Politika a vše kolem ní

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
petrkorec
Příspěvky: 3
Registrován: 16 led 2013, 16:20
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od petrkorec »

Vzhledem k neustálému zdražování pojištění aut jsem nucen hledat možnosti slev. Nemáte nějaké tipy, jak se dá na pojištění ušetřit? Zatím mám jen tohle http://korejskevozy.cz/registrace/uzivatel/ - píšou sleva až 50% u vybraných pojišťoven - asi by chtělo zkouknout, jestli se to opravdu vyplatí..
http://www.rogi-ploty.cz/
Reklama
 

Uživatelský avatar
Chasnik
******
Příspěvky: 4140
Registrován: 08 srp 2011, 19:23
Bydliště: Litoměřicko

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Chasnik »

Musím se přiznat, že se docela těším, až ta předvolební kampaň skončí. Takové vymývání mozků jako za posledních cca 20 dní, to už tady dlouho nebylo.
Celou tu dobu od vyhlášení výsledků 1. kola mi pořád nějak nesedělo, jak je možné, že tady máme 2 kandidáty, kteří získali téměř shodný počet hlasů a v médiích je to téměř černobílé: jeden hodný a jeden zlý? To je dost výrazný nepoměr. Když jsem včera při posezení s kamarády u pivka říkal, že to opravdové vyvrcholení štvavé kampaně nás ještě čeká, tak jsem skutečně netušil, jak daleko dokážou některá periodika zajít. Titulní stránka dnešních Hospodářských novin, no za to by se nemusel stydět ani ministr propagandy!

Vždycky, když se mi někdo snaží horem dolem tlačit něco do hlavy, tak v tom čuju čertovinu. A teď tomu není jinak. Já jsem přesvědčený volič, na mně takové věci už neplatí. Ale překvapila mně moje přítelka, která je vůči politice a volbám jinak dost imunní. Dnes večer půjde do volební místnosti se mnou, ta propaganda ji natolik otrávila, že je jí to maximálně podezřelé a udělá to své minimum pro to, aby se KS prezidentem této země nestal.

Ještě minulý týden jsem očekával, že to bude otevřený duel dvou rovnocenných kandidátů, i když o nestrannosti médií jsem si nikdy nedělal iluze. Ovšem ta hysterie mě fakt šokovala. Nevím, kdo za tím stojí a kdo to všechno platí, ale jedno je mi naprosto jasné: být nerozhodnutým voličem, tak nikdy nemohu dát hlas takto podezřele protežovanému kadidátovi.

Jak jsem se dnes dověděl, stávám se tedy voličem "méně literárním s nižším vzděláním", který schvaluje "bezprecedentní útok na demokracii" (čili OPO smlouva, která stála za vznikem jediné stabilní vlády v posledních 16 letech - je tedy opravdu tak špatná?). Asi budu muset vrátit VŠ diplom a vyházet a spálit celou svoji knihovnu. Hanba mně :lol:
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Uživatelský avatar
Espero
******
Příspěvky: 2775
Registrován: 02 srp 2007, 10:01
Bydliště: Tetín-Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Espero »

Je to problém, ta masáž je hrozná a navíc nekulturní, je to poprvé, tak ty úlety lze snad trochu tolerovat. Překvapil mě nacionalistický ráz voleb, když nacionalismus je jinak až nezdravě potlačován ve prospěch "multikuti" a menšin a k tomu potlačování se hned po volbách naše společnost ihned vrátí. To se totiž týká jen médií a volebních týmů a ne voličů. Volba jako taková bude asi důstojnější než všechny předchozí volby za posledních 20 let s tím nechutným divadlem a kupčením nikoli voličů, ale volitelů, neboli poslanců vyvádějících v režii jejich stran.

