Zdravím členy
Mohl by mě vysvětlit někdo jak to celé funguje.Uvažuji nad koupi ojetého vozu od soukromníka(žadnej autobazar) a tak se chci zeptat jak celý obchod,vyřizování atd probíhá.Nějakej postup.
Díky
OT typu proč z Polska nebo jiný poznámky než k otázce nechci........
No mělo by to vypadat uplně stejně jako když kupuješ auto z reichu nebo např. ze Slovenska. Netuším tedy jestli je to uplně to samé jako když to prodává autobazar. Každopádně bych si dost dal pozor na kupní smlouvu a nechal si ji pokud možno sepsat v angličtině. Samozřejmě pokud je tvoje polština velmi dobrá tak může být i tak. Ev. pokud je to od známého a nepotřebuješ to tak je to jedno že
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Stejne jako z ostatnich zemi EU, pokud ti tato odpoved staci. A de facto prodej probiha stejne jako u nas - prijedes->sepisete smlouvu->zaplatis->odjizdis->dovozova technicka (ale az po tom, co vuz bude v PL odhlasen a ty budes mit doklady->prihlaseni (za DTK+prihlaseni pocitej koelm 5tisic). "Navodu" jak postupovat je na internetu vic nez dost a lisi se pouze tim, zda Polak odhlasi auto jeste v tve pritomnosti nebo nasledujici dny po koupi a doklady posle. Kazdopadne by ti mel udelat cenu pro export, je to takovy dobry zvyk, pokud vozidlo putuje za hranice,
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Takže to shrnu:
Klasika podepíšu smlouvu,předá papíry já ho naložím na podval a hurá do ČR.Tady zajdu k dopravákům vyřídit způsobilost vozidla,STK a eko poplatek?A finíto?
Obecnie auto jest przygotowane do rejestracji w kraju, opłacona jest akcyza, przegląd, tłumaczenia itp, kupującemu wystawiam fakturę Vat Marża i pozostaje tylko rejestracja. Auto posiada tablice celne i ubezpieczenie, więc można się nim poruszać po kraju.
Tohle je od prodávajícího (když tak si to přeložte )
Můžete někdo teda shrnout jak budu postupovat?Já jsem z toho jelen Díky moc
Piskotkiller píše:Obecnie auto jest przygotowane do rejestracji w kraju, opłacona jest akcyza, przegląd, tłumaczenia itp, kupującemu wystawiam fakturę Vat Marża i pozostaje tylko rejestracja. Auto posiada tablice celne i ubezpieczenie, więc można się nim poruszać po kraju.
Tohle je od prodávajícího (když tak si to přeložte )
Můžete někdo teda shrnout jak budu postupovat?Já jsem z toho jelen Díky moc
Auto je připraveno pro registraci v republice, je zaplacené spotřební(DPH?), překlady, prohlídka atd. Kupujícímu vystavím fakturu a zbývá jen zaregistrovat. Auto má " celní značky" a pojištění, takže se může pohybovat v provozu...