Bělorusko-jak se jezdí na východě

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
kolchis
*
Příspěvky: 38
Registrován: 25 lis 2009, 17:48

Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od kolchis »

Přináším pár postřehů z cesty do Běloruska, což je dnes snad exotičtější země než třeba Thajsko. Jel jsem na otočku pořešit nějaká obchodní jednání, a protože nás bylo víc, tak jsem osedlal XG a vyrazilo se. Nejdřív ovšem bylo třeba absolvovat kolečko na ambasádku do Prahy, vyklopit 85 E za vízum a čekat jestli nejsem zapsaný jako nepřítel režimu. Zkrátím cestu skrz Polsko-obr katastrofa, vzpomínal jsem na naše silnice. Přechod Brest cestou dovnitř celkem v klidu, protože jsme měli zásoby piva a vojáčci lehce naznačili, že naše pivo je moooc dobré. Zpátky byly hranice na poser, pohádka o slepičce a kohoutkovi v praxi. 10 buněk, v každý jeden kašpárek s razítkem a honili nás dopředu, dozadu, vlevo, vpravo a znova. Tvrdli jsme tam 2 hodiny. Dále vede až do Minsku jakás polodálnice v délce asi 370 km, vše mimo města, povrch lepší než u nás. Zajímavostí jsou na takové silnici přechody pro chodce a že si každý zastaví u krajnice kde chce. Za celou cestu jsme potkali cca 50 aut-byl všední den dopoledne. Minsk je bomba-tři pruhy v každém směru, přičemž někde není ani značení, tudíž hodně široká jednoproudovka a řidiči maséři jezdí křížem krážem od kraje do kraje. Nechápu, ale za celou dobu jsme neviděli nehodu. Skoro na každé křižovatce milicionář s pendrekem a to se i ti největší závodníci pokorně zařadili do kolony. Semafory, světla skoro dvakrát tak velká, z ledek a mají odpočítávání ve vteřinách do skoku zelené. Benoš stojí dle kurzu dolaru cca 18-20 Kč. Vozový park pěkný, hodně Toyot i modelů co u nás nejezdí, také číňanská auta. Údajně se hodně dováží z USA. Spíš, ale záleží kolik lidí má vlastně auto, než ta pěkná co jsme viděli. A už jsem se rozkecal, koho to zajímá, doplním.
Reklama
 

Uživatelský avatar
R.e.d.m.a.n.
**
Příspěvky: 480
Registrován: 20 úno 2009, 16:07
Bydliště: Sokolov
Kontaktovat uživatele:

Re: Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od R.e.d.m.a.n. »

tak zajimavy . To odpocitavani do zeleny by bylo hodne zajimavy
/-/Yundai Accent 1997 , třídvéřko , 1.3i 12 ventil , tmavě červený , uz to valim přes 205 000
Uživatelský avatar
-JxD-
***
Příspěvky: 616
Registrován: 28 pro 2008, 22:01
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od -JxD- »

To odpočítávání znám z Turecka, tam se mi to líbilo :) (mimochodem v Turecku vládne dopravní anarchie, červená a zelená se moc nerespektujou, kdo vjede do křižovatky první, první projíždí :D)
Hyundai S-Coupé GTTurbo r.v.1993 - potvora červená
Uživatelský avatar
Borek
******
Příspěvky: 4501
Registrován: 25 črc 2005, 01:25
Bydliště: Orlické hory
Kontaktovat uživatele:

Re: Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od Borek »

Ještě,že tady odpočítávání není :^o .Při tom,kolik aut denně vidím,že jezdí už ze zelené na červenou,si dovedu představit stejné hňupy jak vjíždějí do křižovatky v době,kdy bude na displeji 5 vteřin....už by se nemohli dočkat. [-o< ](*,) Takhle přeci jen nevědí,za jak dlouho tam skočí zelená a čekají.
Jinak zajímavé čtení =D> .Klidně přidej nějaký zážitek.Jak píšeš-v Thajsku už byl kde kdo,ale v Bělorusku...... :-k :D
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
kolchis
*
Příspěvky: 38
Registrován: 25 lis 2009, 17:48

Re: Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od kolchis »

Tak ještě trochu. Mají tam taky krásný holky. Některé jsou lehce severské bloncky a některé až orientálně černé /nemyslím pleť/.Proběhli jsme pár lepších diskoték, vstup od 18 /máto své výhody, že/ ochranka v obleku, u vstupu budka s milicionářem. Návštěvníci : holky mlaďounké a chlapi klidně kolem 35 a není to nic zvláštního. U nás si člověk připadá jak pedofil, na zábavu chodí jenom děti. Obchodování : jak z ruského filmu. Na něco se zeptáte, Bělouš pokýve hlavou a odpoví tak za dva měsíce ve smyslu víme o tom, ještě není rozhodnuto. Stěžejní věci ovládá stát, vlastně Lukašenko a na větší dovozy musí být schválení dekretem prezidenta. Na nabídku dovážet tam tahače mě odpověděli "A proč ?, máme svoje mazy a umíme vyrobit i raketu do vesmíru, tak proč jsem chcete něco vozit ?" A to byla reakce podnikatele, ne úředníka.
matysekul
Moderátor
Příspěvky: 3020
Registrován: 04 říj 2008, 17:50
Bydliště: Česko

Re: Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od matysekul »

Takovýhle semafor je kousek od nás ve Vehlovicích na uzavírce. Opravují tam most.Je to docela příjemné,když přijedeš k semaforu a vidíš za jak dlouho pojedeš.Jestli má cenu třeba vypnout motor,nebo si zavolat.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
rade622
***
Příspěvky: 980
Registrován: 08 črc 2005, 21:26
Bydliště: UH
Kontaktovat uživatele:

Re: Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od rade622 »

Jo to odpočítávání je dobrá věc. Pak mají ještě jednu - semafor v levém protějším rohu křižovatky.Tedy naproti tebe když stojíš u světel. Nemusíš se lámat nahoru, nebo mít vyvrácenou hlavu a vidíš na světla i když trochu přejedeš hranici křižovatky, což se v bývalém Rusku dělá obvykle a s láskou.
Radek
Už sem nechodím, pokud mě chcete nakontaktovat, pak na mail.
kolchis
*
Příspěvky: 38
Registrován: 25 lis 2009, 17:48

Re: Bělorusko-jak se jezdí na východě

Příspěvek od kolchis »

Ještě k policajtům a pod. Bývalé CCCP nemá dobrou pověst. Na Ukrajině nás třeba chtěli zrušit železnýma trubkama jenom proto ,že chtěli cigarety. Běl. je však údajně jedna z nejbezbečnějších zemí v evropě. Nevím jak se žije místním s takovým dohledem, ale prošel jsem si třeba periferii Minsku pěšky a ani náznak problému. Na silnicích se dost měří, ale i tam si někteří policajti vezmou úplatek. Samozřejmě se tam pije dost vodky a ta taky ráda řídí, ale nikdo si to nedovolí nějak okatě. Nikdo nechce režim dráždit. Neviděl jsem ani grupy ožralů a povalečů jako v Rusku, kdo nemá práci musí makat pro komunál třeba osekáváním ledu u krajnice, nebo odklízí sníh.
Odpovědět

Zpět na „Pokec“