Mrkni se Blacku na ten detailing.cz. Dá ti odpovědi na většinu tvých otázek. Musíš si hlavně ujasnit jestli chceš investovat do přírodního vosku, kterej mívá obvykle větší lesk, nebo do syntetiky, která zase podstatně víc vydrží a je vhodná taky na zimu.
produkty najdeš třeba zde:
http://www.detailingshop.cz
Od Doda se prodávaj i vzorky po 30ml jak tvrdýho tak měkkýho vosku (rozdíl je pouze v aplikaci). Cenově tě ale vyjde lépe po přepočtu "dospělé" balení. Dodo je přírodní.
Syntetika je např. Collinite Super Doublecoat Auto Wax 476s. Ten se používá přes zimu. Je s nim ale víc práce a při aplikaci se víc nadřeš.
Kompromis je např. Chemical Guys XXX Hard Core Carnauba Wax, kterej je něco mezi. Já mám podobnej ekvivalent od Migliore. Výhodou kompromisů je, že ti stačí jen PH neutrální šampon, přičemž můžeš mít bez obav z toho, že bys to z auta umyl. U zcela přírodních jako je např. Dodo to naopak při použití jiného šamponu než je od Doda hezky z auta umyješ.
Pokud chceš dodržet kompletní péči o auto tak postup je následující:
Šampon
Na mokré auto použít Clay s Lubrikantem
Vysušit
Použít leštěnku ev. něco na přípravu povrchu, brusné pasty etc.
Vosk.
Dá se do toho zakomponovat více věcí jako prewasch atd., ale to nehodlám dělat taky. Zase tak bohatej nejsem.
Co vybrat záleží na tobě. Musíš si totiž ujasnit v jakých podmínkách tvoje auto jezdí, jak často ho můžeš mýt a kolik do toho taky můžeš vrazit. Mě to vyšlo na kompletní péči i se setem na kůži a brusnejma pastama na 2500,-- cca.
Pokud ty nepotřebuješ brusné pasty a přípravek na kůži a jde ti jen o vnějšek tak si odečti cca 550 + 360 (Jednu brusku jsem nahradil leštěnkou) a jseš hned na nějakejch 1590,-- a to jsou v tý ceně ještě aplikátor a dvě mikro utěrky. Bez nich jsi ještě o dobrejch 350 níž.