Váš názor na motorkáře a kamioňáky??

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
MICHAL77
****
Příspěvky: 1044
Registrován: 22 kvě 2010, 22:29
Bydliště: Vysočina

Váš názor na motorkáře a kamioňáky??

Příspěvek od MICHAL77 »

Nevím zde mě zde nesprdnete, ale zkusím se Vás zeptat jaký je Váš názor na chování motorkářů na našich silnicích?
Děkuji za odpovědi Blesk
.........
Reklama
 

N2DRFT
**
Příspěvky: 458
Registrován: 21 pro 2010, 12:59
Kontaktovat uživatele:

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od N2DRFT »

Tak jelikož patřím mezi motorkáře i mezi plechovkáře, tak bych řekl, že je to člověk od člověka. Ale obecně platí, že pokud jedeš na motorce myslíš si, že tě snad každej chce zabít, včera mě vjel z vedlejší do cesty idiot s dodávkou ve městě, musel mě jasně vidět jel jsem 60kou a kdybych to nečekal, tak jsem byl u něj v nákladovém prostoru. Řidiči aut často motorkáře omezují i ohrožují, ať už je to vytlačování nebo vjíždění z vedlejší a nebo vrchol všeho když motorkář projíždí mezi auty a blbeček mu na poslední chvíli otevře dveře.

Na druhou stranu je pravda, že často si motorkáři za to mohou sami, protože se nechovají předvídatelně a hlavně často nejsou vidět. Třeba když pojedu 200 někde po silnici a napojuje se tam vedlejší, tak je jasný, že ten řidič auta co tam přijíždí se rozhlídne-ještě mě nevidí koukne na druhou stranu a jede-znovu už se nepodívá no a v té chvíli jsem v něm, že jo.

Obecně bych to viděl tak, že prostě člověk by neměl vidět motorku nebo auto, ale měl by vidět jinýho člověka, jinou lidskou bytost, vždyť když jdete pešky po chodníku, tak dodržujete nějakou slušnost, ale na silnici to je každej za hromadou plechů hrdina. Každej by měl předvídat a počítat s tím co když. A měl by se chovat ohleduplně.

Protože skutečný nebezpečí neni v tom, že někdo jezdí rychle, skutečnej problém je nepředvídatelnost a nedodržování plynulosti provozu, když pojedu po městě 90 a pojedu plynule a budu se dobře dívat je to lepší než když pojedu 45 a někomu tam ležérně z vedlejší vjedu, to je třeba si uvědomit.

Ale sorry to jsem odbočil :)
Hyundai i30 BLUE DRIVE 1.4 CVVT 2010 80kW
Obrázek
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Hardcam »

Silnou motorku si nikdo nekoupil proto, aby s ni dodrzoval predpisy -> tim padem si musi byt vedom, ze kdyz to bude kalit dve kila mimo obec, at nepocita s tim, ze mu tu rychlost bude nekdo z vedlejsi pocitat. Pokud bych si vlastniho zivota prestal vazit, motorku bych si mozna taky koupil.
Dokud nebude existovat zpusob, jak ucinne a tvrde motorkare trestat za to, co predvadi, pak je podporovat nebudu. SPZ vpredu vzadu, pokud mas helmu, pak jsi automaticky majitel automaticky zodpovedny za svoje chovani. Motorky se tak casto nepujcuji.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
ZdeněkH
**
Příspěvky: 203
Registrován: 05 zář 2010, 00:20
Bydliště: Brno

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od ZdeněkH »

Většinou dementi. Čest vyjímkám. Co jsem zpozoroval základní dělení na dementy a slušné jde pozorovat už od toho jak jsou na té motorce oblečení. Nedávno frajírek na čemsi větším v krátkém triku a kraťase a ano jak jsem čekal udělal pizdovinu. Naopak když vidím někoho v hadrech na motorku tak má kolikrát i vestu aby byl víc vidět a ten mi snad nikdy nic neprovedl.
Já když to jde a neomezuju sám sebe klidně se mu uhnu i víc na kraj aby mě předjel, ale ne tak abych si o zajebanou zničenou krajnici poničil auto.
To je tak v kostce
Jasně jsou i hovada v autech, ale jelikož je zde otázka na motorkáře tak takhle.
Uživatelský avatar
ryba
***
Příspěvky: 955
Registrován: 15 pro 2005, 08:20
Bydliště: HK

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od ryba »

nevadi, vetsinou jezdi vyrazne rychleji, coz mi nevadi, neb rychle zmizi. Uhybam jim ke krajnici, nemam duvod jim prekazet. Blbce nepotkavam, to spis v autech. Sam jsem v jedne stope stravil mnoho km.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Uživatelský avatar
Had21
**
Příspěvky: 199
Registrován: 25 úno 2011, 12:16
Bydliště: Martin, SR

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Had21 »