Ono ale nejde jenom o tu mediální masáž.
MZ je na první pohled křupan a alkoholik, bývalý komouš (a je jedno kdy u nich byl), kterému čouhá sláma z bot a za kterým jsou nejasné vztahy s rudým bratrstvem jak tuzemským, tak sahajícím až do Ruska. Jako ekonom je liberál přesvědčením, ale to potlačil v důsledku jeho bezskrupulózní touhy po moci, kde našel jedinou schůdnou skulinu u socanů. Není nijak významně vzdělanější jako ekonom než jiní, co vystudovali VŠE, jenom kolem sebe vytvořil takovou aureolu. Bude schopen ovlivňovat stranickou a parlamentní politiku. Je to naprostý demagog, který je schopen převrátit jakýkoli argument v pravý opak bez ohledu na jeho pravdivost nebo nepravdivost, neboť jeho argumentační schopnosti společně s talentem kohokoli bezohledně dehonestovat jsou značné. Jako člověk je již na první pohled zlý a poťouchlý a proto individuálně nebezpečný. Je to Eurohujer, což konvenuje s jeho socialistickou praxí a morálkou.
KZ je významný aristokrat s královskou krví v žilách (to knížata bývají, ovšem nikoli v primogenezi ve vztahu ke královským rodům), který není degenerovaný, jak se o něm tvrdí, je po mozkové obrně, což způsobuje změněné projevy v jeho motorice a mluvě, částečně i vzhledu, nikoli však v existenci psychických poruch a schopnosti myslet správně a logicky. Evropské prostředí jeho rod významně ovlivňuje již asi 1 000 let, což se o MZ tvrdit rozhodně nedá a z tohoto pohledu pro vnímání našeho státu v zahraničí bude asi výhodnější. Jako velitel Mezinárodního Helsinského výboru se podílel na demotáži komunismu v mezinárodním měřítku v průběhu 70. a 80. let. Je členem bilderbergu a asi i zednářské lóže, což může být nebezpečné z pohledu čitelnosti jeho snah řídit stát. Jeho rétorika o sudetských Němcích je prezentována jako škodlivá pro náš český národ, ale je to pravda, co říká. V důsledku členství v EU kterýkoli odsunutý sudetský Němec nebo jeho potomek se klidně u nás může jako občan EU kdykoli usadit a nikdo se ho nebude na nic ptát. Takže ve skutečnosti už nejde o sudetské Němce, ale jen o jejich (bývalý) majetek, o který by se mohlo hrát, ale s postupem doby stále méně a méně, a to už je kategorie o řád nižší, než o čem jde veřejná rétorika. Nebude schopen tak výrazě ovlivňovat státní politiku jako MZ, nicméně pokud jí ovlivňovat bude, pak z mého světonázorového pohledu a zahraničněpoliticky spíše negativně (příklon k Eurozóně, k vytvoření evropského federativního státu, odklon od křesťanských tradic ve prospěch jiných náboženství, což je obzvláště pikantní vzhledem k tomu, že je řádový rytíř a necitlivý přistup k situacím vedoucím k válečným konfliktům). Bohužel není ekonom a z toho plynou jeho projkazatelně problematické názory na běh některých věcí. Z vnitropolitického pohledu bude politiku ovlivňovat asi jen tam, kde v mocenských strukturách pořád zůstávají Havlovi pravdoláskaři. Jsou s ním spojené menší privatizační neblahé kauzy (Becherovka, Matonka), které však jsou národohospodářsky proti jiným kauzám méně významné. Je velmi bohatý, což je pozitivní z pohledu jeho nižší potřeby být případně korumpován.

Protože pravomoci prezidenta jsou ve skutečnosti velmi omezené (podpisy zákonů, amnestie, milosti, vedení zahraničních delegací, jmenování soudců, vlády a jejích jednotlivých členů a členů bankovní rady ČNB) ani jeden z kandidátů nebude po zvolení toho příliš moci změnit přímo a osobně.

Z tohoto pohledu považji MZ za nebezpečnějšího jedince než KS a myslím, že MZ by nakonec prezidentem být neměl. Současně tvrdím, že ani jeden z kandidátů v těchto prvních prezidentských volbách byl takovou osobností, aby vůbec byl volitelný a volba je nyní jen o tom, kdo způsobí menší zlo než o tom, kdo prospěje.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7953
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Mexican »

Espero pises o medialnej masazi a ked to tak citam, si klasickym prikladm jej obete. Nazvat Zemana byvaly komous moze fakt len clovek, ktory cita MF Dnes a na fejsuku dava jeden lajk za druhym stranke KS. To je ale jedno - ja ho obhajovat nebudem, pretoze by som ho nevolil. Citam tieto nazory a desim sa ako jednoducho su ludia manipulovatelni. Az raz pojde o nejaku vaznu vec, bude zle

