Problem je, ze vsechno se vzdycky srovnavalo a bude srovnavat s Golfem, nechapu kde se to bere, ale Golf je proste merici jednotka (kterou nemuze nic porazit...

)
Ja osobne si myslim, ze focus, astra, golf a i30 jsou ramcove na stejne urovni a rozdily v hodnoceni budou vzdy subjektivni - nekomu se vic libi design astry, nekomu focuse, nekomu se lip sedi v astre, jinymu v golfu, jeden nevidi pres sloupek i30, jinymu to je ukradeny.
Mozna dynamika jizdy bude u i30 trochu nizsi nez u ostatnich, ale kdo to v beznym provozu pozna? Kazdy od toho auta ceka neco jinyho a jen tyhle konkretni preference (a afinita ke konkretni znacce, pripadne averze k jine) ve finale prevazi, ale rekl bych, ze prumerny clovek neudela chybu at si z toho vybere cokoliv. Kuprikladu ja, co je pro me rozhodujici? Pohodli pri klidne jizde, porizovaci cena, stabilni podvozek, solidni zaruka, cena servisnich ukonu/ND, design, ramcove spotreba a spolehlivost. Jestli ma motor vykon 90 koni nebo 120 pro me nehraje roli, jestli nakup zvednu do kufru o 10 cm vejs nebo niz je mi taky u (_._)