Motorkári? - Dobrovolní darcovia orgánov! (ale aj tých je treba). Navyše keď vidím čo niektorí borci predvádzajú, tak ich ani neľutujem. Horšie je, že pár gaunerov, spraví zlé meno všetkým....
Ináč to dávanie prednosti: Kamarátovi sa na motorke stalo presne to isté. Výsledok: po asi 7-8 operáciách má stále jednu nohu o niečo kratšiu a toľko titánových šróbov, trubiek a plátov neni ani raketopláne, čo v jeho nohách.... Ale keď sa mu to stalo, som mu rovno povedal - keď pôjdeš cez mesto 200, tak nečakaj, že ti dá niekto prednosť. Súd to vyhodnotil ináč a zapravdu dal jemu aj keď šiel ako debil.... nuž na Slovensku je to tak!
i20 1.4 CRDi, 55kW, Comfort, Ice blue - od 2.3.2011
Opel Corsa 1.3 CDTi, 51kW, od 6.11.2003
Uživatelský avatar
Yurii
Moderátor
Příspěvky: 3430
Registrován: 08 říj 2006, 09:41
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Yurii »

Já si na motorkáře nemůžu stěžovat, samozřejmě sem tam potkám nějákého DDO ale ještě se mi nestalo že by něják zprasil přímo mne nebo někoho vážně ohrozil i když men párkrát pěkně zamrazilo :x
Naopak se většině motorkářů snažím vyjít vstříc a třeba v pomalu jedoucích kolonách se je snažím pustit dopředu bo nepotřebujou tolik prostoru, mne to nic nestojí a poděkování potěší ;)

Nejklidnější sou podle mne hluční majitelé Chopperů a pak majitelé cesťáků... počítám s tím že jezdci na krosinách nebo litrovejch závoďáků budou trochu divočejší 8)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Uživatelský avatar
black_sheep
Moderátor
Příspěvky: 6616
Registrován: 17 čer 2007, 18:39

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od black_sheep »

sám motorku nemám, ale tohle téma je stejně debilní, jako kdybyste se ptali na názor na řidiče hyundaiů!

sám mám mezi motorkáři spoustu známých a kamaradů a jsou to naprosto bezproblémoví řidiči i jezdci. nejradši bych tohle téma uplně smazal, protože se distancuju od toho za celý hyundai klub házet špínu na určitou skupinu lidí. fakt jste mě tímto tématem nasrali.
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Uživatelský avatar
adam221
****
Příspěvky: 1449
Registrován: 12 pro 2007, 23:24
Bydliště: Bratislava

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od adam221 »

Sam som bol motorkar a dlhe roky som jazdil na motorke... Ale cim dalej je to horsie a horsie! Plechovkary nedavaju prednost, robia niekedy naschval /v kolone otvaraju dvere/ asi preto, ze zavidia, ked tam motorkar nemusi cakat a ide medzi autami....
To ze ide motorkar cez mesto o nieco rychlejsie, si myslim nieje nic zle.. Ruku na srdce, kolko chodime v meste aj my plechovkari...

Za posledne roky je to ovela drsnejsie na ceste ako to bolo pred 3 rokmi a pripadne ked som zacal jazdievat..
Niekedy mi to pride, ze vodicaky rozdavaju vsetkym :(

Aj tak zalezi od cloveka ako na motorke ide, ako sa ma rad a co stvara pocas jazdy... Je to to iste ako pri autach, najdu sa aj blbci... Ale za par ludi nebudem sudit vsetkych.. Viem aky som, znamy ma poznaju, motorkarov poznam x, a vzdy je to iba o niektorych..
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7953
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Mexican »

nemam s nimi problem. resp statisticky na ich pocet mam vyrazne horsie skusenosti s kamionistami a vodicmi osobakov
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Uživatelský avatar
MICHAL77
****
Příspěvky: 1044
Registrován: 22 kvě 2010, 22:29
Bydliště: Vysočina

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od MICHAL77 »

black_sheep píše:sám motorku nemám, ale tohle téma je stejně debilní, jako kdybyste se ptali na názor na řidiče hyundaiů!

sám mám mezi motorkáři spoustu známých a kamaradů a jsou to naprosto bezproblémoví řidiči i jezdci. nejradši bych tohle téma uplně smazal, protože se distancuju od toho za celý hyundai klub házet špínu na určitou skupinu lidí. fakt jste mě tímto tématem nasrali.
Nikdo na nikoho žádnou špínu nehází.
Každej má určitej názor a jen mě zajímá jak kde jakej, ono jinej kraj ......
Jinak klidně to smaž pokud se bojíš názoru druhejch a nebo zkus založit téma na :hyu: řidiče :-k .
.........
Uživatelský avatar
lada 71
***
Příspěvky: 537
Registrován: 08 úno 2011, 10:51
Bydliště: Nordböhmen

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od lada 71 »

