PS: jinak k té ochraně ventilů co jsem psal by mě zajímalo jestli to není zase jen tahák na prachy, jestli je to nutnost u všech motorů nebo jen u těch háklivějších
Matrix a LPG
Moderátor: Moderátoři
Re: Matrix a LPG
Diky za fota. Vypadá to pěkně, je to pěkně "učesaný" a poskládaný a koukám podle masky, že je to matrix ještě před faceliftem jak mám já. Já mám jen ten velký dekl nad motorem. Jaký to máš r.v. a kolik má najeto, když jsi tam teď dával plyn? Přeju ať to funguje jak má. Jinak s tím benzínem to beru z5. O lpg v tom SM to bylo vztaženo na kdysi montovaná auta třeba do do š120, které jezdily ještě na olovnatý benál a potřebovali občas namazat ventily. Jinak na revanž nějaké scany o lpg
http://leteckaposta.cz/306283734
PS: jinak k té ochraně ventilů co jsem psal by mě zajímalo jestli to není zase jen tahák na prachy, jestli je to nutnost u všech motorů nebo jen u těch háklivějších
Nyní: Hyundai Matrix 1.6/103HP , r.v. 2004...jezdí...,
Bylo:
Opel Astra F 1.6/75HP 3dv, r.v. 1998, stále jezdí :-)
Fiat UNO 1.5/75HP, r.v. 1986, asi ve šrotu
Bylo:
Opel Astra F 1.6/75HP 3dv, r.v. 1998, stále jezdí :-)
Fiat UNO 1.5/75HP, r.v. 1986, asi ve šrotu
- Reklama
- zdenekpodlezl
- *
Re: Matrix a LPG
ross07 píše:Diky za fota. Vypadá to pěkně, je to pěkně "učesaný" a poskládaný a koukám podle masky, že je to matrix ještě před faceliftem jak mám já. Já mám jen ten velký dekl nad motorem. Jaký to máš r.v. a kolik má najeto, když jsi tam teď dával plyn? Přeju ať to funguje jak má. Jinak s tím benzínem to beru z5. O lpg v tom SM to bylo vztaženo na kdysi montovaná auta třeba do do š120, které jezdily ještě na olovnatý benál a potřebovali občas namazat ventily. Jinak na revanž nějaké scany o lpghttp://leteckaposta.cz/306283734
Můj Matrix se narodil v roce 2002
Články o plynu jsou zajímavý a takový jak jsem čekal. Nicméně si to ještě ověřím u značkového servisu, ale i tam určitě budou podávat informace s "rezervou" a předpokládám, že mi přípravek na přimazávání ventilů doporučí (pro jistotu i namontují). V článku mají pravdu v tom, že se stejně startuje na BA a tím se to trochu propláchne. Spotřeba LPG mi vychází +- 8lt a když jsem to nechal namontovat natankoval jsem plnou BA, mám najeto cca 4500km a v nádrži mám ještě cca 2/3. S takovou si myslím, že mě jedna nádrž BA vyjde na cca 15000km, takže k vypočítané spotřebě LPG si musím připočítat cca 0,11kč/km. Pořád to vychází levněji. V článku píší o revizi nádrže a systému za 500-800. Tam kde jsem to nechal montovat mi udělá revizi (protože je to jeho montáž) za 50kč.