PS: Je velmi bohatý, což je pozitivní z pohledu jeho nižší potřeby být případně korumpován. ---> so vsetkym respektom, ale to snad nemozes mysliet vazne. To je ako povedat, ze kedze Rosenberg spal s 3000 zenckymi znamena ze uz nepotrebuje spat s dalsimi? vyrokova logika na jednotku. Ze bol moj rod poslednych 500 rokov dobrymi vojakmi, neznamena ze dobrym vojakom budem aj ja

PS2: dufam, ze si si dneska nezabudol pripnut zltu placku na kabat
PS3: Proti schwarzimu nic nemam, ale nemam ani nic za. A kedze sa prezident voli sposobom ze som ZA JEHO hodnoty, pre mna by bol neprijatelny kandidat
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
Uživatelský avatar
Espero
******
Příspěvky: 2775
Registrován: 02 srp 2007, 10:01
Bydliště: Tetín-Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Espero »

Shwarzenberg jako Rosenberg, jedno mají společné, oba jsou aristokrati, jeden kníže, druhý hrabě.... Jinak můj názor na komouše je celý život takový: Jednou komouš, vždycky komouš. Mně je úplně jedno, kdy a za jakých okolností tam byl.

Ani co se týká toho vojenství nemáš tak úplně pravdu, znalosti a zkušenost Ti prostě v genech proniknou do těla a budeš mít snadnější se vojenství naučit než jiný, když jsi v tom vyrůstal pochytíš to od rodičů. (To platí o vojenství, stejně jako o lékařství nebo třeba o muzikanství. Makarenko je už překonaný, jestli jsi si nevšiml.) Jediné co ti to nedá v souvislosti s vojenstvím jsou vlohy k hrdinství. Můžeš být dobrý voják, ale při tom se nestaneš hrdinou, ani kdyby jsi se rozkrájel, jiný je horší voják, ale rozený hrdina....

S tou korupcí je to o míře přijatelného rizika, čím větší majetek, tím menší potřeba vstupovat do rizika spojeného s korupcí. To platí obecně, nejen pro KS.
od 29.3.2018 Peugeot Boxer 3000 Blue HDi L2H1,barva červená Tiziano,obytný vůz s ložnicí 1,87x3,12 m.
od. 19.4.2017 Renault R 11,1,7i z 04/1985,barva červená (atestovaný veterán)
od 17.12.2021 Renault Fluence 1,6 16V z 08/2010, barva béžová metalíza
Uživatelský avatar
Mexican
*******
Příspěvky: 7953
Registrován: 05 srp 2007, 14:39
Bydliště: Střelice (JmK)
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Mexican »

Robert Rosemberg
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023

http://pancuha.wordpress.com/
matysekul
Moderátor
Příspěvky: 3020
Registrován: 04 říj 2008, 17:50
Bydliště: Česko

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od matysekul »

Espero,netuším kterého Rosenberga máš na mysli,ale tenhle asi hrábě nebude

http://cs.wikipedia.org/wiki/Robert_Rosenberg :mrgreen: :mrgreen:
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Tringi »

Chasnik píše:Nevím, kdo za tím stojí a kdo to všechno platí...
Máš-li čas a zájem o konspirační teorie, dám ti na googlení tři klíčová slova: Bilderberg, Trilaterální komise, NWO (Nový světový řád).
8)
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Uživatelský avatar
Chasnik
******
Příspěvky: 4140
Registrován: 08 srp 2011, 19:23
Bydliště: Litoměřicko

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Chasnik »

Espero, ono je to zřejmě o celkové životní filozofii. Potkal jsem ve svém životě pár lidí, kteří možná nevypadají jako ze žurnálu, nemluví spisovně (a často vlastně ani ne slušně), někteří hulí, někteří se napijí, ale o všech těch málo lidičkách můžu říct, že jsou to moji kamarádi a dám za ně ruku do ohně.

Na druhé straně už jsem osobně potkal desítky (možná stovky, ale nechci přehánět) lidí, co pěkně vypadali, pěkně se oblékali a mluvili jako farář. Z dost z nich se posléze vyklubali grázlíci a podfukáři.

Proto moji volbu neovlivňuje prvoplánovitě to, že někdo vypadá jako křupan a alkoholik, nehledě na to, že jako alkoholik vypadá spíše na první pohled ten druhý ;) - ale do té debaty nechci vstupovat, protože pro mně není podstatná.

