kontrolka ABS

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
santamaria
*
Příspěvky: 22
Registrován: 14 úno 2008, 00:37
Bydliště: Hradec Králové

kontrolka ABS

Příspěvek od santamaria »

Dávám novej problé do placu. Když náš Matrix dosáhle zavratný ryclosti 110-120 km/h téměř vždy se rozsvítí kontrolka ABS. ABS taky přestane fungovat. Pokud vypnu motor a zase nastartuju, vše je ok. Dělal jsem vizuální kontrolu čidel na kolech při přezouvání na zimáky a nic. Prej to u některejch aut dělá kvůli bezpenosti při rchlosti nad x km/h. Zdá se mi to jako blbost, když to dří nedělalo.
santamaria
Reklama
 

rastos
**
Příspěvky: 275
Registrován: 12 kvě 2006, 08:28
Bydliště: SK

Re: kontrolka ABS

Příspěvek od rastos »

santamaria píše:Prej to u některejch aut dělá kvůli bezpenosti
:D treba to tak brat - a mas o jeden bezplatny prvok vybavy navyse :D
Matrix 1.6
gogin
*
Příspěvky: 18
Registrován: 24 říj 2006, 15:28
Bydliště: Zlín

Re: kontrolka ABS

Příspěvek od gogin »

Mě to začalo v létě dělat to samé. Akorát, že se to zhoršuje... dřív to dělalo jen při překročení cca 120 km/h, nyní už při 100 km/h, nebo po ujetí cca 5km (a můžu jet klidně 50 km/h). V autě mám i TCS (1.8i comfort). Tato kontrolka se rozsvítí spolu s ní. Jak jste to vyřešil? Pomůže někdo? V servisu mi na základě toho co našli zapsané v jednotce řekli, že bude vadná řídící jednotka ABS, ale sami řekli, že to není 100%. Umí někdo pomoci? Na co se ještě zaměřit? Auto chci za cca rok, rok a půl prodat a nechci už investovat do nové jednotky.
santamaria
*
Příspěvky: 22
Registrován: 14 úno 2008, 00:37
Bydliště: Hradec Králové

Re: kontrolka ABS

Příspěvek od santamaria »

Tak po delší odmlce doplňuji výsledek. Ozubený kroužek, který je na ose a ze kterýho čidlo ABS odečítá informace o chování kola praskl. Při vyšší rychlosti se roztáhoval a postupně obrušoval čidlo ABS. Oprava: slepení kroužku tekutým kovem, nový čidlo od známýho 2.700,-
santamaria
Odpovědět

Zpět na „MATRIX“