Tak ani u motorkářů jistě neplatí, že všichni jsou stejně bezohlední a ohrožují své okolí na silnicích. Ale větší procento nebezpečí, je bohužel u těch :!: závodních :!: motorek. Jsou to silné a nadupané stroje a jejich doménou je rychlost. Ten, kdo jezdí na takovém stroji, který umí rychlosti kolem 250km/h, tak to občas vytáhne na hranici možností motorky. Problém je, když ostatní na silnici nepočítají s tím, že se někdo řítí rychlostí kolem 200km/h. To se pak špatně odhadujou vzdálenosti a možnosti. Ale ti, co jezdí na mašinách stylu chopper, tak to jsou spíš takový pohodáři a mají i vyšší procento úspěšného návratu domů =D> . Nedávno jsem se opět poflakoval po Praze a poskakoval jsem v koloně po magistrále u muzea. V koloně se mezi stojícími auty začal proplétat, kličkovat a cpát se dopředu mužík na skůtru. Dost bezohledně mi řidítkama jebnul do pravého zpětného a ani jsem mu nestihl poděkovat (naštěstí se nic na autě nestalo). Tak jsem na něj lehce zatroubil, jako že teda dík a odpovědí mi byl zdvižený prostředníček levé ruky :^o .
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Uživatelský avatar
Had21
**
Příspěvky: 199
Registrován: 25 úno 2011, 12:16
Bydliště: Martin, SR

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Had21 »

Nemyslím, že by to bola debilná téma.... Volá sa to pokec, tak prečo nie!
Okrem toho: štatisticky - koľko % ľudí jazdí na motorke pre to lebo sa potrebuje nevyhnutne premiestniť z bodu A do B? Moc ich nebude, určite nie väčšina... Tá väčšina sadne na motorku aby sa vyblbla (aspoň tých si všímam a pamätám - potom mi z toho výjde že motorkári jazdia jak prasatá, čo je tiež skreslené vnímanie).
Okrem toho Mexican spomenul ďalšiu "štatistiku" viac ho nasierajú kamionisti a autíčkári, môže byť: len netreba zabúdať, že tých je nepomerne viac než motorkárov...

P.S.: Téma vodiči :hyu: - skôr by sa hodila téma vodiči VW Group (najlepší su ču... čo si kúpia starého passata alebo golfa, a ešte predtým než sa im rozpadne, stihnú na ceste nasr.. viac ľudí než všetci motorkári na zemeguli :evil: .
i20 1.4 CRDi, 55kW, Comfort, Ice blue - od 2.3.2011
Opel Corsa 1.3 CDTi, 51kW, od 6.11.2003
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7953
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Mexican »

had - preto hovorim statisticky... 10 kamionistov ma na zivote ohrozi nepomerne viac ako 10 motorkarov. Je mi uplne fuk, ak to nejaky motorkar nasije do stromu arozflaka sa. Je mi uplne jedno ak sa nejaky kamionista vyseka

Co mi nie je jedno ak musim stat v kolone na dialnici 4 hodiny, pretoze nejaky kamionista bezohladne predbiehal a nasil to niekam do mostu. A urcite je mi lepsie ak sa na poslednu chvilu musim vyhnut motorke ako kamionu v protismere. Ak urobi motorkar chybu, zabije sam seba. Ak ju urobi vodic auta, kamionu vacsinou su nasledkky daleko horsie
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Uživatelský avatar
Farrael
*****
Příspěvky: 2161
Registrován: 01 bře 2010, 21:33
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Farrael »

Inu názor. Já sám jsem vždycky motorku chtěl - A to vždy typu americké cestovní verze. Nakonec jsem si to rozmyslel pro větší pohodlí v autě a taky nechci být dárce orgánů v dnešní uspěchané a divoké době.
Co se týče těch co jezdí tak je to opravdu jako s auty. Vždy se najdou ti slušní a ti blbci. Naprostou souhlasím s Yuriim s tím, že na Chopprech a na cestovních verzích si jedou hezky v pohodě a neotravujou a neohrožujou ve velké většině případů. Sám je mám velmi rád. Jedou si hezky svejch 90-110 po okresce já v klidu za nima. Nemusim je předjíždět, protože se nevlečou a zároveň mě neohrožujou, když mě předjížděj.
Co se týče rychlejch mašin tak tam je to často problém. Kolikrát když vidim nějakýho mladýho frajera jak to rozhulí na plnou čáru přímo ve městě např. u nás na Petřinách jen protože je tam rovinka tak si fakt říkám, že to nebude dlouho trvat a rozmázne nějakou stařenku, kterejch je tu dost, nebo se rozlomí o ten náklaďák na křížovatce. Jsou opravdu někdy bez rozumu a odhadu. Chápu tu potřebu rychlosti (sám na to velmi rád šlápnu), ale ve městě mi to opravdu přijde na palici až takhle moc.
Další skupinou, kterou mám, ale rád ze všeho nejméně jsou scootery co se pohybují ve městě. Považuji je za zásadně nejvíc nebezpečnou skupinu. Snaží se totiž narvat absolutně všude a to bez ohledu na to, že já tam byl dřív, že by se měl řadit za další auta, že si stoupá pomalu už do protisměru na té křižovatce atd.
Nejvíc mě vždy pobaví jak se narvou předemně na semaforu s tím, že mě předjedou a ono nakonec prd a stejně jsou za mnou. No děs... Takže když to tak schrnu tak motorkář je mi milejší než scootrista.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Odpovědět

Zpět na „Pokec“