Nepřímá úměra kurumpovatelnosti vs. majetku je staré klišé, těžko prokazatelné. Stejně lze na druhou stranu říci, že s jídlem roste chuť. Navíc KS sám přiznal, že korupce mu není úplně cizí, i když z druhé strany - při restitučních řízeních o Orlíku taky "mazal", aby vše proběhlo, jak potřeboval. Otázka je, co všechno je ochoten udělat ve jménu lákadla jménem hlubocké panství...

"Evropské prostředí jeho rod významně ovlivňuje již asi 1 000 let" - to možná ano, ale nese to s sebou další otázku: do jaké míry je ten rod evropský a do jaké český? Jak vlastně šlechta vnímá pojem vlastenectví? Jako oddanost národa vůči své zemi nebo jako oddanost poddaných vůči svému panovníkovi?

Z rakouského a německého tisku čteme na KS chválu, ze známého důvodu jim hodně jeho kandidatura vyhovuje. To už si musíme srovnat sami v hlavě, jestli je pro nás důležitější, zdali je náš prezident dobrý pro ostatní nebo pro nás... Jak je vidno z rakouského tisku, už se těší nejen na morální (omluvu), ale i na finanční (kompenzaci) satisfakci =D>
i30 combi PDe 1.5 DPi 110k
i30 kombi CRDi Weekend Design 109 k (17-20), Cee'd SW 1.6 GDI 135 k (15 -17 )
i30 cw 1.6 CVVT 126 k (11 - 15), C-MAX 1.6 TDCI 109k (06 - 11), Punto 1.2 16V 80k (02 - 06)
6 x Š 120/125 (95 - 02)
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Hardcam »

Chasnik píše:udělá to své minimum pro to, aby se KS prezidentem této země nestal.
pekne dekuju ](*,)

Tringi, povis nam, proc Zeman, ktery se chytne kazdyho hovna, o zadnem z techto tri pojmu nemluvil? Prijde mi, ze kdo si o iluminatech hodinu cte, je z nich posedlej.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Uživatelský avatar
Tringi
Moderátor
Příspěvky: 1853
Registrován: 01 kvě 2007, 19:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Tringi »

Co já vím?
Ačkoliv politiku sleduju docela dost, tak volba prezidenta jde zrovna tak nějak mimo mě. Tahle slova jsem postnul spíš pro pobavení. Když vidím jaké svinstva se dějí normálně tak k tomu konspirační teorie ani nepotřebuju. I když... dalo by se spekulovat proč tohle Zeman nezmínil: Protože je taky jedním z NICH a celé je to divadlo :mrgreen:
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
matysekul
Moderátor
Příspěvky: 3020
Registrován: 04 říj 2008, 17:50
Bydliště: Česko

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od matysekul »

Nebo se bojí,aby na něj nevytáhli ruskou rozvědku :mrgreen:
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Hardcam »

ja jsem slysel, ze Schwarzenberg lita do Sykorice na zamecek ve vesmirny lodi Astar, tak o tom napisu pamflet
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
matysekul
Moderátor
Příspěvky: 3020
Registrován: 04 říj 2008, 17:50
Bydliště: Česko

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od matysekul »

Tahle volba už jde mimo mně.Chtěl jsem volit KS,aby nevyhrál Z,ale docela mně dostal jeho volební štáb,když mi přistál v mých soukromých mailech blábol p.Vetchého.Využívat pro volební kampaň databáze primárně určené k rozesílání SPAMU a ještě se slovy volte slušného prezidenta,je docela na palici.Zneužívání soukromých údajů ke slušnosti rozhodně nepatří.

A mediální masáž,která tu probíhá je vyloženě k blití.Karla bych nevolil už jenom kvůli této masáži......
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Uživatelský avatar
Hardcam
*******
Příspěvky: 22823
Registrován: 12 dub 2005, 20:04
Bydliště: Slaný

Re: Politika a vše kolem ní

Příspěvek od Hardcam »

Tak on v prvni kole byl na druhy miste, tedy musi udelat reklamu, aby se zviditelnil. Mne na mail denne prijde Slevomat, Mall a x dalsich sragor, Vetchy mi prisel taky, ale necetl jsem to -> konci v kosi stejne jako ostatni reklamni maily.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Odpovědět

Zpět na „Pokec“