příspěvek od Seemann »

Pepane, neser mi!! :lol: 4runner je pick-up Hilux s překopanou přední nápravou, tak mi tu neříkej nic o SUV! :lol:


jinak můj názor každej zná.... Raději bych 7 let starý ML za 400 000, než nový SF za 1 000 000.
upravené Scoupe GT 8/95 21.11.09 prodáno

Toyota 4Runner ´88 2,4 EFI
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“